Prosba o radu
Moderátor: Miky_CZ
Prosba o radu
Ahoj, mám taký problém s Discovery II, keď chcem naštartovať, tak na displeji vypíše písmeno "B", motor nenaštaruje, alarm nefunguje, ani centrálne zamykanie, nevie niekto v čom by mohol byť problém?...Skúšal som odpájať batériu , aj všeličo možné , ale nič nepomáha. díky
Re: Prosba o radu
Nie, baterkou to určite nieje..
Vyzerá to ako blokovaný imobilizér, klúč ma už asi slabú batériu. Už som podobný problém mal, vymenili mi batériu v kľúči a museli znova nahrať program a resetovať poruchy. Toto všetko mi robili LR servise ale je to už v poriadku. Nezabudni im priniesť oba kľúče.
- miran
- tel.: 602387227
- auto: discovery ll 99
V manualu se piše že pokud je baterie v kliči slaba kontrolka alarmu bude po otevření dveří řidiče 10 sekund rychleji blikat. pokud jste D.O. ztratili nebo nefunguje, mužete alarm vypnout a imobilizer deaktivovat pomocí klíče a zadání 4místného přístupového kodu. Tento kod je uveden na bezpečnostní kartě. ale tuto kartu má asi málokdo z nas, resp. jen majitelé nových aut. Zda se dá získat v aut.servisu nevím ale postup při zadávání a manipulaci ano.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Kód na karte se jmenuje EKA - a dá se vyčíst na diagnostice. Ještě jem ho nezkoušel použít, ale Nanocom mi ho jednak vyčetl a jednak umožnil i změnit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
ďakujem za rady, ale nič nepomáha, auto nijako nereaguje, kontroloval káble, ale jediné čo bolo, tak v konektore do riadiacej jednotky, pri motore, bol olej, môže to nejako súvisieť?..Na nete som našiel diagnostiku ELM327, máte s tým niekto skúsenosti?...možno by som vyskúšal aj toto, lebo do servisu mám ďaleko...ďakujem..
- marek sk,lm
- tel.: +421908162506
- auto: discovery 1 300tdi
myslim,ze na D II nieje problem,myslim,ze sa da dokonca diagnostika stiahnut s webu.tu v LM mi to chlapici vraveli ,co robia autoelektiku.neviem odkial si ,ale skus pobehat po meste kde byvas a myslim,ze nieco zozenies.s D I je problem.
http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky