Zamrzlá brzda?
Moderátor: Miky_CZ
Zamrzlá brzda?
Ahoj, tak jsem se dnes ráno trochu lekl- po asi 4 dnech stání, když jsem zařadil D a chtěl vyjet, tak se mi to nehlo-jako když přimrzne brzda,až po asi napopátý dopředu a dozadu se to odtrhlo,- není na toto nějaký postup, abych něco nepokazil? díky...
Disco III - pravá pohoda
Re: Zamrzlá brzda?
Pres zimu misto rucky brzdit prevodovkoukid píše:Ahoj, tak jsem se dnes ráno trochu lekl- po asi 4 dnech stání, když jsem zařadil D a chtěl vyjet, tak se mi to nehlo-jako když přimrzne brzda,až po asi napopátý dopředu a dozadu se to odtrhlo,- není na toto nějaký postup, abych něco nepokazil? díky...

tak díky,přes noční zimy budu parkovat na rovině bez ručky...
Disco III - pravá pohoda
Zkus parkovat i pres zimni noci at muzes casteji. Ja jsem si ted vsiml, ze radis D, takze mas automata.. Tam ta jednicka nefunguje asi jako u manualu, ze? Tam se musi pokazde pouzivat rucka?kid píše:tak díky,přes noční zimy budu parkovat na rovině bez ručky...
Poloha pro parkovani funguje dobre, ne? Bez brzd..
všechno ostaní je O.K.,jen se mi zdál ten odtrh dost drsný...tak nebudu tu ručku používat radši-jen v kopci během dne do minus pěti... 

Disco III - pravá pohoda
Jasne, obcas byva, ale spis mluvim o tom, ze pouzivat v zime rusku smrdi problemama. A ptal jsem se jak to je s automatem, nemam s nim zadne zkusenosti krom polohy pro parkovani, kde by snad nemel vubec byt problem s parkovanim v kopci bez rucky.kid píše:všechno ostaní je O.K.,jen se mi zdál ten odtrh dost drsný...
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj když dáš v automatu parking tak se mechanicky ,,tamkne! převodovka a to auto se nerozjede, ani v dost velkém svahu.Jinak pokud parkuju ve svahu dávám parking a klín pod kolo pro jistotu , kdyb jsem nezařadil pořádně...Až si dám zamykání řadičky tak bude klid, ale jistota je jistota řekla .....
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, stačí to dát do "P" a je to, já osobně ručku nepoužívám v 99% celý rok...majkro píše:Jasne, obcas byva, ale spis mluvim o tom, ze pouzivat v zime rusku smrdi problemama. A ptal jsem se jak to je s automatem, nemam s nim zadne zkusenosti krom polohy pro parkovani, kde by snad nemel vubec byt problem s parkovanim v kopci bez rucky.kid píše:všechno ostaní je O.K.,jen se mi zdál ten odtrh dost drsný...
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

ruční brzda brzdí na kardanu....mně zamrzla jednou asi před 3 lety....cukáním jsem to nepokoušel odtrhnout ale vlezl jsem pod auto s horkovzdušnou pistolí a během chvilky to povolilo....
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
stan píše: Jasně, stačí to dát do "P" a je to, já osobně ručku nepoužívám v 99% celý rok...

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
mě se ručka dává automaticky když vyndám klíček, /manual převod./ lze tomu jevu nejak zamezit?
"I pád na držku je pohyb dopředu"
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
No, aj mal. Skús dať do vyhladávania "ako s automatom" je tam toho....majkro píše:..... A ptal jsem se jak to je s automatem, nemam s nim zadne zkusenosti krom polohy pro parkovani, kde by snad nemel vubec byt problem s parkovanim v kopci bez rucky.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Honzo přesně tohle mi dělá taky. jak vyndám klíček tak se zatahne. zase si říkám že je lepší když se častěji hejbe aspoň to nezatuhne.Jan Kucera píše:mě se ručka dává automaticky když vyndám klíček, /manual převod./ lze tomu jevu nejak zamezit?
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- hrabe
- tel.: 00421903849869
- auto: LR Discovery Td5
- Kontaktovat uživatele:
Luboši zlatej Defík , za jedna a klídek. Cos to koupil za elektrárnu???Luboš M. píše:Honzo přesně tohle mi dělá taky. jak vyndám klíček tak se zatahne. zase si říkám že je lepší když se častěji hejbe aspoň to nezatuhne.Jan Kucera píše:mě se ručka dává automaticky když vyndám klíček, /manual převod./ lze tomu jevu nejak zamezit?
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
ono sa hlavne treba vyhnúť zatiahnutiu ručnej po jazde na výrazne mokrej ceste. Vtedy je obloženie mokré a primrzne. Horšie je ak sa dostane voda do lanovodu. To sa ťažko rieši. Pomôže len teplá garáž. Pred zimou treba skontrolovať lanovod, či je niekde poškodený a či má kade natiecť voda. Neviem ako je to riešené na DIII, ale všeobecne na modernejších autách ten lanovod nezvykne často zatiecť.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pár poznámek - u 6let starého auta v práci vloni v zimě ten lanovod zamrznul a to tak, že totálně. Auto jsme na dvoře rozehřívali půl dne (obstavit papírovýma krabicema a pustit pod auten několik elektrických topení).
Na Focusu mi ten lanovod zareznul a následně při rozhýbávání prasknul, při montáži nového jsem ho důkladně namazal grafitovou vazelínou, teď už určitě nezamrzne a i když vazelína postupně nejspíš zmizí, grafit zůstane.
Na Focusu mi ten lanovod zareznul a následně při rozhýbávání prasknul, při montáži nového jsem ho důkladně namazal grafitovou vazelínou, teď už určitě nezamrzne a i když vazelína postupně nejspíš zmizí, grafit zůstane.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Myslím,že todle zrovna není to pravý ořechovýLuboš M. píše: Honzo přesně tohle mi dělá taky. jak vyndám klíček tak se zatahne. zase si říkám že je lepší když se častěji hejbe aspoň to nezatuhne.

No u D III dám Parking a taky pohodahrabe píše: Luboši zlatej Defík , za jedna a klídek. Cos to koupil za elektrárnu???

Pravda je,že některé D III se automaticky zabrzdily při vytažení klíčku ( to není můj případ

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
no jo, ale on má manuální převodovku a ty automat, ne?RudaK píše: Automatická převodovka to v pohodě udrží ( aspoň mě to vždycky udržela)
jak to je u manuálu, to netuším...
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

¨já mám automat, do jara ruční brzdu neznám...,a pak zkusím promazat s grafitem,co půjde.
Disco III - pravá pohoda