Koupě Defendra po milionté

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Defendra po milionté

#81 Příspěvek od eliott » 04 pro 2012 18:40

MarekS píše::D :D :D

Dobrý takhle jsem se dlouho nezasmál myslím,že to platí ke všem autům lidi koupěj za poslední peníze a když jim doporučíš vyměnit rozvody,olej a nějaký drobnosti tak jen koukaj :shock:

Konečně, jsem rád, že to zaznívá i od někoho jiného. Je to bohužel nejčastější postup při koupi auta a pak se všichni diví, že se auta se... Kdyby měla servis jaký mají mýt, tak by těch poruch rozhodně nebylo tolik. Viz např. Freelander a viskospojka :lol:
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

eliott
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od eliott » 04 pro 2012 18:42

rozpas píše:To Johny: Hele Johny nic ve zlém, hlavně si ty moje postřehy neber osobně. :mrk
To víš, ještě mám v živé paměti, jak jsem po 14 bezstarostných letech se Samurajem upgradoval na Defa... hergot kdyby to aspoň nebyla 2006-ka!!! Řekl bych čert to vem, je to stará plechovka. Ale že člověk musí už do 5-ti letýho auta valit horem dolem, to mě na tom fakt dost vadí! Vždycky když vylejzám zamaštěnej zpod Defa a zavadím okem o manželčinýho Forestera, jak si tam tak stojí, věř mi, že bych nejradši poslal anglické soudruhy na exkurzi do toho dalekého Japanu.
Jednou tady Litep4x4 napsal: "Chlapi, nedělejte z toho LR japonce...". Tak já zase dodávám: kéž by se Def vyráběl v Japonsku! Měl by zaděláno na charizmatický auto s velkou výdrží.
Hele, a co ti odešlo?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

rozpas
auto: už LC120 4.0 VVTi...

#83 Příspěvek od rozpas » 04 pro 2012 19:05

Jak jsem už napsal. Auto je rv2006, tedy snad není úplně staré, najeto 100tis., zachovalé. Začal jsem regulátorem tlaku paliva, pokračoval servopumpou, pak následoval již zmíněný vysypaný diferák. No a teď se chystám na jednu velmi nepěknou vlastnost a tou je nám všem dobře známý chrapot a kašel z oblasti spojky (dementní bronzové pouzdro). Dále pak nerozumím tomu, proč švárův přiblblý pozinkovaný Peugeot 405 z roku 1989 nemá téměř korozi, což se však nedá říct o mém 5 let starém bulkheadu...radši se tam na to nepěkné místo s vykysanými šrouby při vystupování ani nekoukám... :doh
ETC...

Rover CK
auto: Land Rover 88

#84 Příspěvek od Rover CK » 04 pro 2012 19:15

rozpas píše:To Johny: Hele Johny nic ve zlém, hlavně si ty moje postřehy neber osobně. :mrk
To víš, ještě mám v živé paměti, jak jsem po 14 bezstarostných letech se Samurajem upgradoval na Defa... hergot kdyby to aspoň nebyla 2006-ka!!! Řekl bych čert to vem, je to stará plechovka. Ale že člověk musí už do 5-ti letýho auta valit horem dolem, to mě na tom fakt dost vadí! Vždycky když vylejzám zamaštěnej zpod Defa a zavadím okem o manželčinýho Forestera, jak si tam tak stojí, věř mi, že bych nejradši poslal anglické soudruhy na exkurzi do toho dalekého Japanu.
Jednou tady Litep4x4 napsal: "Chlapi, nedělejte z toho LR japonce...". Tak já zase dodávám: kéž by se Def vyráběl v Japonsku! Měl by zaděláno na charizmatický auto s velkou výdrží.
to že je Def. koncepčně zastaralý to je OK s tím se dá žít ,a s tím bych neměl žádný problém, ale že je to tak mizerně zpracovaný a materiálově ošizený , tak to je na pováženou, Na druhou stranu, když si uvědomíme ,kdo tu ruční práci na výrobě Def. převážně odvádí , že to jsou neskuteční lemplové a negramotní přivandrovalci z bývalých Angl. kolonií , atd. tak je to vskutku zázrak, že to vůbec jezdí. Zlatá kvalita Serii už je dávno v :moon
ten co zde způsobil paniku

rozpas

#85 Příspěvek od rozpas » 04 pro 2012 19:22

...no vida, to jsem ani nevěděl... skoro jsem si říkal, že z Anglie se dá dovézt už asi jenom ten porcelán Wedgwood. Tak hlavně ať se té Kate narodí zdravý monarcha, jinak to tam můžou zabalit.

