Příspěvek
od Acon » 10 úno 2009 18:51
Nakupujem oleje v IVECO servise. Robím tak už 14 rokov a nemal som problém. Oleje používané v 2,5 - 3L motoroch špecifikáciou zodpovedajú olejom určeným do osobákov a offroadov a hlavne je rátané, že motory a prevodovky v užitkáčoch sa neflákajú. URANIA 5W40 je určená na 40 000km. Do prevodovky tak isto používam FIAT Olio. Pre neznalých dodám, že Fiat Olio nie je olejárska spoločnosť, ale obchodná a oleje jej dodáva Shell. Majú tiež oleje do automatov. A automat v 6t nákladiaku sa hreje trochu ináč.
Ale aby som sa dostal k jadru veci. Ide hlavne o cenu. Nap 5l kanister motorového 5W40 s prísadou na mazanie rozv. reťaze kupujem za 840 Sk s DPH. Netvrdím, že sa nedá lacnejšie, ja som nezohnal. Ak má niekto v blízkosti taký servis, nech skúsi. No viem, že napr v Bratislave je to o niečo drahšie.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.