F2 freelander II.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan Svátek
tel.: 603877880
auto: Freelander II 092008
Kontaktovat uživatele:

Re: Smrad z topení

#81 Příspěvek od Milan Svátek » 13 led 2010 17:11

Smuggler píše:Milane, nic si z toho nedělej, mě to taky smrdí. Nechci si dělat patent na rozum, ale vysvětlení je prosté. Při nižších teplotách se automaticky zapne topení a to funí spaliny někam tušim k pravému přednímu kolu. Smrdí to jen chvíli, než se zahřeje výměník a než začne probíhat kvalitní spalování v bufiku. Podle mého to nemá se zavzdušněním nic společného a nejedná se o závadu. Každý bufik chvíli smrdí než se zahřeje. Že je to nepříjemné je fakt, ale vzhledem k ostatním kladům to lze překousnout.
Díky za zprávu, nějak jsem neměl čas na to reagovat. Jak Ti to jezdí? Mám najeto 40 000km a mám ho rok a čtvrt. Spotřeba jde, pokud se snažím a netrápím ho prudkým zrychlováním, to mu potom chutná a nebojí se jít na 11l. Pokud ho šetřím, tak jezdím do 9,2l v zimě a v létě 8,7 je tak minimum. Spojka hoří vesele dál. Vyhodil jsem univerzální gumy, co byly na novém autě a pořídil jsem zimní. Je to o dost lepší. Jo a taky řetězy teď na podzim. Hned v pátek minulý týden jsem si jich užil při té sněhové nadílce. Bez nich bych ani já nedojel. Zapadl jsem asi 5x, ale vždy jsme se z toho nějak dostali. Ten bufík už je OK. Kamarádovi museli posunou vejfuk od bufíku kousek dále a je to dobré. U mě je to přesně tak, jak popisuješ, takže je vše OK. Topí to hned a jede jako po kolejích teď v zimě. Jenom ten kufr je masakr. Mám početnou rodinu 4 děti a cesta v létě do Chorvatska samozřejmě s rakví, ale i tak, málem jsem nezavřel kufr. Takže přejdu asi na DISCOVERY 4. Už jsem v tom jel a nadchlo mne to. Možná to ještě letos vyměním. Je to zase rozdíl o několik kategorií výše. Výbava je super a cena cca 750 000,-Kč bez DPH v manuálu a se super výbavou už v základu.

kuba.xxx

Re: freelander II.

#82 Příspěvek od kuba.xxx » 15 led 2010 21:48

Tak já se taky přidám a hned se zeptám jestly někdo neví kde sehnat aktuální verzi navigace? :hmm:

kuba.xxx

#83 Příspěvek od kuba.xxx » 26 led 2010 19:48

moon13

#84 Příspěvek od moon13 » 05 úno 2010 11:22

Tato Black Edition se myslím povedla (a údajně to ještě nekončí ).
Mimochodem fólie matné černé barvy jsou dokonalé!!!
http://www.freel2.com/forum/topic4849.html
Přílohy
Mat_black.jpg
Mat_black.jpg (72.03 KiB) Zobrazeno 11188 x
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

marosino
tel.: 0903726490

#85 Příspěvek od marosino » 09 úno 2010 19:03

ahojte,uz nejaku dobu pokukujem po tomto nadhernom stroji ,citam fora,pocuvam ludi a este pred kupou by som sa chcel opytat na par veci:
je to s tym palenim spojky naozaj take zle?
dá sa zmestit pri normalnom mestskom jazdeni spotrebou do limitu ktory uvadza vyrobca?
chcem ho pouzivat ako jedine rodinne auto,s tym ze niekedy sa budem chcet vyhrabat zo snehu a sem tam dam nejaky teren,ale ziadne extremy.Nabeham tak 20000km za rok a z toho 80 percent po meste.Mam sa hnat do terrain response alebo staci obycajna Haldex?Rozmyslam nad tym ci je to auto usposobene na vyuzivanie v meste,alebo iba ako druhe auto na vyblaznenie do terenu.Taxikara s tym robit nebudem,ale niekedy dam 10 kratkych jazd denne.
Znami ma odradzaju,ze su Landrovery kazove,co im aj trochu verim ,vid.freelander 1,ze servis je na Slovensku zly a drahy,ze vraj ludia to chodia servisovat do ciech.Doteraz som mal same ople a do servisu som chodil len na garancky.Pokial mate prosim niekto nejake skusenosti,tak to sem prosim Vas hodte,mozno mi to pomoze vo vybere.Hotovy som z toho auta,ale dam na rady od zainteresovanych.Nestoji to dvepadesát Dakujem. jezismaria ta matna cierna s tymi kolami je veeeeelmi podarena.Cim to lakovali?

moon13

#86 Příspěvek od moon13 » 09 úno 2010 20:05

ahojte,uz nejaku dobu pokukujem po tomto nadhernom stroji ,citam fora,pocuvam ludi a este pred kupou by som sa chcel opytat na par veci:

- je to s tym palenim spojky naozaj take zle?
= já si myslím, že není (ale zřejmě je rozdíl F2 s TR a bez TR )

- dá sa zmestit pri normalnom mestskom jazdeni spotrebou do limitu ktory uvadza vyrobca?
= nedá, je to blbost, něco jako slib před volbama :D

- chcem ho pouzivat ako jedine rodinne auto,s tym ze niekedy sa budem chcet vyhrabat zo snehu a sem tam dam nejaky teren,ale ziadne extremy
= tak to je optimální auto, jen ten kufr je o trochu menší. Záleží jak je velká rodina a jak velký kufr používá manželka nebo přítelkyně na cesty 8)

- Nabeham tak 20000km za rok a z toho 80 percent po meste.Mam sa hnat do terrain response alebo staci obycajna Haldex?
= to nevím, ale myslím si, že když už F2 tak s TR

- Rozmyslam nad tym ci je to auto usposobene na vyuzivanie v meste,alebo iba ako druhe auto na vyblaznenie do terenu.Taxikara s tym robit nebudem,ale niekedy dam 10 kratkych jazd denne
= já myslím, že i do města je to super. Určitě budeš překvapený tím neuvěřitelně snadným ovládáním ( nejvíce to ocení právě drahá polovička ).

- Znami ma odradzaju,ze su Landrovery kazove,co im aj trochu verim ,vid.freelander 1,ze servis je na Slovensku zly a drahy,ze vraj ludia to chodia servisovat do ciech.Doteraz som mal same ople a do servisu som chodil len na garancky.Pokial mate prosim niekto nejake skusenosti,tak to sem prosim Vas hodte,mozno mi to pomoze vo vybere.Hotovy som z toho auta,ale dam na rady od zainteresovanych.Nestoji to dvepadesát Dakujem. jezismaria ta matna cierna s tymi kolami je veeeeelmi podarena.Cim to lakovali?
= to záleží na tobě, já bych do toho šel (pokud nemáš tolik peněz na Discovery), PS: ta matná je vlastně krycí fólie na karoserie. Myslím, že to je hodně dobrá věc. Taky o tom uvažuju, dělají všechny barvy a odstíny a celá karoserie vyjde myslím tak na 30 tisíc :roll: :coze:

marosino
tel.: 0903726490

#87 Příspěvek od marosino » 09 úno 2010 21:07

Diky za Tvoje nazory,verim ze si z toho nieco vyberem.A diky za skoru odpoved.Dam urcite T response

moon13

#88 Příspěvek od moon13 » 12 bře 2010 11:23

Konečně další krásné úpravy pro Freelander 2.
Jedná se o 3 cm lift... a ten fríčku opravdu sluší! :inlove

http://www.matzker.de/
Přílohy
F2_2.jpg
F2_2.jpg (62.19 KiB) Zobrazeno 11020 x
F2_1.jpg
F2_1.jpg (66.8 KiB) Zobrazeno 11017 x

Gunboy
auto: LR Freelander 2 TD4

#89 Příspěvek od Gunboy » 19 bře 2010 21:21

Nazdar Moone, jsem ode dneška čerstvý majitel LRF2 a můžu si s tebou povídat, když seš tu tak opuštěněj :D
Přílohy
P1010600.JPG
P1010600.JPG (48.83 KiB) Zobrazeno 10966 x
Land Rover Freelander 2 TD4_e 2.2 Experience S manual MY2010, barva Zermatt silver, Terrain Response a plno dalších blbin

Gunboy

#90 Příspěvek od Gunboy » 19 bře 2010 21:28

No a hned mám takovej jeden blbej dotaz, všude tu vidím Freečka bez bočních lišt, já je taky nemám, ale přemýším o nich, takže nalepit či nenalepit ? Zku..ví mi to vzhled auta nebo ne a když ano, tak nezku..ví mi to víc odřeniny od mentálů, co neumí jinak otevřít dveře než zárazem o dveře vedle stojícího auta ? :doh Já vím měl bych se projet po lese a pak bych přestal nějaký lišty řešit, no ale když ono je to tak krásně debilně nový :D
Land Rover Freelander 2 TD4_e 2.2 Experience S manual MY2010, barva Zermatt silver, Terrain Response a plno dalších blbin

