disco 3 - HDC fehler atd.
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 603416134
- auto: Discovery TDV6
- Kontaktovat uživatele:
disco 3 - HDC fehler atd.
Měl bych prosbu o radu- včera jsem byl s Disco 3 na geometrii, auto jsme zvedli a spustili a když jsem odjížděl tak v rychlosti cca. 40km /h něco zacvakalo, hodilo to HDC fehler a rozsvítili se 3 kontrolky- vlevo dole takový symbol auta se šipkami, pak od této napravo trojúhelník s vykřičníkem s otáčející se šipkou a pod teploměrem symbol chyby brzd. Auto sesedlo na doraz.Zastavil jsem, vypnul a zapnul motor, chvíli pohoda a za chvíli to zase sedlo se stejným errorem. Dojel jsem nějak domů, teď to zkouším na dvoře, na místě se to tochu hýbe ale stejně nic moc. Nevím jestli to může mít s heverováním nějakou spojitost či zda je to úplná náhoda...Tuší někdo co by to mohlo být ev. umí toto někdo zdiagnostikovat? Díky Martin
- merlin
- tel.: 602620817
- auto: RRC 2door, RR 4,4
Re: disco 3 - HDC fehler atd.
tyhle kontrolky mi svítily, když zaškvrčela ruční brzda. Na diagnostice smazali chybu a od té doby ok. Teď budou asi měnit ručku nebo lanovody nebo pakny nebo co na záruku.
RRC 2 door, RR L322 4.4 V8 JAG
Tailored & powered by Merlin
-
- Kontaktovat uživatele:
A taky ti to kleslo po rozjetí a už se to nenafouklo? Zkusím tu diagnostiku ale nevím kam nejlépe. Díky Martin
- merlin
Byl jsem v Krkonoších a jelikož všechno svítilo a nevěděl jsem co to přesně znamená zavolal jsem LR asistance (podval), ty to odvezli k Mejznarovi ve Vrchlabí a za 1/2 hod bylo vše v pořádku.
- merlin
tím jsem jenom chtěl říct, že asi stačilo smazat chyby...
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No mohlo odejít taky čidlo ( to se stalo mě - ale to jen svítilo oranžově a drželo to normálně,akorát to furt nafukovalo a vyfukovalo pravý zadní měch ) Tak ho vyměnily a pohoda ( no asi taky vymazaly chyby
)

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
nevytrhli ti nekajy cidlo treba na podovzku? Jinak to neni mozny, aby to znicehonic zaclo blbnout.
Mě se asi před týdnem z ničeho nic vypnul TR, sjížděl jsem z kopce a bylo dost namrzlý, takže jsem přepínal na 2° a nějak mě do toho skočilo HDC. Pak najednou všechno zhaslo a na infu mi blikalo Terrain Response Failure. Sjel jsem 100 metrů, zaparkoval auto a zkoušel to nějak nahodit. Nakonec stačilo vypnout auto, vydělat klíč a asi po minutě jsem nastartoval a všechno naskočilo?! Záhada elektrohlavolamuStavros píše:nevytrhli ti nekajy cidlo treba na podovzku? Jinak to neni mozny, aby to znicehonic zaclo blbnout.

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
- RudaK
moon13 píše:Mě se asi před týdnem z ničeho nic vypnul TR, sjížděl jsem z kopce a bylo dost namrzlý, takže jsem přepínal na 2° a nějak mě do toho skočilo HDC. Pak najednou všechno zhaslo a na infu mi blikalo Terrain Response Failure. Sjel jsem 100 metrů, zaparkoval auto a zkoušel to nějak nahodit. Nakonec stačilo vypnout auto, vydělat klíč a asi po minutě jsem nastartoval a všechno naskočilo?! Záhada elektrohlavolamuStavros píše:nevytrhli ti nekajy cidlo treba na podovzku? Jinak to neni mozny, aby to znicehonic zaclo blbnout.
Tak tak, nepropadat panice - vypnout,popřípadě vystoupit,zamknout,odemknout,nastoupit,nastartovat

p.s. A pokud to nefunguje - tak je to polámaný

tohle sem řešil taky už a bylo to čidlo ale tam me to hodilo az do nouzaku takže auto sice jelo ale neukazoval tachometr, nešel terrain response system, nefachaly měchy ,palubka svitila jak vanočni stromeček( 5xžluta kontrolka )proste parada.-))
- RudaK
Takovou zkušenost ještě nemám.Mě max jedna žlutá
.Vlastně když vzpomenu,tak sem měl akorát dvě mechanický závady a jedno čidlo ( to byla ta žlutá na podvozek ). Tak mě to asi všechno čeká
. Holt je to asi o tom,jak se kdo k tomu autu chová
Já s ním vlastně jezdím jen po silnici
a to jen někdy....

