Disco III
Moderátor: Miky_CZ
Disco III
Caute
tak sa rozhodlo ze bude novy clen v rodine a to disco 3 2007 HSE 93000km diesel. Lenze dnes som sa rozpraval s jednym znamim co ma freelendra a ten ma dobre ze nie na kolenach prosil nech to nerobim. ze jeho freelander je v kuse v servise a ze sa nevie dockat kedy ho preda. mam prejdene forum lenze na fore si rozoberaju logicky len problemy moc vela ludi sa nenajde ktpry by pisali ze ake je ich auto bezchybne. tak by som vas chcel poprosit ci by ste mi sem vlastnici disco 3 nenapisali ze ako to teda je. bol by som rad keby som videl nejaku vacsiu vzorku. staci mi vazne a velmi pomoze ak mi napisete ze mojmu este nic nebolo alebo ze ano sem tam sa nieco pokazi a v asi akej hodnote...leb ze vraj aj nahradne diely su dost drahe.
Dakujem velmi pekne dopredu
tak sa rozhodlo ze bude novy clen v rodine a to disco 3 2007 HSE 93000km diesel. Lenze dnes som sa rozpraval s jednym znamim co ma freelendra a ten ma dobre ze nie na kolenach prosil nech to nerobim. ze jeho freelander je v kuse v servise a ze sa nevie dockat kedy ho preda. mam prejdene forum lenze na fore si rozoberaju logicky len problemy moc vela ludi sa nenajde ktpry by pisali ze ake je ich auto bezchybne. tak by som vas chcel poprosit ci by ste mi sem vlastnici disco 3 nenapisali ze ako to teda je. bol by som rad keby som videl nejaku vacsiu vzorku. staci mi vazne a velmi pomoze ak mi napisete ze mojmu este nic nebolo alebo ze ano sem tam sa nieco pokazi a v asi akej hodnote...leb ze vraj aj nahradne diely su dost drahe.
Dakujem velmi pekne dopredu
Re: Disco III
Ahoj, moc Ti asi neporadim. Vice jak rok jsem hledal a cekal na tu svoji DIII. Koupil jsem taky 2007 vybava jen SE. Těsně po okupi jsem měnil obě přední ložiska ( cena a 113 liber a cca hodka prace) , potom jsem měnil kotouče a destičky. První majitel měnil ERD ventily, jinak jen oleje a filtry. Neježděno v terenu. Jinak MAXIMALNI spokojenost, tedy když mi ji maželka pujčí. 

Problem ?
No, Land Rover
No, Land Rover
to sa mne osobne zda byt uplne v pohode!! dosticky a kotuce to sa nerata to je treba menit vsade!!zatial pozitivum 
dakujem

dakujem
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Uvař si kafe nebo nalej skleničku něčeho dobrého a projdi si fórum, informací které hledáš je tu spousta...
Třeba tady
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Třeba tady

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já se taky přidám. Mám ji od nova a ježděna v terénu
. Zatím mám cca 95 000 km tak nic moc se neměnilo . Do divadla s ní nejezdím a do supermarketu občas
Používám ji k dennímu ježdění a vožení všeho co je potřeba ( i 2x 200l sudy s olejem naráz ) a zatím " ťuk ťuk na dřevo " pohoda
R.v. 2005 SE
sem tam škrábance od něčeho,co na parkovišti neroste 

Používám ji k dennímu ježdění a vožení všeho co je potřeba ( i 2x 200l sudy s olejem naráz ) a zatím " ťuk ťuk na dřevo " pohoda

R.v. 2005 SE

- Přílohy
-
- Island - výlet
- P7250350.JPG (143.66 KiB) Zobrazeno 18533 x
-
- Maroko - výlet
- P3160229.JPG (102.21 KiB) Zobrazeno 18535 x
-
- Morava - test
- KUPAOV~1.JPG (164.15 KiB) Zobrazeno 18543 x
-
- DOBANY~1.JPG
- Dobřany - sraz
- (147.66 KiB) Staženo 2155 x
Naposledy upravil(a) RudaK dne 10 srp 2010 06:57, celkem upraveno 1 x.
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
DIII S LE (2006, 115000 km), Jak píše RudaK mám jí také od nova. Jezdím všude, jediná závada po 100000 ložisko v kole. Samozřejmě jezdím na větších kolech
. Neměnil bych.

