Stránka 1 z 2

F1 - nova spojka, problem s řazením

Napsal: 23 kvě 2011 20:11
od skino
zdravím, no vymenili mi v servise spojku, komplet, lamelu, pritlačny ložisko. a ?? rýchlosť je problém zaradiť. Musím spojku stlačiť až na doraz a niekedy vojde a niekedy až cez zuby, a úplne dole zaberá. keď sa auto zohreje je to ešte horšie. neviete čo z tým môže byť??? Ďakujem...

Re: nova spojka, problem

Napsal: 23 kvě 2011 20:35
od ssang
Možná by pomohla i výměna spojkového válce. Mě to u Fríčka tento problém vyřešilo.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 23 kvě 2011 22:17
od eliott
Podle mne se jim podařilo narušit hydraulický okruh a nevypíná. Nebo je ohlý držák vypínacího válce.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 23 kvě 2011 22:19
od skino
a dá sa to nejak odvzdušniť? dakujem

Re: nova spojka, problem

Napsal: 23 kvě 2011 22:36
od eliott
skino píše:a dá sa to nejak odvzdušniť? dakujem
Ne

Re: nova spojka, problem

Napsal: 24 kvě 2011 11:55
od dandee
" zdravím, no vymenili mi v servise spojku, komplet, lamelu, pritlačny ložisko. a ?? rýchlosť je problém zaradiť. Musím spojku stlačiť až na doraz a niekedy vojde a niekedy až cez zuby, a úplne dole zaberá. keď sa auto zohreje je to ešte horšie. neviete čo z tým môže byť??? Ďakujem..."


A co tak reklamovat? Na pracu je zaruka. To mechanici neskusili funkcnost?

Re: nova spojka, problem

Napsal: 24 kvě 2011 16:18
od Rosi
Pravda s tou reklamací... :idea:
Jinak bych to primárně viděl klidně jen na vzduch = špatně odvzdušněno a nebo na mrtvej (vydřenej) váleček.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 24 kvě 2011 21:07
od sas
logika mi rika spojkovy valec,ale muze to byt i cokoliv jineho,ja osobne bych prvne zkusil ten valec

Re: nova spojka, problem

Napsal: 24 kvě 2011 23:27
od eliott
Rosi píše:Pravda s tou reklamací... :idea:
Jinak bych to primárně viděl klidně jen na vzduch = špatně odvzdušněno a nebo na mrtvej (vydřenej) váleček.
Rosi, četl jsi můj příspěvek??

Re: nova spojka, problem

Napsal: 14 čer 2011 17:15
od Hunter
Me to odvzdusnit jde, kdyz mi v Pace davali kdysi novy spojkovy valec, tak to taky neslo moc dobre, tak mi to odvzdusili a uz to slo, je tam normalne videt odvzdusnovci sroub co jde z vypinaciho loziska, tak nevim :?: ted mi tady menili spojku (komplet) a taky neslo vubec zaradit, proste to nevypinalo, tak se to muselo jeste odvzdustit a zatim OK, jenom to taky zabira desne dole, snad nebude zase KO i ten spojkovy valec.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 15 čer 2011 09:42
od Hunter
Takze je to tak, po delsi dobe, kdy auto stoji, spojka nevypina, musi se naslapat, ale pred vymenou spojky byl hlavni valec v pohode, takze pri te vymene servis provedl neco, cim ten valec odrovnal, poradi nekdo? A jeste dotaz, da se hlavni valec (ta nadobka na nem) otevrit a doplnovat kapalina?

