Pneumatiky
Moderátor: Acon
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Re: Pneumatiky
No na to bych zrovna nevsázel . I MT mají označení M+S ....pidibi píše:tak stejne muzes jezdeït na M+S

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
No to je holt ten náš Kocourkov...
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
To nemusíš i na čistě letních silničních už označení M+S je...pidibi píše:a kdyz budes hustej tak si na letni napises kridou M+S

A už je to tu zase, jako každý rok před zimou, nechtějte abych zase začal na téma M+S...

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
souhlasím s NEKLANEM napsal to srozumitelně
...ještě nemám na autě ale mám a předpokládám rozměr 245/75/16 bude na tachometru ukazovat přesněji než teď orig velikost..na DIII jsem se netrefil ani jednou, nejdřív malý a pak velký
..na DIII jsem jezdil celoročně COOPER ATR a zima 10čísel sněhu, ujetý sníh jsem nepoznal...ale aktivní čudlik na sníh
...bez čudliku to znát bylo, leč jet se s tím dalo velice dobře, samozřejmě s rozumem a opatrně...a to stejně musíme ať máš obuto co chceš 2 tuny je fyzika a tu neočůráš ani gumama..
...jen taková blbá poznámka ještě si pamatuji (není to tak dlouho, nebo už jsem starej?
) jak zimáky skoro neexistovali a čudliky a různé jiné vymoženosti bylo skoro scifi, také se jezdilo, bylo sice míň aut jinak brzdili všichni, ale nemám pocit že bylo havárií tenkrát více..např. teď při prvním poprašku sněhu a první ranní teplotě pod bod mrazu se Budějce ráno skoro nedají projet, protože je skoro na každý křižovatce bouračka
...už se těšim..
...ještě nemám na autě ale mám a předpokládám rozměr 245/75/16 bude na tachometru ukazovat přesněji než teď orig velikost..na DIII jsem se netrefil ani jednou, nejdřív malý a pak velký

..na DIII jsem jezdil celoročně COOPER ATR a zima 10čísel sněhu, ujetý sníh jsem nepoznal...ale aktivní čudlik na sníh

...jen taková blbá poznámka ještě si pamatuji (není to tak dlouho, nebo už jsem starej?

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
Taky jezdilo podstatně méně aut a nejrozšířenějším vozidlem byla Škodovka řady 105/120/130, což byl na sněhu tank (motor vzadu + náhon na zadek). Pamatuji si, jak jsme na horách zastavili v půli kopce, abychom beznadějmě hrabajícího němce s Passatem odtlačili stranou, kde si nazul řetězy a my jsme naskákali do stodváci a bez řetězů a na obyčejných univerzálních Barunkách se v pohodě rozjeli.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
...to máš o5 pravdu..sám jsem jezdil tátovo 110 a pak chvíli 100..ale také 1203 to byla škola snad všech zimních sportůNeklan píše:Taky jezdilo podstatně méně aut a nejrozšířenějším vozidlem byla Škodovka řady 105/120/130, což byl na sněhu tank (motor vzadu + náhon na zadek). Pamatuji si, jak jsme na horách zastavili v půli kopce, abychom beznadějmě hrabajícího němce s Passatem odtlačili stranou, kde si nazul řetězy a my jsme naskákali do stodváci a bez řetězů a na obyčejných univerzálních Barunkách se v pohodě rozjeli.

..ovšem nemění se nic na mém názoru, že jezdit každý má podle toho jak je venku a co auto a výbava dovolí

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo zkušenosti s GENERAL GRABBER AT2 na SNĚHU ?
Mám rozměr 255 / 65 / 16 na Discovery II.

Mám rozměr 255 / 65 / 16 na Discovery II.
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
Ahoj, já je (General Grabber AT2) mám na DI v rozměru 235/70/16 a minulou zimu jsem na nich odjezdil. V hlubokém sněhu celkem OK, ale na ujetém sněhu nic moc. Na letošní zimu jsem již pořidil klasické zimní pneu Cooper Discoverer, tak jsem zvědav na ten rozdíl.
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
mohl by někdo poradit, kde se dají koupit, kde opravdu mají tyto pneumatiky??
(Cooper Discoverer M+S 235/85 R16)
Zatím jsem našel, několik stránek, kde je nabízejí, ale nemají je!!
Díky Jirka
(Cooper Discoverer M+S 235/85 R16)
Zatím jsem našel, několik stránek, kde je nabízejí, ale nemají je!!
Díky Jirka
http://www.glasika.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
hm..a ten rozměr mají vůbec v nabídce?....zkus tady ale zavolej tam ! (i kvůli ceně
) , mám s nimi jenom dobrý zkušenosti, jsou schopni sehnat i po evropě http://www.cooperpneu.com/categs/act-fi ... eu=zimn%ED" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak zkušenosti do vlákna COOPER STT 245/75/R16

- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Tady je mají skladem kupoval jsem tam loni a do druhého dne jsem je měl doma http://pneuman.cz/catalogsearch/advance ... eed_index=" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky, už je objednáváme!sloon píše:Tady je mají skladem kupoval jsem tam loni a do druhého dne jsem je měl doma http://pneuman.cz/catalogsearch/advance ... eed_index=" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak jsem dnes zjistil, tak tento rozměr přestali dovážet, jelikož nesplňuje evropskou normu na složení, jak mi řekl dealer z Cooperu, ale prý by měli obměnit linku na výrobu těchto rozměrů a začít je zase dovážet!
Takže u "Pneumana" mají asi poslední kusy v ČR!
http://www.glasika.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- tel.: 773574441
- auto: LR vw mb
Ahoj již druhý den zkouším na DI toto 104R XL DM-V1 BRIDGESTONE můžu jen doporučit asi nejlepší zimák co jsem kdy měl na ledu neskutečnej bydlim 850m.nm. samota takže zimy mám dlouhý a hrabu se sem jíž přes 20 let autem, ale takhle svižně nahoru i dolu ještě nikdy, nechci dělat reklamu, ale jen doporučit opravdu povedenou pneu

ahoj, dnes jsem na zasněžené uježděné silnici porovnával brzdnou dráhu diskošky s oktávkou v 50km/h rychlosti oktávka 4x4 na michelin sottozero 205/55/R16 (zimní) a diskotéka na BFG AT 245/75/R16 a rozdíl v úplném zastavení byl pocitově 1-1,5 maximálně 2 sekundy, řešili jsme to pouze na komunikaci přes telefon kdy jsem dal pokyn zabrzdit a řidič oktávky mi hlásil kdy zastavil.... nemyslím si že se jedná o nějaký extra velký rozdíl vzhledem k váze obou vozidel... dělali jste někdo porovnání brzdné dráhy diskotéky s různým obutím AT, MT, zimní?
je zde někdo kdo má na diskotece jiné obutí než já a je ochotný toto někde v okolí ostravy vyzkoušet? já to ještě každopádně otestuji s oktávkou pořádně metrem abych měl v tom jasno.... zatím jsem dospěl k tomu že auto sice brzdí blbě ale oproti lehčí oktávce to jde očekávat... nemám porovnání diskošky s jinýma gumama....
je zde někdo kdo má na diskotece jiné obutí než já a je ochotný toto někde v okolí ostravy vyzkoušet? já to ještě každopádně otestuji s oktávkou pořádně metrem abych měl v tom jasno.... zatím jsem dospěl k tomu že auto sice brzdí blbě ale oproti lehčí oktávce to jde očekávat... nemám porovnání diskošky s jinýma gumama....
...take it easy....
- Tomas K (tkala)
Mám na D3 nově tyhle gumy http://www.toppneu.cz/continental-conti ... 0-r18-112h. Sice drahý jako mrchy, ale občas zkouším pokusně dupnout na rúzném povrchu na brzdu a vždycky mě udiví, jak dobře to brzdí... Takže velká spokojenost.
Tom
Tom
...já vím že mne budete kamenovat...ano zimní jsou zimní bez kompromisů s tímto názorem plně souhlasím...ale na to co a kde jezdím jsem je ještě nepořídil...zatím!...
...protože jsem ještě nepřezul z Mohelnice rozhodl jsem vyzkoušet co umí STT Cooper a jsem opravdu velice mile překvapen !
na širší skoro nové silnici uježděný sníh neposypáno 50km/h + - a brzdí s ABS jak čerti , prudké zatáčení zatáčka v plynu a bez smyku táhlý kopec docela příkrý dolu i nahoru dokonce bez TC....TC při rozjezdu...a neupouštěl jsem...
...na ledu to asi taková sláva nebude, uvidíme až někde led najdu...
...jinak stále platí, že člověk musí v takových podmínkách myslet a brát v potaz že nemá zimáky a víc jak 2tuny pod prdelí
...protože jsem ještě nepřezul z Mohelnice rozhodl jsem vyzkoušet co umí STT Cooper a jsem opravdu velice mile překvapen !
na širší skoro nové silnici uježděný sníh neposypáno 50km/h + - a brzdí s ABS jak čerti , prudké zatáčení zatáčka v plynu a bez smyku táhlý kopec docela příkrý dolu i nahoru dokonce bez TC....TC při rozjezdu...a neupouštěl jsem...
...na ledu to asi taková sláva nebude, uvidíme až někde led najdu...
...jinak stále platí, že člověk musí v takových podmínkách myslet a brát v potaz že nemá zimáky a víc jak 2tuny pod prdelí