co vse je legalni, ma homologaci
Moderátor: Acon
- Mešky
- tel.: 602465066
- Kontaktovat uživatele:
Re: co vse je legalni, ma homologaci
Myslím, že jsem někde četl, že co je odmontovatelné bez použítí nářadí nemusí mít tuv(v německu) ale asi to bylo v souvislosti s kuframa na motorku.
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
eliott píše:No ona by asi měla být homologovaná i ta zahrádka
Taky si to myslím

p.s. naposled co mě zastavili s D 1 ,tak sem si říkal,že mě pěkně podusí - a ejhle vono nic

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Já mám naviják u Toyoty LC zapsanej jen ve velkým TP.
S autama zákazníků jezdím na STK běžně a zatím mě nikdy ohledně navijáku neprudili...
S autama zákazníků jezdím na STK běžně a zatím mě nikdy ohledně navijáku neprudili...
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Mozna se blbe zeptam, ale kde resp v jake kolonce mas zapsany navijak? Me to nejak porad nedava smysl, proc ho tam mit zapsany, jakemu problemu se vystavuji, kdyz si ho "jen tak" namontuji na autoLand Jirka píše:Já mám naviják u Toyoty LC zapsanej jen ve velkým TP.
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Zapisuje se to dolů do kolonky "DALŠÍ ZÁZNAMY"
Vystavuješ se tomu, že tě někdo možná bude prudit na STK
a možná při nějaké vážné bouračce.
Moje zkušenost je zatím taková, že na STK i při bouračce se o naviják nikdo nestará.
Musí být ale zabudovanej "decentně" aby nebil do očí.
Když si na auto namontuješ dopředu monstrum, které bije do očí, tak se nesmíš divit, že někdo bude prudit.
Podle zákona si nesmíš bez zápisu do TP namontovat na auto nic co mění hmontnosti, šířku, výšku, délku atd.

Moje zkušenost je zatím taková, že na STK i při bouračce se o naviják nikdo nestará.
Musí být ale zabudovanej "decentně" aby nebil do očí.
Když si na auto namontuješ dopředu monstrum, které bije do očí, tak se nesmíš divit, že někdo bude prudit.
Podle zákona si nesmíš bez zápisu do TP namontovat na auto nic co mění hmontnosti, šířku, výšku, délku atd.
Naposledy upravil(a) Land Jirka dne 20 dub 2010 20:26, celkem upraveno 1 x.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
- RudaK
Land Jirka píše: Podle zákona si nesmíš bez zápisu do TP namontovat na auto nic co mění hmontnosti, šířku, výšku, délku atd.
Diť to říkám,že na D 1 nemám namontovaný nic,co je víše uvedeno .....

- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
cize zahradka alebo lift by mali ist do TP...Land Jirka píše:Podle zákona si nesmíš bez zápisu do TP namontovat na auto nic co mění hmontnosti, šířku, výšku, délku atd.
Aha, dekuji za vysvetleni...Land Jirka píše:Zapisuje se to dolů do kolonky "DALŠÍ ZÁZNAMY"![]()
Musí být ale zabudovanej "decentně" aby nebyl do očí.
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
mám ve velkém TP od nového Defendra napsaný naviják typ WARN a možná ještě nějaké označení, zítra se podívám co tam přesně je, mám to v práci. Tak si říkám, že když tam může být WARN, tak tam může být cokoliv konstrukčně podobného. Uvidím až pojedu na STK, ale to až za 3 roky.HV. píše:Aha, dekuji za vysvetleni...Land Jirka píše:Zapisuje se to dolů do kolonky "DALŠÍ ZÁZNAMY"![]()
Musí být ale zabudovanej "decentně" aby nebyl do očí.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- RudaK
Gobey píše: mám ve velkém TP od nového Defendra napsaný naviják typ WARN a možná ještě nějaké označení, zítra se podívám co tam přesně je, mám to v práci. Tak si říkám, že když tam může být WARN, tak tam může být cokoliv konstrukčně podobného. Uvidím až pojedu na STK, ale to až za 3 roky.
To by už byli puntičkáři,aby kontrolovali i značku navijáku

- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
tož je to takto a viděl bych to i na ten pevnostní, že tam může být, když tam píšou ochranný rámRudaK píše:Gobey píše: mám ve velkém TP od nového Defendra napsaný naviják typ WARN a možná ještě nějaké označení, zítra se podívám co tam přesně je, mám to v práci. Tak si říkám, že když tam může být WARN, tak tam může být cokoliv konstrukčně podobného. Uvidím až pojedu na STK, ale to až za 3 roky.
To by už byli puntičkáři,aby kontrolovali i značku navijákuZatím ani neskontrolujou brzdy na stálé čtyřkolce

H.
- Přílohy
-
- TP def.jpg
- (140.73 KiB) Staženo 1033 x
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomas K (tkala)
Ja mam u D3 ve velkém techničáku větší délku při variabilním provedení s navijákem. Takže pokud tomu dobře rozumím, můžu tam dát jakýkoli homologovaný naviják pokud nezvětší délku víc než o co je to v techničáku. Ale je to jedno, mám ho zabudovanej v nárazníku.
A myslím že nemá homologaci... 
Tom

Tom
- RudaK
tkala píše:Ja mam u D3 ve velkém techničáku větší délku při variabilním provedení s navijákem. Takže pokud tomu dobře rozumím, můžu tam dát jakýkoli homologovaný naviják pokud nezvětší délku víc než o co je to v techničáku. Ale je to jedno, mám ho zabudovanej v nárazníku.A myslím že nemá homologaci...
Tom
Naco ?

- Tomas K (tkala)
Leda z průseru když to do někoho nahvízdáš.RudaK píše:tkala píše:Ja mam u D3 ve velkém techničáku větší délku při variabilním provedení s navijákem. Takže pokud tomu dobře rozumím, můžu tam dát jakýkoli homologovaný naviják pokud nezvětší délku víc než o co je to v techničáku. Ale je to jedno, mám ho zabudovanej v nárazníku.A myslím že nemá homologaci...
Tom
Naco ?Tou homologací se z ničeho nevytáhneš

Tom