No to nemám, ale v tydnu bych to snad mohl vyfotit, jestli někam pojedu...Nemáš náhodou foto jak moc ti to dře a kde?[/
Pneumatiky
Moderátor: Acon
- KubaVondal
- tel.: 739458752
- auto: Disco Td5
Re: Pneumatiky
EX D1 300Tdi Velryba nyní DII Td5 r.v.99 zatím v sérii obutá na Cooper A/T3 + pár hřebců navíc
předpokládám, že to chytá míň než u mě nebo?KubaVondal píše:No to nemám, ale v tydnu bych to snad mohl vyfotit, jestli někam pojedu...Nemáš náhodou foto jak moc ti to dře a kde?[/
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- KubaVondal
No já to vlastně ani neviděl, jen slyšel.. byl sem u volantu a najednou to začalo drhnout, ale šlo to jen od zadu. Tatik se na to mrknul a vypadá to jen na ten zadní lem....předpokládám, že to chytá míň než u mě nebo?
EX D1 300Tdi Velryba nyní DII Td5 r.v.99 zatím v sérii obutá na Cooper A/T3 + pár hřebců navíc
- Misto
- tel.: +421903996977
- auto: DI, DIII, Defender
Caves ludia, tak nadiesiel cas kupit na moje "nove" disco I nejake nove pneu. Momentalne tam mam zimne 
po precitani fora som sa rozhodol pre BFG All terrain. Chvilku som rozmyslal aj nad MT, ale potom som to zamietol. Chcem sa spytat, ci sa mi na auto bez problemov vojde rozmer 265/70 R16? Alebo radsej zvolit nejaky mensi rozmer? Dik za rady

po precitani fora som sa rozhodol pre BFG All terrain. Chvilku som rozmyslal aj nad MT, ale potom som to zamietol. Chcem sa spytat, ci sa mi na auto bez problemov vojde rozmer 265/70 R16? Alebo radsej zvolit nejaky mensi rozmer? Dik za rady
- KubaVondal
Jak sis mohl všimnout nahoře, tak my na DI sme museli řezat u gum 245/75 R16 takže si myslim a předpokládám, že toto bude ještě horší, páč sou širší, na výšku sou skoro stejný... Ideální sou snad 235/85 nebo 245/75 nebo menší.. Větší sem asi neviděl na Disco I bez nějakýho většího upravování. Ale určitě sem někdo napíše aby poradil víc..Misto píše:Caves ludia, tak nadiesiel cas kupit na moje "nove" disco I nejake nove pneu. Momentalne tam mam zimne

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
prečítaj si aj tému o zdvihnutí D1. Dosť to súvisí. 265/70R16 tam bez úprav nedostaneš.Misto píše:Caves ludia, tak nadiesiel cas kupit na moje "nove" disco I nejake nove pneu. Momentalne tam mam zimne
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Misto
Auto mam zdvihnute este o predosleho majitela, ale ak treba este nejake ine upravy, tak neviem. tu je moje auto:
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... &start=300" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... &start=300" onclick="window.open(this.href);return false;
- Acon
tam veľa nie je vidieť. No zrátaj si výšku pneu, polomer disku a budeš mať jasno, čo sa Ti zmestí. Nezabudni počítať aj so šírkou pneu. 265/70R16 majú polomer +- 38,87cm.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Misto
Tak som teda nakoniec zakotvil pri velkosti 235/70 R16. Tak som zvedavy ako sa bude jazdit, doteraz som mal zimne.
- Acon
zasa, flintu do žita si nemal hádzať. 235/70 je zasa trochu málo, nie? Treba sa s tým trochu zaoberať a obuť to na najväčší priemer aký sa dá. Veľmi to ovplyvňuje trakciu a samozrejme prejazdnosť. Mal som MT 245/75 a vymenil som to za 265/75 a je to rozdiel ako sviňa. Ja viem, že Ty to tam nedostaneš, ale 245/75 by si mohol.
- KubaVondal
my máme 245/75 a sou suprový.. 235/70 máme jako letní na hlinikách a sou dost malý, zvlášt když je to auto zvedlý.. Nevypadá to nejlípMisto píše:Tak som teda nakoniec zakotvil pri velkosti 235/70 R16. Tak som zvedavy ako sa bude jazdit, doteraz som mal zimne.

