Zamrzlá brzda?
Moderátor: Miky_CZ
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Re: Zamrzlá brzda?
Zkraje jsem ji používal běžně a po čase chtěla vyčistit ( od toho vojenskýho bahna
), seřídit a zkalibrovat .Od té doby ji prostě nepoužívám a pohoda 
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
lenže ja to mám z kopca a keď zabrzdím len prevodovkou, tak odbrzďovanie ide jednak ťažko a jednak je to taká rana, že mám hneď čierne svedomie.kid píše:¨já mám automat, do jara ruční brzdu neznám...,a pak zkusím promazat s grafitem,co půjde.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
zdar chlapy na D3 manul se dá ručka ochcat tím že při vytahnutí kličku zmáčknete ručku . Vše při jednom pohybu sou potřeba sice dvě ruce, ale lanka se ni nehnou.Mam to od servisáka ( vlček 4x4)bo mě hrozně řvala ručka při dotahování lanek, protože byla blbě nastavená. Takže v zimě múže mrznou a ručka OK. Jinak v orig.servisu to neprozraděj šmejdi tajný
zdar Petr
zdar Petr
..Jan Kucera píše:mě se ručka dává automaticky když vyndám klíček, /manual převod./ lze tomu jevu nejak zamezit?
doufám že si to pamatuju správně už jsem to pár měsíců nedělal....držet čudlik parkovací při otočení a vytažení klíčku a pustit až to už nevim kolik sekund po vytažení
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- RudaK
petr štrof píše:zdar chlapy na D3 manul se dá ručka ochcat tím že při vytahnutí kličku zmáčknete ručku . Vše při jednom pohybu sou potřeba sice dvě ruce, ale lanka se ni nehnou.
A má automatRudaK píše: Petrs ví,jak na to . Nějak to deaktivoval tím,že něco podržel při vytahování klíčku ( možná zrovna tu brzdu)
![]()
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
diť píšu D3 manuál, stisknout parkovací brzdu a vytáhnou klíček, žádný velký přemejšlení.
diť to taky píšu
...ale je třeba pár ftfteřin po vytažení klíčku ještě podržet jináč stejně zatáhne..diť je to BERU3KA 
a k dotazu ....zamrzlá být může zvláště po brodu, nebo hodně vody ...jsou to obyčejný bubny pakny lanka mně se to sice nestalo jsem porát jezdil a v zimě parkovačku či ručku nepoužívám zrovinka z tohoto důvodu poučen případy z okolí:mrgreen:
a k dotazu ....zamrzlá být může zvláště po brodu, nebo hodně vody ...jsou to obyčejný bubny pakny lanka mně se to sice nestalo jsem porát jezdil a v zimě parkovačku či ručku nepoužívám zrovinka z tohoto důvodu poučen případy z okolí:mrgreen:
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- RudaK
diť píšu,že to u mojí samo nezabrzdí .... 
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
A vyblokovat u manuálu by to uměl snad jen evo828. I s originál diagnostikou mi řekly že to neumí bo zatáhnutí ruční brzdy je bezpečnostní prvek proti rozjezdu auta.
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
...v Jihlavě umí
...ale zároveň se tím zruší i funkce živočicháře...teda spíš automatické odblokování při rozjezdu bez toho aby člověk musel šahat na čudlik, tak jsem to nenechával odrušit...
...stále píši o manuálu
...stále píši o manuálu
- RudaK
Mě se to samo nezabrzdí
při rozjezdu se to naopak samo odbrzdí ( pokud bylo zabržděno
)
.....a já stále píšu o automatu
r.2005
je vidět,že to funguje podle toho,jak se který soudruh v Anglii vyspal
.....a já stále píšu o automatu
je vidět,že to funguje podle toho,jak se který soudruh v Anglii vyspal
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, ted jsem to dočet v moudré knize, je to takovej čaro dvouhmat,ale dá se to, akorát napoprvé to nevyšlo, musí se asi vystihnout ten správnej moment
"I pád na držku je pohyb dopředu"
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)