eliott
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od eliott » 04 pro 2012 19:28

rozpas píše:Jak jsem už napsal. Auto je rv2006, tedy snad není úplně staré, najeto 100tis., zachovalé. Začal jsem regulátorem tlaku paliva, pokračoval servopumpou, pak následoval již zmíněný vysypaný diferák. No a teď se chystám na jednu velmi nepěknou vlastnost a tou je nám všem dobře známý chrapot a kašel z oblasti spojky (dementní bronzové pouzdro). Dále pak nerozumím tomu, proč švárův přiblblý pozinkovaný Peugeot 405 z roku 1989 nemá téměř korozi, což se však nedá říct o mém 5 let starém bulkheadu...radši se tam na to nepěkné místo s vykysanými šrouby při vystupování ani nekoukám... :doh
ETC...
Ta servopumpa je divná, není to častá porucha pod 200 000km, membrána regulátoru není příjemná ale není to nic závratného, ale diferák je podle mne způsobený zacházením, stačí jedno zapadnutí a když je za volantem bezmozek, je problém na světě. Kvičící spojka nevyžaduje zásah, je to nepříjemné, ale ničemu to většinou nevadí, zatím všechny co jsme měli rozebrané měli pouzdro jen suché, ale vydřené nebylo. Koroze - k tomu není co říci, ale třeba jeden místní si loni koupil nového Defa Rough, oslovil mne, že chce antikorozní nástřik. Řekl jsem mu, že to chce udělat pořádně, včetně všech dutin, mezer a zákoutí, což včetně materiálu vyjde na 20 000,- kč. Bylo mu to moc, za dva , tři roky bude nadávat, že to má rezaté a okyslé. Defender je prostě takový polotovar, který si majitel může dotvořit k obrazu svému, když to udělá dobře, má na dlouho pokoj. On se takový Samec s tou korozí umí také dobře zkamarádit :lol:

Rover CK

#87 Příspěvek od Rover CK » 04 pro 2012 19:44

Rover CK píše:
to že je Def. koncepčně zastaralý to je OK s tím se dá žít ,a s tím bych neměl žádný problém, ale že je to tak mizerně zpracovaný a materiálově ošizený , tak to je na pováženou, Na druhou stranu, když si uvědomíme ,kdo tu ruční práci na výrobě Def. převážně odvádí , že to jsou neskuteční lemplové a negramotní přivandrovalci z bývalých Angl. kolonií , atd. tak je to vskutku zázrak, že to vůbec jezdí. Zlatá kvalita Serii už je dávno v :moon
tady musím poněkud opravit a zrušit ten přísný výrok "koncepčně zastaralý" . To by pak už nebyl Defender ,že :) ale trochu to všechno posunout doprava ,tak aby byl pro řidiče větší prostor by snad nebyl takový problém a koncepci necht veme čert :beer

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

#88 Příspěvek od lumberjack » 05 pro 2012 22:08

Nevim, mě přijde divný, když někdo, koho neznám a prodává auto, píše, rozvody nový, náplně nový, všechno vyšperkovaný... Když prodávám auto, tak už nemám potřebu do něj vrážet ani korunu, kor když vim že tim cenu prostě nezvednu. Řeknu, hele, olej si dolej novej a za pár kilometrů udělej rozvody. Když sem kupoval auto, nikdy sem se nevyndal z peněz úplně, kvůli tomuhle.Měl sem většinou plechovky a pak pár japonskejch aut, než sem se odhodlal a koupil si krabici LR. I přes drtivé nedoporučení všech... Lidí, co nikdy LR neměli, přesto chytračili. Dneska jsem spokojenej. Hledal sem, narazil na tohle fórum, a dál se pídil. Hledáš, vidiš, jak s tebou lidi komunikujou. Já nakonec narazil na Eliotta. Jsem spokojenej. Reklamu mu nedělám, ani mi nedal samolepku, aby všici věděli odkud to auto je, ale já to všude řikám a všude ho chválim a doporučuju :-D Když porovnám cenu dílů na Mitsubishi L200 co jsem měl naposled a Defendera, tak anglie vede. Jo L200 byla mnohem pohodlnější, motor mi taky víc vyhovoval, ale pak ... Jak píše Arthur Hailey v románu Kola - nejlepší káry sou stejnak ty, co se vyrobily ve středu :-)

Rover CK

#89 Příspěvek od Rover CK » 06 pro 2012 18:15

je dobrý vědět o kupovaném typu auta co nejvíc, nebo si vzít někoho kdo to dobře zná.
Jednou jsem kupoval auto a prodejce mi tvrdil do tel. ,že je tam úplně nový motor. Podle mě nový je NOVÝ. Když jsem to osobně zhlédnul , tak jsem zjistil že tam žádný nový motor není :!: protože jsem poznal že má kryt rozvodů z AL a u nových motorů je z plastu a je ještě k tomu trochu menší. Jo pravda je ,že byl motor opravdu pěkně umytý vapkou. Chlapík když viděl .že s v tom vyznám a že mě nevochčije ,tak změkčil tvrzení ,že ten motor je jiný ,ale proto auto jakože nový a že vlastně ani neví, ale jen opakuje to co mu říkal předchozí majitel .
Měl jsem mu chut nakopat prdel.