- Misto
Vsak este to neni uzavrete, ja este co to postudujem. Pravdou ale je, ze to potrebujem cim skor. A zohnat take pneu tiez nie je jednoduche. Skoro v ziadnom obchode ich nemaju a kde ano, tak 1-2 kusy. Nemate nejaky tip, kde sa daju kupit pneu?
- Acon
a keď už sme pri tej volbe či AT alebo MT, tak tiež som to nejaký čas zvažoval a bol som rozhodnutý pre AT, ale tým, že som sa rozhodoval dlho, tak som čo to pojazdil aj mimo cesty a nakoniec som kúpil MT BFG KM2. Na ceste sú OK, nehučia takmer vôbec, resp. sa musíš na to zamerať aby si ich počul. A jazdné vlastnosti v teréne sú úplne skvelé. Po dialnici sa bez problémov dá ísť 120-130km/h a celkom akceptovateľne sa správajú aj na mokrom asfalte. No ani AT nebude preborník na mokre, takže strácajú svoju výhodu. Volakedy boli MT veľmi hlučné a rýchlo sa na asfalte opotrebovali (aspoň čo som sa dočítal na X fórach a sám som také mal). No KM2 sú vcelku komfortné pneu.
- Misto
Viac menej som teraz rozhodnuty pre AT-cka. Jazdim dlhe vzdialenost po cestach v ramci celeho Slovenska. Byvam v Podoli a napriklad cestujeme pracovat na Liptov. Cize tam a spat je to cca 300 km po cestach. A ked sme v danom mieste, tak tam pracujeme cca 50% teren a 50% cesty. Cize MT som momentalne zamietol.Acon píše:a keď už sme pri tej volbe či AT alebo MT, tak tiež som to nejaký čas zvažoval a bol som rozhodnutý pre AT, ale tým, že som sa rozhodoval dlho, tak som čo to pojazdil aj mimo cesty a nakoniec som kúpil MT BFG KM2. Na ceste sú OK, nehučia takmer vôbec, resp. sa musíš na to zamerať aby si ich počul. A jazdné vlastnosti v teréne sú úplne skvelé. Po dialnici sa bez problémov dá ísť 120-130km/h a celkom akceptovateľne sa správajú aj na mokrom asfalte. No ani AT nebude preborník na mokre, takže strácajú svoju výhodu. Volakedy boli MT veľmi hlučné a rýchlo sa na asfalte opotrebovali (aspoň čo som sa dočítal na X fórach a sám som také mal). No KM2 sú vcelku komfortné pneu.
A druha vec, ktora ma odradza, ze uz dvaja ludia v mojom okoli mali s nimi nehodu. A to prave na mokrom asfalte. Jeden len vyletel z cesty, ale druhy celkom zdemoloval auto.
Nevylucujem, ze v buducnosti k nim neprejdem, ale momentalne mam auto iba 2 mesiace a niekde musim zacat.

- Acon
No, to ale nemuselo byť pneumatikami. Off s tuhýmí nápravami je celkovo podstatne menej stabilný ako osobáky. Ja som tiež skončil vo zvodidlách a to som mal zimáky. A to služobne jazdím prakticky od revolúcie tak 70-80 000km ročne + mám niečo odjazdené na nákladiakoch. Takže neskúsenosťou to nebude. MT KM2 sú veľmi slušné pneu na cestu no prehovárať Ťa nejdem. Ty musíš byť spokojný, nie jaA druha vec, ktora ma odradza, ze uz dvaja ludia v mojom okoli mali s nimi nehodu. A to prave na mokrom asfalte. Jeden len vyletel z cesty, ale druhy celkom zdemoloval auto.