- Tomas K (tkala)
Já mám necelý rok starou 2.7 a najeto 22.000, takže zatím moje informace nemá moc relevanci. Nicméně bez problémů, jen když jedu dlouho třeba v nějakém blbém kamenitém výjezdu do sedla (když jedu dlouho pod zátěží ale pomalu), hlásí mi to chybu převodovky a moc se jí nechce řadit. Asi je to pod Windows, protože přesně podle návodu stačí reset auta.
Je možné, že je to přehřátím, protože přeci jen je v nárazníku naviják a vepředu plech. To oboje asi neslouží stejně dobře jako původní díry a difuzor.
Takže spokojenost. Ale bacha, jsou manželky, který tohle auta milujou a pak budeš potupně jezdit malinkým břichoplazem.
Tom

Takže spokojenost. Ale bacha, jsou manželky, který tohle auta milujou a pak budeš potupně jezdit malinkým břichoplazem.

Tom
Dakujem velmi pekne....ono je to tak ze clovek moze narazit na takyto model....jeden zmany mal ML a vkuse ho mal v servise tak sa nasral kupil si kia sorento tu novu a nevie si ju vynachvalit....svokor ma cecko 260tisic a v zivote s nim nic nemal. Dalsi znamy ma Audi A6 najazdenych okolo 200tisic a nic druhy ho mal kazdy druhy tyzden v servise. To je podla mna take ze si proste clovek nevyberie....kamaratov otec ma RR rok 2000 a este v nom bolo menene len palivove cerpadlo... a ako je to s nahradnymi dielmi?keby sa ak nieco nahodou stalo...a na druhej strane je to top vybavene auto vela elektroniky, cidiel a takychto zalezitosti....cize je vacsia sanca ze nieco odide...dakujem zatial
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Ještě tady ukázka,jak se umývá D III u Lužnice ( moje SE ) :
http://www.youtube.com/watch?v=t-cwnxTWCrg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=t-cwnxTWCrg" onclick="window.open(this.href);return false;
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Já přidám něco negativního
když jsou všichni tak pozitivní
.
Auto 2005 najeto 134tis. a měli sme ho od 23tis.
Počet oprav spoustu ..
2x spojka, 1x přídavná převodovka, 1x kompresor, 4x ruční brzda, 2x přední měchy, 1x oprava vlnovce na výfuku (tam byl prúser že musela ven převodovka) ostatní už jsou drobnosti
Ale zas na druhou stranu už je skoro přestavěná z S na SE, dodělány mlhovky, aux, světla z H7 na originál xenony, ovládání rádia a určitě ještě pár capin
.
Ale když to jezdí je to jenom k radosti protože ji stejně pořád vylepšuju
.

Auto 2005 najeto 134tis. a měli sme ho od 23tis.
Počet oprav spoustu ..
2x spojka, 1x přídavná převodovka, 1x kompresor, 4x ruční brzda, 2x přední měchy, 1x oprava vlnovce na výfuku (tam byl prúser že musela ven převodovka) ostatní už jsou drobnosti

Ale zas na druhou stranu už je skoro přestavěná z S na SE, dodělány mlhovky, aux, světla z H7 na originál xenony, ovládání rádia a určitě ještě pár capin

Ale když to jezdí je to jenom k radosti protože ji stejně pořád vylepšuju

Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
super aj to je vlemi dobra odpoved aspon si spravim aj taky obraz...tak to si musel mat stastie ze si to mal v zaruke lebo to su dost drahe opravy vsetky....

- Tomas K (tkala)
Tuším že od roku 2006 jsou ta auta trochu předělaná. Pokud chytám informace správně, je s nimi DO té doby víc problémů než s mladšími. Ale tuhle info si nech od někoho potvrdit...
Tom
Tom
ahoj...DIII 2005 naj. 200tis.manuál..opravy běžné, jezdím všude, extrémní jízdy jsem vynechával a pokud někde jsem, spíš fotím, bezhlavě huntovat se mi ji nikdy nechtělo, ale hory prolítala ani nepoznala..jsem 2majitel a na to co má najeto až na pár větviček jako nová...pohodlí neskutečné
je to jenom S, podvozek
, motor
...opravy v cenách normálních pokud opravuje ELIOTT...ložisko v kole, měněné servo, ložisko na napínací kladce asi za stovku, joooo parkovací brzda, ale to se už také snad naučili - já tomu říkám auto bez ruční brzdy
, hlášky mi dává minimálně, skoro vůbec a když tak čidlo brzdových destiček, buď je ulomené (vždy po zimě) a nebo má pravdu (asi 200,-) ceny ND hodně šli dolů během posledního roku...prodávám ji
a dost nerad, ale takový je asi život, nevyšlo co mělo, k tomu se přidá šmejd převlečený za kamaráda a je to hned
, kdyby mne k tomu nenutila situace tak tak nikdy neprodám a jenom zvelebuji 

