ja by som este dodal, ze tam siel aj preto, ze zhodou okolnosti mal doma na dvore vhodne auto;-)erik píše: nechcu se ti mychat di dialogu, Lubosu.
Ale Robo tam jel jako zametaci auto proto,
- protoze shodil skrin na expedice
- protoze je fajn kluk a je vneustalem kontaktu s Tomem...
- nedomluvi se sic dobre zadnou cizi reci, ale nedo pomontuje
- ted je na 4 akci a tusim, ze ho za to dokonce plati, nebo neco malo si plati on... neptal jsem se/ povazoval jsem to za neslusne/
no, chcu rici, ze prachy jsou dulezite, ale stesti si za nej nekoupis,,,
Dakar, Silk Way, Africa Race
Moderátor: Miky_CZ
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dakar, Silk Way, Africa Race
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Je faktom, že Robov priklad patrí , podľa mňa, k tým najzaujímavejším.
Pretože zachraňuje. A to ma na offroade dost baví. Vymýšlať z ktorej strany a ako.. etc. A prevdou je aj to, že tá jeho šestikolka je dosť prejazdná...ideálne do partie na expedíciu / treba Rybačij
. Že?/
Pretože zachraňuje. A to ma na offroade dost baví. Vymýšlať z ktorej strany a ako.. etc. A prevdou je aj to, že tá jeho šestikolka je dosť prejazdná...ideálne do partie na expedíciu / treba Rybačij

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
- visby
- Kontaktovat uživatele:
na rybacij staci discovera v serii;-)
jeho tatra je velmi pekna, nemas niekde foto s expedicnou nadstavbou?
jeho tatra je velmi pekna, nemas niekde foto s expedicnou nadstavbou?
- erik
- Kontaktovat uživatele:
Nie. Ja nie.Ale poviem mu, ať mi pošle. Nástavba bola nedo-Robená. V ňútri chýbali tepichy, kožené polstrovanie a podobné potrebné veci do divočiny...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No já měl tu možnost se s ní,když měla tu nádstavbu i svést ....a nebyl jsem sámvisby píše: jeho tatra je velmi pekna, nemas niekde foto s expedicnou nadstavbou?

Jestli to nebylo hlavně proto,že tam byl už na minulých závodechvisby píše: ja by som este dodal, ze tam siel aj preto, ze zhodou okolnosti mal doma na dvore vhodne auto![]()

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- visby
- Kontaktovat uživatele:
Vcera som akurat dopozeral "Race to Dakar", serial z produkcie ludi Long way round. musim povedat, ze napriek pociatocnemu sklamaniu (ideme na dakar a este sme nedojazdili zavod), tam bolo pekne vidiet o com je dakar hlavne pre amaterov. doporucujem!
- erik
- Kontaktovat uživatele:
link?
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Tak jsme se potkali s Neklanem na Tomášově mejdanu. Pití jídlo všechno zadarmo práda
No a ještě bonusem bylo parádní vyprávění a fota.
K

No a ještě bonusem bylo parádní vyprávění a fota.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Jo, bylo to fajn. Celkem se potvrdilo, co jsme předpokládali nebo věděli ohledně dění na "velkém" Dakaru. Zajímavé bylo povídání Míry Martince (spolujezdce Andrého De Azeveda). On jel Dakar po dvanácté, takže si pamatuje i poměrně dost ročníků Dakaru v Africe a říkal, že už tehdy to byla především business fabrika. Ono když si vzpomeneme na tovární teamy Mitsubishi a Citroen nebo Peugeot s vlastními vrtulníky, tak to ani jinak být nemohlo. Takže ono je to ani ne tak o lokalitě, jako o lidech, kteří to pořádají. Team Reného Metge dělá Africa Race opravdu jako odkaz Thierry Sabineho, tedy jako dobrodružství, kde se soupeři navzájem daleko víc respektují. Naproti tomu v Americe je vše podřízeno obchodním dohodám a to i co se třeba lokalit, kterými konvoj přojíždí týká nebo množství přejezdových km, aby se spálilo co nejvíc místního paliva apod. Nakonec jsme sami byli svědky toho, že i kdo vyhraje mohlo být dohodnuto předem (viz Peterhansel vs. Gordon nebo Pattroneliové vs. Macháčkovy quady). Proslýchá se, že i konec aktivní kariery Čagina a Kabirova mohl být koupený... Co jsem se bavil s Vojtou Morávkem ml. a Honzou Husákem, kteří dělali reportáže z AER, tak říkali, že v ČT to ohledně Dakaru funguje tak, že sportovní redakce obešle jednotlivé teamy, kteří budou startovat a řeknou, že jestli chtějí být vidět ve zpravodajství, tak ať zaplatí třeba 5000 EUR, jinak se o nich nikdo nedozví. Proto šly vždycky před a po zpravodajství reklamy na sponzory jednotlivých teamů. Vzhledem k tomu, že Tomečkovci nic nezaplatili, nebylo o Andrém ani o Tomovi a potažmo celém AER ani vidu ani slechu. Navíc André udělal ten průšvih, že se narodil jako Brazilec, takže neměl nárok, aby se o něm někdo v ČT zmínil ve zprávách o českých zástupcích v závodě, přesto, že jel s českým autem a v českém teamu. Míra Martinec také říkal, že pořadatelé z ASO jsou pořád dost arogantní (tak jako umí být snad jen francouzi), sice jich už pár dokonce občas je ochotno použít angličtinu, ale jinak je tam pořád často bordel v organizaci (nicméně i to se za poslední roky zlepšilo). Když se někomu něco nelíbí, tak je jim to vcelku jedno, protože moc dobře vědí, že značka Dakar táhne jak závodníky, tak sponzory a v dalším ročníku budou mít zase plnou startovku pár týdnů po spuštění termínů pro přihlášky. Takže vlastně pokud nejste Peterhansel, tak ani nemá cenu dávat nějaké protesty, protože to nikoho nebude zajímat. AER samozřejmě pro ně není konkurence, protože pořád bude víc závodníků a sponzorů, kteří budou raději investovat do chyméry, že třeba jednou dojedou na Dakaru vpředu a proslaví se celosvětově. AER nemá zdaleka takovou publicitu a tím pádem ani konkurenci, protože všechny zajímají víc výsledky než atmosféra závodu. Uvidíme, jak na Dakaru dopadne předpokládané zavedení pravidla pro použití seriových motorů v autech a u kamionů omezení objemu na 13 litrů. Tomáš říkal, že tatrovácký 12-ti válec je už asi na svém maximu (cca 700 koní), navíc má 19 litrů, takže je otázka, jak to do budoucna bude vypadat. Každopádně i kdyby chtěl Tomáš jenom srovnat úroveň svojí Tatry s tou Andrého (tlumiče a kola z lehkých slitin), musel by prodat barák...
. Mluvili jsme i o možnosti stavby nových speciálů čerpajících ze současné fůze Tatry s Dafem, což Tomáš komentoval asi tak, že možnosti tady v tomhle ohledu jsou a doba pravděpodobně nebude přát tomu, aby si mohli dovolit se tomu bránit.