Potvrzuju, aktuálně - cesta do Chorvatska a zpět na MT BFG KM2 s karavanem (80-90km/h) a upřímně větší kravál mám v Renaultu R19 v 90km/h a rozdíl oproti předchozím BFG AT je v hlučnosti neznatelný. Jinak se sólo autem i 110km/h a pořád relativně snesitelný hluk ( je v pohodě slyšet rádioAcon píše:No, to ale nemuselo byť pneumatikami. Off s tuhýmí nápravami je celkovo podstatne menej stabilný ako osobáky. Ja som tiež skončil vo zvodidlách a to som mal zimáky. A to služobne jazdím prakticky od revolúcie tak 70-80 000km ročne + mám niečo odjazdené na nákladiakoch. Takže neskúsenosťou to nebude. MT KM2 sú veľmi slušné pneu na cestu no prehovárať Ťa nejdem. Ty musíš byť spokojný, nie jaA druha vec, ktora ma odradza, ze uz dvaja ludia v mojom okoli mali s nimi nehodu. A to prave na mokrom asfalte. Jeden len vyletel z cesty, ale druhy celkom zdemoloval auto.

Land Rover Discovery 2 Td5
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
MTčka jsem měl jenom chvíli, na půjčeném autě. Jinak na léto ATčka a na zimu zimní. Protektory nebrat. Můj dojem z rozdílu MT a AT je ten, že kromě hlubokýho bláta jsem projel všude kde jsem chtěl i na ATčkách.
A co povídají v pneuservisu? Většinou tam ještě takový gumy ani v rukách neměli.
A co povídají v pneuservisu? Většinou tam ještě takový gumy ani v rukách neměli.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
tiez som riesil dilemu AT vs MT a teraz by som sa rozhodol inak...
mam BFG AT, co sa tyka cesty tak su prakticky uplne tiche (o mnoho tichsie ako km2ky) a ani v terene sa nestratia. horsie je to s vlastnostami ked poprsi, uz na pohlad je vzorok "zavrety" a pri hustejsom dazdi v spojeni s relativne sirokym vzorkom extremne nachylny na aquaplanning.
prakticky nepouzitelne su v hlbokom snehu, kde aj podhustene na 1.2atm nefunguju a po jednom pretoceni kolies su komplet zalepene zmrznutym snehom. v porovnani km2 je to rozdiel svetov (rovnake auto s km2 tahalo na lane auto s atckami).
na druhu stranu, absolvoval som na nich skolu smyku a bocny odtrh (v zakrute) maju podstatne lepsi (porovnavane s cooper stt na defiku), rovnako ako brzdna draha bola s tazsim autom o nieco kratsia.
teraz by som siel do km2 alebo do cooper stc (otvorenejsi vzorok ako bfg).
mam BFG AT, co sa tyka cesty tak su prakticky uplne tiche (o mnoho tichsie ako km2ky) a ani v terene sa nestratia. horsie je to s vlastnostami ked poprsi, uz na pohlad je vzorok "zavrety" a pri hustejsom dazdi v spojeni s relativne sirokym vzorkom extremne nachylny na aquaplanning.
prakticky nepouzitelne su v hlbokom snehu, kde aj podhustene na 1.2atm nefunguju a po jednom pretoceni kolies su komplet zalepene zmrznutym snehom. v porovnani km2 je to rozdiel svetov (rovnake auto s km2 tahalo na lane auto s atckami).
na druhu stranu, absolvoval som na nich skolu smyku a bocny odtrh (v zakrute) maju podstatne lepsi (porovnavane s cooper stt na defiku), rovnako ako brzdna draha bola s tazsim autom o nieco kratsia.
teraz by som siel do km2 alebo do cooper stc (otvorenejsi vzorok ako bfg).
- Acon
rovnakú vzorku má GY MTR a tie som mal. Hlučnosť s KM2 vôbec nebudem porovnávať, sú to 2 totálne odlišné svety. Aj keď rovnaký vzor u 2 rôznych značiek samozrejme nemusí vyť to isté.teraz by som siel do km2 alebo do cooper stc (otvorenejsi vzorok ako bfg).
- Misto
Chlapi, ja to vidim ta, ze zacnem s AT-ckami, predsa len musim niekde zacat a ucit sa
a po takom roku sa uvidi. A uz som nasiel na inzerate nejake AT za 200 €, tak zrejme lepsie nenajdem.