systém bočního náklonu
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 728134186
- auto: Toyka LC 150
systém bočního náklonu
ahoj,
v systému bočního náklonu je také nějaký filtr? kde ho najdu??
jaká je životnost oleje v systému jak často je zapotřebí ho vyměnit a jaký druh oleje..
předem děkuji za fundováné odpovědi od zkušenějších..
jaká je životnost oleje v systému jak často je zapotřebí ho vyměnit a jaký druh oleje..
Tomm1
LC 150
LC 150
Re: systém bočního náklonu
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 12:20, celkem upraveno 1 x.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
To znamená, že je s tím něco v nepořádku - akorát na diagnostice to žádnou chybu nehodilo, ale pokud to bylo vypnuté, tak ani nemuselo, protože ji nemělo s čeho udělat. Doporučuju znovu diagnostiku.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 12:20, celkem upraveno 1 x.
- Jan Procházka
Kluci až na něco přijdete, zkuste sem něco hodit, mám totiž ten samý problém, když střihnu zatáčku trošku zostra rozbliká se mi kontrolka červeně a minutu to pípá jak.... ale začalo to až po liftu.
jinak k tématu: filtr je přímo v hliníkovém bloku pod autem a olej je tam stejný jako do servořízení. interval nevím jistě ale snad 115tis km.
tady to je: http://www.discovery2.co.uk/ACE_Filter.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak k tématu: filtr je přímo v hliníkovém bloku pod autem a olej je tam stejný jako do servořízení. interval nevím jistě ale snad 115tis km.
tady to je: http://www.discovery2.co.uk/ACE_Filter.html" onclick="window.open(this.href);return false;
EX...DII TD5, lift, snorkel, superwinch husky...
Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
-
chlapi děkuji, už vm kde je filtr, děkuji za radu...
ještě z té vaší konverzace jsem pochopil, že se to zapíná..
já myslel, že je to automaticky řízené a stejně tam žádné tlačítko nemám akorát asistenta pro jízdu z kopce..??

ještě z té vaší konverzace jsem pochopil, že se to zapíná..
já myslel, že je to automaticky řízené a stejně tam žádné tlačítko nemám akorát asistenta pro jízdu z kopce..??
tomm1 píše:ahoj,
Tomm1
LC 150
LC 150
-
Ne ne, je to normálně trvale zapnuté. Vypnout se to dá v nastavení řídící jednotky pomocí diagnostiky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
tak to se mi ulevilo.. už jsem chtěl jít hledat nějaké tlačítko..

Tomm1
LC 150
LC 150
- Jan Procházka
Tome to znamená že se auto potom chová jako by stabilizátory nemělo vůbec???MadTom píše:Ne ne, je to normálně trvale zapnuté. Vypnout se to dá v nastavení řídící jednotky pomocí diagnostiky.
Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
-
Podle mě se to při vypnutí bude chovat tak, jako by ty stabilizátory (respektive pístnice na nich) byly v zamknutém stavu - tak by se to mělo chovat, i když systém najde nějakou chybu.
A pro upřesnění - systém funguje tak, že pokud za jízdy do zatáčky detekuje naklonění vozidla (pomocí dvou akcelerometrů - měřičů zrychlení - jeden je nahoře tuším nad čelní sklem a druhej dole skoro na rámu), tak pomocí hydraulického tlaku zatáhne za příčné stabilizátory (na každém je hydraulická pístnice) a auto se snaží narovnat. Takže se auto v zatáčce nenaklání - funguje to velice dobře, na to jak je to auto vysoké, s ním můžu jezdi na okreskách do zatáček velice rychle, stejně jako s osobákem.
Na druhou stranu systém pozná, že je zařazená redukce a v tu chvíli by měl tlak v pístnicích snížit a tím stabilizátory změkčit, takže auto by mělo být stabilizátorama méně omezované v přížení, než bez tohoto systému. Tohle nemám jak ověřit, pouze opakuju to co jsem se dozvěděl z různých reklamních a jiných popisů funkce.
A pro upřesnění - systém funguje tak, že pokud za jízdy do zatáčky detekuje naklonění vozidla (pomocí dvou akcelerometrů - měřičů zrychlení - jeden je nahoře tuším nad čelní sklem a druhej dole skoro na rámu), tak pomocí hydraulického tlaku zatáhne za příčné stabilizátory (na každém je hydraulická pístnice) a auto se snaží narovnat. Takže se auto v zatáčce nenaklání - funguje to velice dobře, na to jak je to auto vysoké, s ním můžu jezdi na okreskách do zatáček velice rychle, stejně jako s osobákem.
Na druhou stranu systém pozná, že je zařazená redukce a v tu chvíli by měl tlak v pístnicích snížit a tím stabilizátory změkčit, takže auto by mělo být stabilizátorama méně omezované v přížení, než bez tohoto systému. Tohle nemám jak ověřit, pouze opakuju to co jsem se dozvěděl z různých reklamních a jiných popisů funkce.
- Jan Procházka
Díky, No mě když se to rozbliká auto změkne, jako by stabik nebyl, naklání se až hrůza, zkusím to nechat přečíst a kdyžtak odpojit v ECU, uvidíme co nastane 

Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
-
Ono to záleží na tom, jakou chybu ti to bude hlásit - pokud to bude chyba nějakého ventilu - že zůstane otevřený, tak tlak samozřejmě klesne a auto bude měkké. Jestli si to dobře pamatuju, tak od každé pístnice (jedna vpředu a jedn vzadu) vedou dvě hydraulická vedení do kostky s ventily, která je umístěná pod autem na straně spolujezdce. Dál do ní vede tlakovej olej z čerpadla na motoru. V kostce jsou elektromagneticky ovládané ventily, které pouští tlakový olej na jednu nebou druho stranu pístnice a buďto ji natáhnou nebo zkrátí a tím kroutí stabilizátorem.
- Jan Procházka
nejradši bych tu blbost z auta vyřadil úplně, dám normální odpojovatelné stabilizátory a bude pokoj
uvidím v pondělí jdu na diagnostiku...
jednou mi větev v lese jednu z těch trubek malinko zmáčkla, zkusil jsem to rovnat, ale možná to má v tom místě omezený průchod a bude problém v tlaku...

jednou mi větev v lese jednu z těch trubek malinko zmáčkla, zkusil jsem to rovnat, ale možná to má v tom místě omezený průchod a bude problém v tlaku...
Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
-
to by mě zajímalo, jak to jde nahradit odpojovatelnejma stabilizátorama.
dá se sehnat nějaká sada na přehození, nebo se musí improvizovat?
Tomm1
LC 150
LC 150
- Jan Procházka
Ne každá diskotéka má ACE, jsou i modely bez a mají normální stabilizátory...tomm1 píše:to by mě zajímalo, jak to jde nahradit odpojovatelnejma stabilizátorama.

Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
-
Znamená to vyndat slabilizátory a vše co s ACE souvisí - pístnice, trubky, hadice, ventilový blok a nakonec hydraulickou pumpu na motoru a zablokovovat ACE v diagnostice. Následně tam dát normální stabilizátory a případně odpojovací táhla.
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 12:19, celkem upraveno 1 x.
- Jan Procházka
zrovna u tvého motoru 20kg asi nemá cenu řešitpidibi píše:to nezni spatnetolik zbytecnych kravin, to musi vazit
pak jeste vyhdoit vse kolem mechu vzadu
kolik to muze dat celkem? 20kg?

Ale co mi chudáci ropáci...

Ještě mne napadlo dát na ACE čerpadlo řemenici z kompresoru klimatizace s el. spojkou a používat to jak se ti zachce...
Nyní TOYOTA
Nyní TOYOTA
-
A proč tak složitě - tohle by mělo jít řešit elektronicky - vhodným rozpojením kabelů co vedou k ventilovému bloku. Akorát by bylo potřeba odzkoušet, jestli po opětném připojení se to vzbudí samo, nebo bude potřeba vymazat chyby z řídící jednotky.
-
ještě dotaz, jak vypustit kapalinu z tohoto systému.. už jsem si objednal filtr, ale jak to vše vypustit..
kapalina tam může být ta červená co v servu???
kapalina tam může být ta červená co v servu???
Tomm1
LC 150
LC 150