Zvýšení Disco II
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Zvýšení Disco II
Uvažuješ správně, ale ještě je třeba připočítat nějaká kila na věci, co má na autě navíc - vzadu to neřeší, tak se měchy sami přifouknou, aby mu ty péra moc se zatížením neklesy, a chvilku vydržely, než se unaví.
Uvidíme co na to řekne on sám, já mám podobnou konfiguraci, akorát přužiny mám nějaké Ironmany od Patrika a nestěžuji si.
Uvidíme co na to řekne on sám, já mám podobnou konfiguraci, akorát přužiny mám nějaké Ironmany od Patrika a nestěžuji si.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
no ja mam pruziny 50-100kg vpredu a nepada mi to, dokonca by som prijal mensi lift;-) ale mam shitpart, cize tam bude asi kazda pruzina ina!
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Je to trošku tvrdý hlavně na retardérech, ale myslím že až tam dám kompresor, naviják a druhou baterku tak to bude ještě málo.
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
baterku planujes kam umiestnit?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
To by mě taky zajímalo - já mám hlavní 100Ah a druhou jsem dal, tam kde je normálně vodní webasto. Ale Kubrt tam to webasto má, tak teda netuším, kam ji chce nacpat.
A stejně tak s tím navijákem - mě se tam elektrickej dvouválec nikam nevleze - asi půjde pod sedačku a vzduchojem pod auto.
A stejně tak s tím navijákem - mě se tam elektrickej dvouválec nikam nevleze - asi půjde pod sedačku a vzduchojem pod auto.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Malinko tě opravím Kubrte, máš tam pružiny, které mají 220lbs a to je asi 100kg...Kubrtos píše:Je to trošku tvrdý hlavně na retardérech, ale myslím že až tam dám kompresor, naviják a druhou baterku tak to bude ještě málo.

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
-
- tel.: 00421905690106
- auto: LR DISCOVERY II
Keď ste menili klasiku pružiny za lift 2" robili ste aj výmenu kardaní? Je to nutné? Vraj odchádzajú z dôvodu kríženia vo veľkom uhle.
Pro 2" lift na D II to není nutné. Pouze je třeba podložit nebo upravit přední crossmember pod předním kardanem, aby ti při vyvěšení nápravy o něj neškrtl kardan. Pročti si celé vlákno, je toho tu o tom spousta. 2" na DII je v zásadě dost jednoduchý a nevyžaduje žadné velké úpravysentinel píše:Keď ste menili klasiku pružiny za lift 2" robili ste aj výmenu kardaní? Je to nutné? Vraj odchádzajú z dôvodu kríženia vo veľkom uhle.

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Martin_Černý
- tel.: 728013652
- auto: D2,P38,DEF a tak
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám Britparty vpředu a plánuji je i dozadu místo měchů. Koupil jsem je od LandJirky, +50kg i s tlumiči Britpart (původně pro orig. nárazník a naviják, ale nárazník jsem postupem času rozlámal a momentálně pracuji na pevnostním, tak doufám, že se vejdu do váhového limitu
) Pak pořeším zadní péra, nevím jak se budou chovat standartní pružiny +2" po naložení kufru a střechy
Já ten crossmember sundal...všude jsem za něj zachytával. A pro přední kardan jsem koupil u Tůmiče podložku pro zachování délky kardanu. Po liftu +2" jsem repasoval kříže na kardanech, nějak to neustáli ložiska v nich, přesto, že jsem je pravidelně mazal. Všude se ta vazelína nedostala a
po nepříjemné vibraci celého auta kolem 80tky jsem našel vylámaná ložiska křížů. Od té doby v pohodě, jen ta výměna křížů mě stála dost úsilí a peněz, než jsem přišel na ten správný postup skládání a lisování

po nepříjemné vibraci celého auta kolem 80tky jsem našel vylámaná ložiska křížů. Od té doby v pohodě, jen ta výměna křížů mě stála dost úsilí a peněz, než jsem přišel na ten správný postup skládání a lisování

- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Jo já poplet libry s kilama!PavelU píše:Malinko tě opravím Kubrte, máš tam pružiny, které mají 220lbs a to je asi 100kg...Kubrtos píše:Je to trošku tvrdý hlavně na retardérech, ale myslím že až tam dám kompresor, naviják a druhou baterku tak to bude ještě málo.![]()

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
To mi někdo teda vysvětlete, na co je prodloužení kardanu bez delších vlečných ramen? Při liftu se přece náprava pohybuje po kružnici se středem v uchycení ramene do rámu a poloměrem ramene (jako při vyvěšení) a délka kardanu se nemění. Pouze se zostří úhly v křížkách... Nebo se strašlivě pletu?Martin_Černý píše:Taky mám Britparty vpředu a plánuji je i dozadu místo měchů. Koupil jsem je od LandJirky, +50kg i s tlumiči Britpart (původně pro orig. nárazník a naviják, ale nárazník jsem postupem času rozlámal a momentálně pracuji na pevnostním, tak doufám, že se vejdu do váhového limitu) Pak pořeším zadní péra, nevím jak se budou chovat standartní pružiny +2" po naložení kufru a střechy
Já ten crossmember sundal...všude jsem za něj zachytával. A pro přední kardan jsem koupil u Tůmiče podložku pro zachování délky kardanu. Po liftu +2" jsem repasoval kříže na kardanech, nějak to neustáli ložiska v nich, přesto, že jsem je pravidelně mazal. Všude se ta vazelína nedostala a