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
tak to je mi luto ale mam taky pocit ze je viac pozitivnych ako negativnych reakcii na to auto takze dufam ze to vyjde aj mne!! dakujem zatial vsetkych dufam ze toho bude este viac....nech mozem doma argumentovat

- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Právě že 90% těch dle oprav bylo už po záruce
. Ale třeba u té spojky mi včera kamarád říkal že sem za ni dal míň jak na dvojkovou Oktávku
. Kotouče s destičkami stály taky vo fous míň jak na Alfu 156 facelift
.
A tu přídavnou převodovku sem musel dovést z Polska bo u nás za ni chtěli matně vzpomínám přes 80tis. Tam byla za hubičku
.

A tu přídavnou převodovku sem musel dovést z Polska bo u nás za ni chtěli matně vzpomínám přes 80tis. Tam byla za hubičku

Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
Cize ked neni uz auto v zaruke tak to netreba nosit do znackoveho a da sa zohnat aj druhovyroba pripadne lacnejsie...diky super forum velmi mi to pomaha dakujem
Já si za pár dní jedu pro nově pořízenou, ale notně jetou DIII (12/2005, 180.000 km, SE)... tak ti pak můžu dát zpětnou vazbu, co dělá takhle starý auto... Uvidím jestli strávím víc času v servisu než na cestách
)) ...

