kudrnac píše:Tak jsem si udělal radost a 27.12 jsem si dodatečně naložil dárek, rok výroby 1954 výrobní číslo 255. Ted mě čeká převoz k nám. Jaké jsou zkušenosti a náležitosti potřebné s dovozem?
No to je paráda, krásný přírůstek do místní rodiny starých LR! Pokud jde o dovoz, já měl zkušenosti ty nejlepší (je o tom psáno i v separátním tématu tady mezi dědkovskými drby
Pokud jde o vetenoty, budu psát z paměti, ale určitě mě někdo doplní, pokud něco nechtěně vynechám:
Ad 1 - kontaktovat některý z klubů historických vozidel ohledně nejbližšího možného data testací,
Ad 2 - vyplnit žádost o testaci podle dokladů, dodat celkem 12 ks fotografií (je to takový pitomý formát, budeš muset do nějakého fotoateliéru, aby Ti je udělali), tj. 6 ks levopředního a 6 ks pravozadního pohledu s neutrálním pozadím,
Ad 3 - projít testací, formulář musí (nebo alespoň má) odpovídat skutečnosti, včetně velikosti pneumatik, všechny dodatečné úpravy by měly být zaneseny v žádosti,
Ad 4 - s potvrzenou žádostí (chvíli to trvá), pak stačí zajít na nejbližší místo, kde vydávají veteránská čísla a tam už Tě navedou.
Celkem to netrvá nijak dlouho, pokud všichni zúčastnění prokáží alespoň minimum vůle spolupracovat - já měl ty nejlepší zkušenosti, můžu doporučit jeden klub, kde mi vyšli 100% vstříc. Je to tady kousek od Prahy. Pokud jde o finance, vyšlo mě to celé na nějakých 10 tis.
Auto je z unie, takže clo ani DPH by se koupě a dovozu neměly týkat. Koukám, že jsem se v poměru ke svým minimálním (jednorázovým) zkušenostem až dost rozepsal, opravte mě někdo, pokud se mýlím.
SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"