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, dnes jedu do Prahy na diagnostiku tak uvidím co je to za záhady...
no ja se k nemu chovam slusne ale mam ho teprve mesic to cidlo mi u p. Elčknera vymenili za velmi rozumnu cenu tak sem se ani moc nevztekal ale v prvni chvili to byl šok:-))RudaK píše:Takovou zkušenost ještě nemám.Mě max jedna žlutá.Vlastně když vzpomenu,tak sem měl akorát dvě mechanický závady a jedno čidlo ( to byla ta žlutá na podvozek ). Tak mě to asi všechno čeká
a to jen někdy....
na height senzory je service action Q079 - pre VIN: Disco3 LA461580 - LA513324 RRS: LS144333 - LS215577
spociva vo vymene senzorov pochybnej kvality a update software riadiacej jednotky.
viac info: http://www.disco3.co.uk/forum/topic44875.html
spociva vo vymene senzorov pochybnej kvality a update software riadiacej jednotky.
viac info: http://www.disco3.co.uk/forum/topic44875.html
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
- RudaK
lojzabobr píše:no ja se k nemu chovam slusne ale mam ho teprve mesic to cidlo mi u p. Elčknera vymenili za velmi rozumnu cenu tak sem se ani moc nevztekal ale v prvni chvili to byl šok:-))RudaK píše:Takovou zkušenost ještě nemám.Mě max jedna žlutá.Vlastně když vzpomenu,tak sem měl akorát dvě mechanický závady a jedno čidlo ( to byla ta žlutá na podvozek ). Tak mě to asi všechno čeká
a to jen někdy....
Jak sem psal,po silnici a jen někdy mimo

p.s. nevím co to je za rozumnou cenu

- RudaK
Tak sem měl takový pocit,při projíždění levotočivé zatáčky,že mě něco bouchá v zadní polonápravě na D III . Po cca 3 dnech jsem vydělával jedno zadní sedadlo ( zase přestavba na spací auto
) a ouha " našel jsem spadený klíč na kola mezi zadníma sedadlama "
A tak je závada kovového zvuku u pravé zadní polonápravy odstraněna a nebylo ani potřeba diagnostiky
. Auto jezdí zas,jak jsem zvyklý
Podvozek je zas OK a to se ani nerozsvítila žádná kontrolka 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už je to v cajku, p.Elčnker dal dohromady podvozek a geometrii a už to maká jako dříve. Mohu jej vřele doporučit!
malinko offtopic ale nechce se mi zakladat novy vlakno potřebuju zjistit rozměry ložisek(nebo nějaky typovy označení) na předni kola na D3 r.v.05 nevim kde bych to hledal a rozebirat se mi to kvuli tomu nechce
)poradte nekdo pls

Naposledy upravil(a) lojzabobr dne 23 úno 2010 14:33, celkem upraveno 1 x.
..zdravím..měnil jsem pravý přední..koukali jsme na to s ELIOTTem, zatím stanovisko, že to tak jednoduché nebude rozebrat a vyměnit jenom ložiska(zatím jsem se tím více nezabýval)...celý bazmek má ELIOTT, za pěknou cenu jak jsem před pár dny viděl na jeho stránkáchlojzabobr píše:malinko offtopic ale nechce se mi zakladat novy vlakno potřebuju zjistit rozměry ložisek(nebo nějaky typovy označení) na předni kola na D3 r.v.95 nevim kde bych to hledal a rozebirat se mi to kvuli tomu nechce)poradte nekdo pls

http://land-rover.eliott.in/land-rover. ... 14147/491/
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
diky ten bazmek už sem taky někde našel ale tak trochu sem doufal že to pujde vyměnit samotny no nic kdo se dal na vojnu musi bojovat zatim mi to jen trochu "hučí" když jedu přes 100 tak to ještě chvilku necham a pak asi udelam eliotovi kšeft.-))
*oprava samo 05 nikoliv 95
)
*oprava samo 05 nikoliv 95

Naposledy upravil(a) lojzabobr dne 24 úno 2010 10:45, celkem upraveno 1 x.