Ano, jinej odvzdušňovák tam není. Ale aby se to pořádně odvzdušnilo, je potřeba zvednout expanzní nádobku z držáků - je jenom zacvaknutá. A nadzvednout ji tak, co jí dovolí hadice.
A bacha, velmi rád praská tem plastovej šroub. Mě ho ulomili v servisu. A když se to snažili opravit, tak vymáčkli i tu plastovou část, co je v hadici. Před pár lety jsem to provizorně opravil, a letos to začlo protékat, tak jsem to musel udělat pořádně - na soustruhu vytočit z mosazi jak novej šroub, tak vložku do hadice. A zároveň jsem vyměnil svorku co tu silnou hadici drží na přírubě na hlavně motoru. Originál pružinová svorka už asi málo pružinovala a lehce to tam rosilo. A krásně si to po těch letech udělalo vrstvu vodního kamene mezi hadicí a hrdlem příruby. Takže odpojit hadici, očistit přírubu a hadici zevnitř a dát novou hadicovou sponu (nerezovou). A už to neteče. Ono to neteklo moc, doléval jsem tak jednou za rok a jenom trošku.
zásuvka pro dobíjení a předehřev
Moderátor: Acon
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: zásuvka pro dobíjení a předehřev
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Re: zásuvka pro dobíjení a předehřev
Jo, to mas pravdu, to je presne to, ceho jsem si dnes vsimnul kdyz jsem sundal kryty a hledal kde co zrovna udelat, kdyz uz budu mit vypustenou vodu...
Jinak ten plastovej odvzdusnovak jsme narychlo resivali (treba u Renaultu) tim, ze se rizla hadice a vlozilo kousek trubky se sroubkem s tesnenickem. A pak to tak vetsinou zustalo naveky...
Prosim Te, Ty jsi ten planek chladiciho okruhu v rawe nasel ? Ja mam snad nejaky jiny rawe, tam o TD5 nic neni - jen o V8 ...
Jinak ten plastovej odvzdusnovak jsme narychlo resivali (treba u Renaultu) tim, ze se rizla hadice a vlozilo kousek trubky se sroubkem s tesnenickem. A pak to tak vetsinou zustalo naveky...

Prosim Te, Ty jsi ten planek chladiciho okruhu v rawe nasel ? Ja mam snad nejaky jiny rawe, tam o TD5 nic neni - jen o V8 ...

Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...