Naposledy upravil(a) Neklan dne 29 led 2012 20:09, celkem upraveno 1 x.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Dobra slohovka Neklane. Zase nemusim nikde dlouho "slidit" po netu, vse podstatne je tu od tebe 

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- jardakar
- auto: Def 300TDi
- Kontaktovat uživatele:
Jestli má někdo zájem zúčastnit se zajímavé akce, tak má možnost. Odkaz tady http://www.kmracing.cz/cz/aktualita.php ... uality=345" onclick="window.open(this.href);return false; a http://www.unitravelgroup.cz/testovani-na-dakar.html" onclick="window.open(this.href);return false; , je tam fakt nádherně.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Podle popisu to vypadá moc pěkně. Cena na první pohled vysoká, ale vzhledem k tomu, co v tom je, tak na druje pohled už ne. Uvažuju že počkám, jestli nebude last-minute. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se tam také rád podíval, ale ne jako turistaMadTom píše:Podle popisu to vypadá moc pěkně. Cena na první pohled vysoká, ale vzhledem k tomu, co v tom je, tak na druje pohled už ne. Uvažuju že počkám, jestli nebude last-minute.

http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
v ksar ghilane je krasne! urcite je bude krasny vylet...
- erik
- Kontaktovat uživatele:
Volal mi Robo Kasak +421 905 259 463
http://www.motormix.cz/dakar/30142-robe ... tam-vracet" onclick="window.open(this.href);return false;
V sobotu 17.03.2012 v 16,00 je u nich / dedina u NZ/, stretnuti s účastníky EAR. Tomáš Tomeček , Robo Emo Baumgartner a spol.
Na tuto besedu bohužel nemohu, bo jsem v tu dobu v ČR, ale těm co sledovali závod EAR, to vřele doporučuju...
http://www.motormix.cz/dakar/30142-robe ... tam-vracet" onclick="window.open(this.href);return false;
V sobotu 17.03.2012 v 16,00 je u nich / dedina u NZ/, stretnuti s účastníky EAR. Tomáš Tomeček , Robo Emo Baumgartner a spol.
Na tuto besedu bohužel nemohu, bo jsem v tu dobu v ČR, ale těm co sledovali závod EAR, to vřele doporučuju...

Jako účastník besedy v Praze vřele doporučuji, není nad osobní kontakt a možnost zeptat se na informace, které se jinak nemáte šanci dozvědět.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Připojuji se k Neklanovi. Fakt je to super povídání.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi

Z diskuze

Michal Jelínek, Orlová
dnes 18:00 - Nahlásit
A někdo se snad diví? Alešek z nějakých 7 účastí na Dakaru jen jednou dojel, jinak pokaždé skončil v kotrmelcích a zrušil auto. Brali byste to jako dobrou reklamu pro Tatru? Jen ať si to vyžere zase jiný tým a značka!
- visby
- Kontaktovat uživatele:
podla mna prijemna sprava, bude mat cas poladit tatry a este si pojazdi;-)
... zeby zmena ?
http://loprais.cz/loprais/index.php?obs ... clanku=818" onclick="window.open(this.href);return false;
http://loprais.cz/loprais/index.php?obs ... clanku=818" onclick="window.open(this.href);return false;
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".