mr-tomas
auto: Def 110 300Tdi

#90 Příspěvek od mr-tomas » 07 pro 2012 18:57

Tak Def 110 300TDi je už doma. Tímto všem děkuji za pomoc s výběrem. Měl bych k tomu ale ještě pár dotazů.
Je normální, že:
-mám při jízdě pocit jako že mě někdo drží (auto moc neakceleruje)
-při rychlejším přeřazení rychlostního stupně něco bouchne mezi převodovkou a kolama (při pomalém řazení se to neděje)
-volantu se moc nechce při zatočení vracet nazpět
-ve 130km rychlosti motor řve, že neslyším ani vlastní myšlenku
Přílohy
def.jpg
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.

MarekS

#91 Příspěvek od MarekS » 07 pro 2012 19:06

mr-tomas píše:Tak Def 110 300TDi je už doma. Tímto všem děkuji za pomoc s výběrem. Měl bych k tomu ale ještě pár dotazů.
Je normální, že:
-při rychlejším přeřazení rychlostního stupně něco bouchne mezi převodovkou a kolama (při pomalém řazení se to neděje)
Nejsem odborník,ale podle mojí DII je to určitě podobný
-není to octavia tdi
-to mě dělá taky někde jsem čet,že to není chyba,ale vlastnost
-to mě dělá taky
-jezdím max. 110 pak se začíná ozývat ten brutální vzorek pneumatik

Jinak gratuluju :yes a jestli je př.nárazník stejnej s Td5 ojednom bych možná věděl i s navijákem :mrk

eliott
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od eliott » 07 pro 2012 19:51

Chtělo by to nějakou důkladnější prohlídku, auto jsem tam viděl v létě a je prostě dovezené ''na kšeft'', takže pár kostlivců tam asi poschovávaných bude. To bouchání jsou vůle v převodech, je jich tam mnoho mezi kolem a hlavní převodovkou, některé lze zmenšit, některé ne.

mr-tomas
auto: Def 110 300Tdi

#93 Příspěvek od mr-tomas » 07 pro 2012 20:03

Jj, důkladná prohlídka je v plánu, včetne preventivní výměny všech náplní a rozvodů. Jenom ještě nevim v Praglu u koho.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.

Rover
tel.: 736173373

#94 Příspěvek od Rover » 07 pro 2012 20:20

Gratuluju!!! Kde Tě budu po Praze potkávat? Co se týká servisu... stejně to dopadne tak, že budeš jezdit mimo Prahu... třeba směrem na jih? :wink:
Country boy...

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

#95 Příspěvek od lumberjack » 07 pro 2012 20:32

mr-tomas píše:Tak Def 110 300TDi je už doma. Tímto všem děkuji za pomoc s výběrem. Měl bych k tomu ale ještě pár dotazů.
Je normální, že:
Gratulace, vypadá pěkně, tak ať slouží a dělá radost. Ty s tim jezdíš 130???!!! :-D

Jinak ten přední nárazník s tim áčkem to je origo nebo nějaký jakože "pevnostní" ? Netušim, co se dávalo na 300tdi...

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#96 Příspěvek od Jenda » 07 pro 2012 20:45

V Praglu VZA(Vlasta) a nebo Honza Tumich (toomich.cz).
To co popisujes jsou vlastnosti a ne zavady :wink:
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

rozpas

#97 Příspěvek od rozpas » 07 pro 2012 20:57

Víš co by mě zajímalo a co tady vlastně ještě nejspíš vůbec nezaznělo (doufám - všechno jsem nečetl...)?! Z jakého auta jsi přeskočil na Defa?

komin
tel.: 0904543118
auto: LR Defender 110 Td5
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od komin » 07 pro 2012 21:06

:coze: 130km v Defe to by mi uz asi pukla hlava od toho hluku :mrgreen:
LR DEFENDER 110 SW

Rover
tel.: 736173373

#99 Příspěvek od Rover » 07 pro 2012 21:09

130km/h to nejede... :wink: teda jede, ale nedá se..., relativní pohoda je tak do 120...
Country boy...

komin
tel.: 0904543118
auto: LR Defender 110 Td5
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od komin » 07 pro 2012 21:13

Premna pohoda je tak 90km asi mam citlive usi :wink:
LR DEFENDER 110 SW

Odpovědět