Ufff, už je to čas čo som tu nebol, ale to nebolo preto že “nechcem” ale poslednej dobe som pracovne vyťažení, ale k veci konečne už mam svoj mali tank Discovery 3 HSE 2,7TDV striebornej farby dovezený z Francúzska. Mam ho od začiatku apríla, ale až včera som si našiel čas prísť znova na fórum a pozrieť čo nove chlapi majú…. Musím poďakovať za informácie ktoré tu čerpám a ktoré tu píšete lebo dosť mi to pomohlo pri rozhodovaní i keď ma dosť ľudí a určíte veci odhovárali od toho nezmenil som názor „musím poklopať na drevo aby som to nezakríkol” zatiaľ všetko ide okay. Auto malo nabehane 86tisic km ako som postrehol pri vašich rozhovoroch na fóre hneď som vymenil motorový olej všetky filtre a tiež olej v prevodovke aby “ kdyby neco aby ma nezaskočilo. Už mam nabehane 14tisic km a jedine čo sa ukázalo aj to len na par sekúnd čí minút bolo...... „(transmission fault a air suspension fault)“ inak nič strašne ako som sa tu dočítal na fóre občas stačí vypnúť auto a znova ho naštartovať a všetko bolo zas okay. Ale k veci
vlastne prišlo leto a prázdniny a dovolenky a manželke sa zažiadalo jet kdesi k moru. Tak voľba padla na Chorvátsko a hlavný dôvod môj bol že aspoň ho prevetrám na dlsju trasu než je východ a sem tam Blava nech sa ukáže ak sú nejaké muchy v ňom aby som to odstránil. Cesta prebiehala pohode a pohodlne po diaľniciach až po Budapešť, tam som natrafil večer na zápchy keďže ľudia končili v práci takže 300m od semaforu po semafor sme potrebovali prekonať tuto vzdialenosť aj 15minut. No a tam hneď prvá mucha pristrojovka sa rozsvietila ako vianoční stromček a ukázalo „Transmision fault a hneď nato Air Suspenssion Fault“ číže hneď vrásky na cele a manželke vravím asi sme došli, ale keďže som mal naštudovane fórum už predtým problémy a rady s takými to vecami, nepodliehal som panike, hneď na najblisej pumpe som to odstavil „niekto to už tu popisoval čo treba vtedy spraviť“ tak som auto vypol čas som využil na WC a nákup, vrátil sa naspet naštartoval všetko sa zresetovalo mechy nafúklo a šlo sa ďalej. Pák celu dovolenku už nič sa nevyskytlo, ale je pravda že trochu som mal obavy že dovolenka ktorá tak začínala super, tak asi rýchlo skončí buď otahovkou alebo..... neviem čím ešte. Ešte dobre že som študoval rady a problémy ktoré mi pomohli. Dovolenka končila bol čas na návrat. Rozhodli sme sa ešte pozrieť do Ľubľana v Slovinsku a pák to ťahali cez Rakúsko na Slovensko. Cesta zas super všetko diaľnica 140 až 150km v rámci tolerancie. Záleží od kusu. Ja za 5 rokov som vystriedal auta a neboli to obyčajne značky, ale Disco3 to ma očarilo a premýšľal som nad RRS a tiež nad ML. nie som človek čo nemá nato, ale zase nemusím rozhadzovať na strany a chcel som nie c oco je univerzálne keďže používam ho 50% a 50% žena aj to mame výmenu názorov....!!!! Mam psíka a žena, no viete to ako oni vnímajú auto, takže som zvolil strednú cestu a neľutujem a nemenil by som. Číže počas pol roka čo som tu čítal, nerobím reklamu, ale RudaK a spol vedeli dať radi ktoré mi pomohli.
PS: ako ty k auto ono k tebe..... a neľutujem
vlastne prišlo leto a prázdniny a dovolenky a manželke sa zažiadalo jet kdesi k moru. Tak voľba padla na Chorvátsko a hlavný dôvod môj bol že aspoň ho prevetrám na dlsju trasu než je východ a sem tam Blava nech sa ukáže ak sú nejaké muchy v ňom aby som to odstránil. Cesta prebiehala pohode a pohodlne po diaľniciach až po Budapešť, tam som natrafil večer na zápchy keďže ľudia končili v práci takže 300m od semaforu po semafor sme potrebovali prekonať tuto vzdialenosť aj 15minut. No a tam hneď prvá mucha pristrojovka sa rozsvietila ako vianoční stromček a ukázalo „Transmision fault a hneď nato Air Suspenssion Fault“ číže hneď vrásky na cele a manželke vravím asi sme došli, ale keďže som mal naštudovane fórum už predtým problémy a rady s takými to vecami, nepodliehal som panike, hneď na najblisej pumpe som to odstavil „niekto to už tu popisoval čo treba vtedy spraviť“ tak som auto vypol čas som využil na WC a nákup, vrátil sa naspet naštartoval všetko sa zresetovalo mechy nafúklo a šlo sa ďalej. Pák celu dovolenku už nič sa nevyskytlo, ale je pravda že trochu som mal obavy že dovolenka ktorá tak začínala super, tak asi rýchlo skončí buď otahovkou alebo..... neviem čím ešte. Ešte dobre že som študoval rady a problémy ktoré mi pomohli. Dovolenka končila bol čas na návrat. Rozhodli sme sa ešte pozrieť do Ľubľana v Slovinsku a pák to ťahali cez Rakúsko na Slovensko. Cesta zas super všetko diaľnica 140 až 150km v rámci tolerancie. Záleží od kusu. Ja za 5 rokov som vystriedal auta a neboli to obyčajne značky, ale Disco3 to ma očarilo a premýšľal som nad RRS a tiež nad ML. nie som človek čo nemá nato, ale zase nemusím rozhadzovať na strany a chcel som nie c oco je univerzálne keďže používam ho 50% a 50% žena aj to mame výmenu názorov....!!!! Mam psíka a žena, no viete to ako oni vnímajú auto, takže som zvolil strednú cestu a neľutujem a nemenil by som. Číže počas pol roka čo som tu čítal, nerobím reklamu, ale RudaK a spol vedeli dať radi ktoré mi pomohli.
PS: ako ty k auto ono k tebe..... a neľutujem
Jednou vetou Disco 3 je revolúcia vo svete. Kto ho ma neľutuje to, aspoň ja nie.
- merlin
- tel.: 602620817
- auto: RRC 2door, RR 4,4
Měl jsem 2007, a moc na ni vzpomínám. Není to ledajaké auto. Uvidím co dál, ale je to zase LR...
Moje zkušenosti jsou tu popsány.
Moje zkušenosti jsou tu popsány.
RRC 2 door, RR L322 4.4 V8 JAG
Tailored & powered by Merlin
Tailored & powered by Merlin