Moderátor: Acon
Měl jsem vodní také v defu.Osobně považuji za lepší vzduch.To jsem měl v dodávce.Vodní má výhodu v tom že si můžeš v zimě předehřát motor,ale to jde i s vzduchem,stačí vyvédst hadici s klapkou na uzavření k vaně motoru.Dále vzduch nemá tak velkou spotřebu energie,obzvláštˇ když máš termočidlo které ti ztáhne do minimálního režimu při natopení přístroj a pak znovu přidá při ůbitku tepla.To znamená že nemusí znovu žhavit při rozběhu.U defa jsem kvuli vodnímu topení měl dvě baterky.MOPADŽI píše:Ahoj, všude čtu jak naši "OBRÁNCI" - Defendři, špatně topía tak jsem se rozhodl, nechat si tam dát Webastíčko. Osobně s tím nemám zkušenost, protože to bude má první zima s tímto mazlíkem a proto radši předvídavě dopředu... ( má ženuška je zimouhřivá, tak abych nejezdil celou zimu sám)
. Topeníčko už se montuje u chlapců v N.Pace na dílně. V pondělí si jdu Mopadžiho vyzvednout, tak se moc těším a přemýšlím, jestli si mám vzít sebou plavky na zpáteční cestu domů
![]()
![]()
Máte někdo zkušenost s tímto topením ? My dáváme v první fázi "jen" teplovodní. Když to nebude stačit, doplníme horkovzduchem. Díky za Vaše zkušenosti se zimním provozem Defíka.
![]()
![]()
Ano mam skusenosti s teplovzdusnym Webastom AirTop2000 a mozem jednoznacne prehlasit, ze si urobil chybu ked si sa dal na teplovodne. Ono sice pomoze ale hlavne motoru nie posadke. Posadka komfort nepostrehne.MOPADŽI píše:Máte někdo zkušenost s tímto topením ? My dáváme v první fázi "jen" teplovodní. Když to nebude stačit, doplníme horkovzduchem. Díky za Vaše zkušenosti se zimním provozem Defíka.![]()
![]()
to je iba pocit ale nevykuri ti cele auto...mozno na prednych sedadlach citis teplo ale behom jednej zimy mas krize v prdeli. nestaci mat teply pocit s predu.kudrnac píše:No můj defik topí úplně normálně jak osobák asi udělali soudruzi při výrobě někde chybu ale přesto budu montovat teplovzdušné na noc když neběží motor aby bylo teploučko
Moje r"ec".Anonymous píše:Ano mam skusenosti s teplovzdusnym Webastom AirTop2000 a mozem jednoznacne prehlasit, ze si urobil chybu ked si sa dal na teplovodne. Ono sice pomoze ale hlavne motoru nie posadke. Posadka komfort nepostrehne.MOPADŽI píše:Máte někdo zkušenost s tímto topením ? My dáváme v první fázi "jen" teplovodní. Když to nebude stačit, doplníme horkovzduchem. Díky za Vaše zkušenosti se zimním provozem Defíka.![]()
![]()
Jazdim uz cca 10 zimu s teplovzduchom a nedam nan dopustit...pri teplovzduchu mozes fakt aj tie plavky zobrat.
Samotne kurenie teda vymennik tepla a rozvod vzduchu v Defe je slabe tam ti teplovodne nepomoze nakolko bude vyuzivat ten isty vymenik tepla a mnozstvo tepla, ktore sa do auta dostane jednoducho vyfuci do vzduchu.
Teplovodne by som bral ako doplnok ku teplovzduchu ked uz neviem co do auta doplnit. Taktiez teplovodne je jednoznacne narocnejsie na elektricku energiu tj. kapacitu akumulatora nakolko pouziva aj ventilator v kureni.
O to sa nemusis vobec bat...za 9 rokov sa mi to nestalo ani raz aj bez teplovodneho Webasta a to jak u Tdi tak u TD5MOPADŽI píše: ... V zimě chci jezdit s Defendrem každý den ( za tímto účelem jsem ho hlavně koupil ). Bude venku před domečkem a ráno chci přijíd, otočit klíčkem a odjed.
Dovolim si povedat, ze s teplovzdusnym Webastom sa ti okna rozmrazia podstatne skor.MOPADŽI píše: ...Nechci škrábat okna a od tohoto mě snad teplovodní Webasto pomůže.
Ano. To je to dobre misto pro teplovdusne.I box se dostane do vysky operky pro loket. A mozna se i v lete lepe chladi pridavna prevdovkaKen píše:To je polotovar, v případě potřeby je nachystaná spirohadice a tou si dám vzduch kam budu chtítDanoDEF píše:Takze fucis teply vzduch do zadu....nie moc stastne...
....nooo ja si myslim, ze je lepsie ked dostavas teplo od zadu na krizeerik píše:Ano. To je to dobre misto pro teplovdusne.I box se dostane do vysky operky pro loket. A mozna se i v lete lepe chladi pridavna prevdovkaKen píše: To je polotovar, v případě potřeby je nachystaná spirohadice a tou si dám vzduch kam budu chtít
No na kříže mi dobře slouží ty vyhřívané sedačky stejně jako na rozmrazování předního okna vyhřívání sklaDanoDEF píše:....nooo ja si myslim, ze je lepsie ked dostavas teplo od zadu na krizeerik píše: Ano. To je to dobre misto pro teplovdusne.I box se dostane do vysky operky pro loket. A mozna se i v lete lepe chladi pridavna prevdovka