Prošlápnutá brzda

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
convoy

Prošlápnutá brzda

#1 Příspěvek od convoy » 08 úno 2010 21:18

dlouho jsem tu nebyl tak zdravím a hned vás budu otravovat prosbou o radu. upozoňuju, že nejde o landíka ale opel calibra V6, a myslím že v těch brzdách zas až takový rozdíl není a stejný problém může vzniknout a na landíkovi:
dnes jedu po městě, okolo 40km za hodinu, ujeto zhruba 50km takže auto zahřátý, žádný problém, dojíždím jiný auto který chtělo odbočit, a z nějakého mně neznámého důvodu úplně zastavil,já jsem za ním lehce dobržďoval ale nestačilo to a tak jsem na to šlápl víc a ten moment jsem prošlápl pedál brzdy až na podlahu :coze: :coze: okamžitě jsem zapumpoval nohou........nic :coze: :coze: tak jsem hrábnul po ruční a úspěšně zastavil, no ale ten moment už jsem byl na prášky. zastavil jsem za ním tak 5cm. zajel jsem na krajnici vylezl, koukám pod auto, jestli někde praskla hadička a teče kapalina ven a nic, bylo tam dost sněhu a zmrazků tak připouštím možnost že jsem mohl i přehlídnout, ale doufám že ne. Co teď na honem? čas mě tlačil, tak jsem zariskoval a pomaličku jsem se s tím doploužil těch 12km domů(max tak 30km/h) ale stejně s nervama. jenže už byla tma a s přenoskou i když jsem se snažil, a lítal okolo auta skoro půl hodiny tak únik kapaliny jsem nikde neviděl, okolo hlavního válce a posilovače taky sucho, a přitom než jsem dojel domů tak vytekla kapalina z nádobky, sice ne úplně všechna, něco málo zůstalo, ale nějak mi to hlava nebere, kapalina se strácí a není vidět kde. nemáte někdo radu co mohl rupnout? zitra za světla na to mrknu a pokud bude prasklá jen hadička k některému brzdiči, tak to nebude taková hrůza, ale pokud budou ok, tak kde hledat závadu? předpokládám že asi v hlavním brzdovém válci, posilovač kdyby nějak odešel tak to sice ztvrdne pedál, nebude to brzdit, ale neprošlápnul bych pedál. pokud jste to někdo zažil, nebo víte, prosím o radu. diagnostika mi žádnou závadu nevyhodila. dík všem

Ken
Kontaktovat uživatele:

Re: Prošlápnutá brzda

#2 Příspěvek od Ken » 08 úno 2010 23:44

Jednou se takhle taky prošláp pajero, ale to mi vylítla přední pakna :hmm:
Land Rover Defender 110 TD5

waltr666
tel.: c902 )))
auto: PAJERO 2.8TD
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od waltr666 » 09 úno 2010 01:10

Ahoj. no pokud to ma vzadu bubny takje asi v haji prasatko--tece. ono to chvilu trva nez poznas ze to nekde unika--vetsinou to prosakuje malo a ubyva kapalina pomalu--poznas to tak ze budes mit mastny buben a stit od kapaliny--no ted v tech srackach to taky jde blbe poznat--asi nejlepsi je zhodit kola a bubny a kouknout.

convoy

#4 Příspěvek od convoy » 09 úno 2010 11:54

tak jsem to vzal kamarádovi na zvedák. Ono válet se v té kose pod autem, navíc když je plno těch bílích hoven s háčkama není žádná slast. zjistil jsem prorezlou trubku od posilovače k PP kolu a nevydržela tlak jak jsem na to šlápl. Už se vyrábí druhá. jo a má to na dokola všude kotouče, takže prasátko to nemohlo být. Stejně ale dík za postřehy

Stavros

#5 Příspěvek od Stavros » 09 úno 2010 17:53

vetsinou to bejva prorezla trubka, udelej ji z medi a mas klid.

convoy

#6 Příspěvek od convoy » 10 úno 2010 17:01

tak oplík už zase brzdí a jak podotkl Stavros, udělali jsme ji z mědi :mrgreen:

Odpovědět