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od tagr » 19 bře 2010 22:37

No jo kluci máte je hezký a to zvýšení mu moc sluší, ale jestli se to dá upravovat jako 1 nevím, ale zase na druhou stranu , asi to nebude tolik potřeba jak 1 :D ne?
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

moon13

#92 Příspěvek od moon13 » 19 bře 2010 22:42

Gunboy píše:No a hned mám takovej jeden blbej dotaz, všude tu vidím Freečka bez bočních lišt, já je taky nemám, ale přemýším o nich, takže nalepit či nenalepit ? Zku..ví mi to vzhled auta nebo ne a když ano, tak nezku..ví mi to víc odřeniny od mentálů, co neumí jinak otevřít dveře než zárazem o dveře vedle stojícího auta ? :doh Já vím měl bych se projet po lese a pak bych přestal nějaký lišty řešit, no ale když ono je to tak krásně debilně nový :D
Ahoj, no je to fešák a na tvé barvě ty škrábance tak bolet nebudou ne? 8)
Lišty? No já je tam měl a jsem rád, že tam jsou. Prostě u nás asi musí být.

Ještě doporučuji pozdravit tady na fóru všechy, třeba se ti to pak někdy bude hodit :wink:

Gunboy

#93 Příspěvek od Gunboy » 19 bře 2010 22:47

No zatím si to taky říkám, že na tom nic vidět nebude, asi to chvíli zkusím bez nich :cool

Gunboy

#94 Příspěvek od Gunboy » 19 bře 2010 22:51

moon13 píše:
Gunboy píše:No a hned mám takovej jeden blbej dotaz, všude tu vidím Freečka bez bočních lišt, já je taky nemám, ale přemýším o nich, takže nalepit či nenalepit ? Zku..ví mi to vzhled auta nebo ne a když ano, tak nezku..ví mi to víc odřeniny od mentálů, co neumí jinak otevřít dveře než zárazem o dveře vedle stojícího auta ? :doh Já vím měl bych se projet po lese a pak bych přestal nějaký lišty řešit, no ale když ono je to tak krásně debilně nový :D
Ahoj, no je to fešák a na tvé barvě ty škrábance tak bolet nebudou ne? 8)
Lišty? No já je tam měl a jsem rád, že tam jsou. Prostě u nás asi musí být.

Ještě doporučuji pozdravit tady na fóru všechy, třeba se ti to pak někdy bude hodit :wink:

--------------
Jo a s tim zdravením, to už jsem provedl viz fórum "Tak se předveďte se svým LR." a "AmTec Defense s.r.o. na scéně", ale pokud se to tady dělá nějak jinak, tak mě zasvěť, ať tu nejsem za úplnýho blba :D :shock:

moon13

#95 Příspěvek od moon13 » 20 bře 2010 13:07

Gunboy píše:
moon13 píše: --------------
Jo a s tim zdravením, to už jsem provedl viz fórum "Tak se předveďte se svým LR." a "AmTec Defense s.r.o. na scéně", ale pokud se to tady dělá nějak jinak, tak mě zasvěť, ať tu nejsem za úplnýho blba :D :shock:
Tak to je ok.

Gunboy

#96 Příspěvek od Gunboy » 24 bře 2010 00:27

Tak jsem přece jenom vyměkl a objednal ty lišty, zichr je prostě zichr a ty parkovací stání jsou mi najednou s F2 ňáký malý... :roll:
A taky bezpečnostní matky kol :blush

Tak mě napadlo Moone, mají nějaký svoje srazy i Freečkaři nebo nás občas pustí i mezi velký kluky s opravdovejma autama ? :D :D

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od PavelU » 24 bře 2010 00:36

Moon jezdí s velkýma a stává se vítanou atrakcí, zeptej se ho třeba na valachy... :mrgreen: :mrgreen:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Gunboy

#98 Příspěvek od Gunboy » 24 bře 2010 01:06

PavelU píše:Moon jezdí s velkýma a stává se vítanou atrakcí, zeptej se ho třeba na valachy... :mrgreen: :mrgreen:
No to by me prave zajimalo jak ta atrakce vypada ... :chuckle

moon13

#99 Příspěvek od moon13 » 24 bře 2010 09:01

Gunboy píše:Tak jsem přece jenom vyměkl a objednal ty lišty, zichr je prostě zichr a ty parkovací stání jsou mi najednou s F2 ňáký malý... :roll:
A taky bezpečnostní matky kol :blush

Tak mě napadlo Moone, mají nějaký svoje srazy i Freečkaři nebo nás občas pustí i mezi velký kluky s opravdovejma autama ? :D :D
Jo občas tam jezdí nějací maníci s Fríčkama, občas... tady z fóra třeba 8)

moon13

#100 Příspěvek od moon13 » 24 bře 2010 09:02

PavelU píše:Moon jezdí s velkýma a stává se vítanou atrakcí, zeptej se ho třeba na valachy... :mrgreen: :mrgreen:
Prej atrakcí!!! :roll: Už nikdy nikam nepřijedu a bude klid. :angry
:mrgreen:

Odpovědět