Nutně potřebuju "novou" Diskárnu!
ex D2 Td5 2004
ex Ford Ranger Stormtrak 2022
ex D2 Td5 2004
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
prave ty krizky delaji to ze se ten kardan o neco vis povysuneOndra_BIG píše:To mi někdo teda vysvětlete, na co je prodloužení kardanu bez delších vlečných ramen? Při liftu se přece náprava pohybuje po kružnici se středem v uchycení ramene do rámu a poloměrem ramene (jako při vyvěšení) a délka kardanu se nemění. Pouze se zostří úhly v křížkách... Nebo se strašlivě pletu?Martin_Černý píše:Taky mám Britparty vpředu a plánuji je i dozadu místo měchů. Koupil jsem je od LandJirky, +50kg i s tlumiči Britpart (původně pro orig. nárazník a naviják, ale nárazník jsem postupem času rozlámal a momentálně pracuji na pevnostním, tak doufám, že se vejdu do váhového limitu) Pak pořeším zadní péra, nevím jak se budou chovat standartní pružiny +2" po naložení kufru a střechy
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- tel.: 00421905690106
- auto: LR DISCOVERY II
Lift 2" už mám za sebou. Je to od britpartu +100kg. Kardane som dal skontrolovať v landrover servise s tým aby vymenili všetky kríže kde je náznak opotrebenia a povedali mi že sú úplne v poriadku. Idem akurát meniť kolesá a pneu.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Straslivě asi nie. Ramená opisujú myslím menšiu kružnicu ako kardan. No pri 2" to asi ni eje problém. Aj keď ten ostrejší uhol na kríže im asi môže dávať trochu cez hubu. Ťažko povedať. To predĺženie je asi skôr o dobrom pocite, že nič nie je nechané na náhodu. Aj keď pri LR....Miky_CZ píše: To mi někdo teda vysvětlete, na co je prodloužení kardanu bez delších vlečných ramen? Při liftu se přece náprava pohybuje po kružnici se středem v uchycení ramene do rámu a poloměrem ramene (jako při vyvěšení) a délka kardanu se nemění. Pouze se zostří úhly v křížkách... Nebo se strašlivě pletu?

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Presne tak, kardan je dlhsi ako ramena a pri pruzeni sa zasuva a vysuva. Ked das lift tak je trvale trocha vysunuty. Moj nazor je ze pri 2" lifte je predlzenie kardanu zbytocne.Acon píše:
Straslivě asi nie. Ramená opisujú myslím menšiu kružnicu ako kardan. No pri 2" to asi ni eje problém. Aj keď ten ostrejší uhol na kríže im asi môže dávať trochu cez hubu. Ťažko povedať. To predĺženie je asi skôr o dobrom pocite, že nič nie je nechané na náhodu. Aj keď pri LR....![]()
![]()
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Trošku oživím téma liftů...
Mám auto zvedlé o 50mm, vzadu podložky pod měchy, vepředu pružiny Terrafirma. Delší tlumiče Britpart. No a při vyvěšení přední nápravy křížením nebo na houpáku se díky delším tlumičům občas smekne pružina a při návratu zpátky bouchne. Borci co se mnou jezdí ten strašný zvuk už znají...
Takže vy co máte lifty - jak tohle řešíte? Našel jsem relokační kužely na D2 od terrafirmy - bude to řešení?
http://www.terrafirma4x4.com/product_de ... 33&grp=197
Je třeba dávat i spodní objímky držící pružinu na místě dole?
http://www.terrafirma4x4.com/product_de ... 524&grp=78
Dík jak BIG
Mám auto zvedlé o 50mm, vzadu podložky pod měchy, vepředu pružiny Terrafirma. Delší tlumiče Britpart. No a při vyvěšení přední nápravy křížením nebo na houpáku se díky delším tlumičům občas smekne pružina a při návratu zpátky bouchne. Borci co se mnou jezdí ten strašný zvuk už znají...
Takže vy co máte lifty - jak tohle řešíte? Našel jsem relokační kužely na D2 od terrafirmy - bude to řešení?
http://www.terrafirma4x4.com/product_de ... 33&grp=197
Je třeba dávat i spodní objímky držící pružinu na místě dole?
http://www.terrafirma4x4.com/product_de ... 524&grp=78
Dík jak BIG

Naposledy upravil(a) Ondra_BIG dne 26 říj 2013 22:14, celkem upraveno 1 x.
Nutně potřebuju "novou" Diskárnu!
ex D2 Td5 2004
ex D2 Td5 2004
Namontoval jsem přední pevnostní nárazník a kryt řízení celkem asi 40 kilo když dám sadu pružin a tlumičů Supergaz +2'' http://land-rover.eliott.in/cz/e-shop/4 ... a5007.html o kolik se mi zvedne auto? díky za info
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Koupil jsem DII s 2" liftem od terrafirmy a auto stojí nakloněné na řidičovu stranu.To by asi nemělo být ne?