Může Freelander do myčky?
Moderátor: Safraporte
Může Freelander do myčky?
Poradíte mi, jestli musim sundavat rezervu ze zadních dveří než pojedu do myčky? Díky.
Re: Může Freelander do myčky?
rezervu bych snad ani nesundaval, ale strechu bych urcite nasadil 

BMW R1150GS, BMW F650GS Dakar, KTM 250 EXCF, Honda CB600F Hornet a ted uz i LR Defender 110 300TDi neb me uz nebavi neustale moknout 

- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
ne nemusíš, ale pozor u mně to vychází tak že 70% myček mně neumeje odpoloviny oken z boku nahoru, zadní dveře se přes rezervu neumyjí skoro vůbec a mytí kol, či spodku je spíš pro zasmání než umytí
Dělám to tak že holt Wapka a pak teprve myčka + hadr a okena 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Doporučuju mzčku s obsluhou - ti si s tím poradí. Od té doby co mám auto ze kterého trčí kde co, tak jinou myčku ani neřeším.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Minulý týždeň som bol myčke, rezervu som demontoval a bol som spokojný. Auto bolo pekne umyté. Už len zostalo ho naleštiť ísť.
Pozor, já na myčce přišel o zrcátku, u free1 nedrží sklopená
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Do myčky občas jezdím, ale někdy je to s problémy. Hlavně občas myčku rozhodí přídavné dálkové vpředu, hagusy na třídvířku a nebo zmíněná rezerva. Zatím se to ale vždy obešlo bez obětí na Free. O myčkách se to říct nedá, ta u nás na Onu se jednou kousla a nepomohl ani jakýsi restrat obsluhy. Musel tam jet technik. Já odjel s nedomytým autem a vrácenýma penězma. 

Jezdíme do myčky k ONO do Jin. Hradce a zatím bez problémů, ale někdy mi trne 

DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
Mycka je v pohode, obcas to sklopi zrcatka, obcas se to vyhne, obcas mi tukne vic do pneu, ale jinak okrobin píše:Poradíte mi, jestli musim sundavat rezervu ze zadních dveří než pojedu do myčky? Díky.

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
jo jo přesně tak 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
U nas je mycka s obsluhou, ktera auto nejprve postrika penou, kola omyji rucne kartackem a zadni dvere take, protoze kartac to tam nevezme, a pri myti v lince stoji u ovladani pro pripad, ze by byl potreba zasah.
Free Td4 2004 HSE automat
Tak isto chodím do myčky s obsluhou, najskôr auto predstrieka wapkou, nastrieka prípravok na disky, znova prestrieka wapkou a ešte pred vstupom ku kefám prejde s napenenou špongiou zrkadlá, zadné okno, prípadne i bočné. Rezervu nesundavám (anténu pre moju istotu ano). Vcelku spokojnosť, majú tam program i s umytím podvozku.
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 22:21, celkem upraveno 1 x.
- jendarover
- auto: Freelander
pidibi píše:nekdy se auto po umyti rozpadne, protoze to bahno to drzi pohromade
jojo svatá pravda nedávno mě stavěly policajti a hrozně se bavili samolepkou (nemyj mě je to jen to bahno co mě drží po hromadě)

Já jezdím v Plzni na myčku ke Globusu - nejdřív wapka a potom samotná myčka - výsledek celkem v poho - auto i kola 
byl jsem na tý samomyčce u Benziny - peklo, mytí nic moc a trošku mě to cvrnklo do rezervy, pak jsem ještě vyzkoušel myčku v Plzni u Baumaxu - peklo největší, obsluha debil a výsledek jako bych si auto polil třema kýblema vody
Takže v Plzni u mě vyhrává Globus na celé čáře !!!

byl jsem na tý samomyčce u Benziny - peklo, mytí nic moc a trošku mě to cvrnklo do rezervy, pak jsem ještě vyzkoušel myčku v Plzni u Baumaxu - peklo největší, obsluha debil a výsledek jako bych si auto polil třema kýblema vody

Takže v Plzni u mě vyhrává Globus na celé čáře !!!
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
stejna zkusenost:-D a u me se jim jeste libila samolepka jen blazen by sel tudy kudy ja jsem projeljendarover píše:pidibi píše:nekdy se auto po umyti rozpadne, protoze to bahno to drzi pohromade
jojo svatá pravda nedávno mě stavěly policajti a hrozně se bavili samolepkou (nemyj mě je to jen to bahno co mě drží po hromadě)
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Do myčky
NIKDY
Autíčko myju když je mokré od deště (abych ho zbytečně nemáčel), nikdy zásadně nepoužívám saponát BRRR
,po řádném umytí mořskou houbou (při hrubém znečištění i Wapikem) následuje osušení jelenicí. Potom případné skvrny odstraním autobalsamem. nechám tak hoďku vyschnout a šup do garáže (samozřejmě jemně větrané). Jediná nevýhoda je že tato lehká očista zabere zhruba čtyři hodinky, takže nejsou vyjímkou půlnoční návraty z garáže. 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- tagr
- Kontaktovat uživatele:

- jeanes
- auto: Freelander TD4 2005
Uz jsem se bal, ze jsem tady nejvetsi lestenkar!!! 

Jak se do lesa volá,...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Hmm, tak asi nej - leštěnkář budu já. Dělal jsem to takhle s každým autem
, do garáže nikdy špinavý a mokrý
. Za ta léta mi to už přijde normální
Nevěřili by jste jaký je rozdíl v umytí a osušení syntetickými materiály versus přírodní.
Hele Tagr neprovokuj nebo přijedu a zostudím Tvůj superstroj
I když musím se přiznat,
asi půl roku po koupi mi to nedalo a vyrazil jsem na tehdy rozestavěný Pražský okruh. No a hold amatér
, takže jsem Landýska pěkně zabahnil a co je nejhorší i vykoupal. Naštěstí bez vážných následků
Pokaždé když dojdu do garáže tak se mu omlouvám 

Nevěřili by jste jaký je rozdíl v umytí a osušení syntetickými materiály versus přírodní.
Hele Tagr neprovokuj nebo přijedu a zostudím Tvůj superstroj

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010