Re: nova spojka, problem

Napsal: 15 čer 2011 13:12
od cesta
Ahoj, jo klidně to můžeš dolit a odvzdušnit. Jde to. Jak jsem dával nový válec, tak ten vůbec nejel. Musel jsem cca.4 nádobky dolít než to začalo chodit. Já demontoval ten box pro řídící jednotku, je tam špatný přístup na tu nádobku.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 15 čer 2011 13:51
od cesta
Jo, já jsem taky měnil, nejprve hl.válec a za půl roku spojku s pomocným válcem a musel jsem to taky znovu odvzdušnit,tak pokud Ti to pořádně neodvzdušnili tak by to mělo jet po odvzdušnění.Ahoj

Re: nova spojka, problem

Napsal: 27 čer 2011 15:11
od geršák
skino píše:zdravím, no vymenili mi v servise spojku, komplet, lamelu, pritlačny ložisko. a ?? rýchlosť je problém zaradiť. Musím spojku stlačiť až na doraz a niekedy vojde a niekedy až cez zuby, a úplne dole zaberá. keď sa auto zohreje je to ešte horšie. neviete čo z tým môže byť??? Ďakujem...
Mám stejný problém:
v servisu nová spojka + novej váleček komplet,držák rok starej a spojka bere úplně dole.V případě ,že se zapomenu a málo šlápnu na spojku,tak je to hrůza.

nechápu,proč tam není nějaké štelovátko na prodloužení tyčky co leze z toho válečku u spojky a tím krásně seřídit záběr pedálu.
četl jse,že to někdo takhle řešil a funguje to.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 27 čer 2011 16:01
od Hunter
Cetl jsi, co jsem tu psal? Nejspise to neni odvzdusnene, tedy pokud mas TD4ku, u me to tak bylo, po dokladnem odvzdusneni to maka, jak ma.

Re: nova spojka, problem

Napsal: 27 čer 2011 19:01
od geršák
Hunter píše:Cetl jsi, co jsem tu psal? Nejspise to neni odvzdusnene, tedy pokud mas TD4ku, u me to tak bylo, po dokladnem odvzdusneni to maka, jak ma.
sám nečteš

má 1,8 i :Pohoda:

Re: nova spojka, problem

Napsal: 27 čer 2011 20:15
od Hunter
Ale ctu a prisal bych, ze jsi tam to auto uvedene nemel.. Jinak jsem to nemyslel zle, pouze jsem nevedel, zda jsi ty me prispevky cetl, toz tak..

Re: Free 1 - nova spojka, problem s řazením

Napsal: 19 zář 2011 19:57
od Miland
Spojkovy válec lze odvzdušnit ale kapalinu musíte natlačit od válečku na převodovce-sundat vičko z nádobky zvednout valeček nad uroven nadobky vytahnout pistek sešlapnout pedál nalít kapalinu do písku a případně opakovat vyskočí nedříve pedál a potom se začne plnit nadobka a je odvdušněno nadobku naplňte přiměřeně spodek vička vytváří tlak.

Re: Free 1 - nova spojka, problem s řazením

Napsal: 22 led 2016 19:21
od TOMAS83
Zdravim všechny,
Jelikož jsem laik;-)ale většinu věci si delam na free sám(TD4 rv02 manual).
Ještě než koupim nový spojk.válec chtěl bych zkusit odvzdusnit.Můžete mi prosim napsat postup kudy se k nemu dostanu ?Bude někde pod jednotkou?Někde tu byl obrazkovy návod na demontáž, ale ani za boha ho nemuzu najít.
Předem moc děkuji

Re: F1 - nova spojka, problem s řazením

Napsal: 02 kvě 2016 13:33
od Vladous
Je to drsné. Já jsem měnil prakticky vše (přítl., lamelu,ložisko,spojk.válec a držák spoj.válce) a výsledek stejný. Řadím až u podlahy a když je auto v provozní teplotě, tak už přes zuby. Na to, že všude píšou, že spojkový válec je uzavřený okruh a neměl by se rozebírat, tak mi asi taky nezbude, než ten nový otevřít a zkusit odvzdušnit. Je možné aby i fungl nový byl zavzdušněný? Sice tady v příspěvcích bylo, že to i u nového pomohlo, ale nějak mi to rozum nebere. (nemám rád rozebírání hydrauliky :sweat )