Zámky RR P38

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
mirek 1804
auto: RR P38, Jeep Willys

Zámky RR P38

#1 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 09:42

Ahoj tak mi to nedalo, nerad se smiřuji s tím že něco nejde , dělám veterány a tak sem tam musim udělat nemožné,můj problém: dálka klapne a mají být zavřené všechny dveře, jsou......až na to že levé dálka neovládá dají se ovládat pouze klíčem. Odemknu, dálkou, levé jsou podle situace, polohy klíče, pravé jsou zavřené a zadní také......čili se ovládají pouze oboje zadní. Závěr (jak mi někdo radil za což děkuji) oba motory zámků v předních dveřích jsou K.O. a zadní se neotevírají protože je ovládá pravý zámek......takže abych zjistil jak otevřít pravé dveře a udělat co nejmíň škody vyndal jsem zámek levých předních dveří. Rozebral jsem ho a zjistil že doopravdy je rozbitý motorek, upadla podložka co jistí vinutí motorku a zkratovala uhlíky asi to nějakou dobu ještě chodilo protože na podložce je vidět jak se tam mlela.....viz obrázek. Ale v zámku jsou dva motory, druhý se domnívám je pro ten ,,superloock,, takže teoreticky by mělo jít do něj pustit proud a tím jej odblokovata a tudíž pravé dveře odemknout ve vymontovaném zámku to jde . Teda jestli funguje jak si myslím....:-) myslím si že by to řadě lídí pomohlo protože tahle závada je asi dost častá. Poprosil bych zda to někdo taky už zkoušel zda mi je schopen poradit co ovládají tři mikrospínače v zámku. Jeden je jasně pro ovládání dalších dveří, to je ten první, prostřední se domnívám je asi dojezd oken ale ten s tím plastovým ovládáním mi není jasný......pochopil bych kdyby ovládal ty zadní dveře. ale to má ovládat zámek pravých dveří. Jinak by v podstatě stačilo vyměnit motorek a zámek by chodil dál ale to se asi jako díl nedá sehnat....v příloze jsou obrázky pro ty co je tahle tématika zajímá, budu dál informovat jak probíhají moje trable s RR ale zatím to beru jako výzvu.....mám ho dva měsíce a ještě jsem se nesvezl.......jjj neví náhodou někdo zda se dá trvale deaktivovat originál immobilizér? Budu auto používat hlavně k tahání a nerad bych skončil někde venku 800km od hranic se zablokovaným motorem
Zámek LR.jpg
Zámek LR.jpg (81.06 KiB) Zobrazeno 5322 x
Motorek LR.jpg
Motorek LR.jpg (53.84 KiB) Zobrazeno 5322 x
Mikrospínače.jpg
Mikrospínače.jpg (35.01 KiB) Zobrazeno 5322 x
P38/RR P38 rozdíl? žádný obojí jde použit jako zbraň.......

mirek 1804

Re: Zámky RR P38

#2 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 09:54

Jdu na to kouknout na dílnu a odpoledne dám vědět. Zatím ahoj. Mirek

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#3 Příspěvek od Sláma Karel » 02 led 2011 10:54

Když tady pročteš pořádně forum, tak se tu ty zámky probírali už několikrát.

Už tu i někdo přišel na to, že jenom ten samotný motorek je shodný s motorkem zámku v nějakém Citroenu. Ten se prý dá sehnat za pár korun a přehodit motorek.

Co se týká těch mikrospínačů, tak je taky jejich funkcí to, že se přes ně zadává EKA kod na odblokování interiéru.

Nastavit auto tak, aby fungovalo bez imobilizéru jde pomocí diagnostiky také.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#4 Příspěvek od Sláma Karel » 02 led 2011 10:55

Jo a ještě by to téma možná bylo lepší a přínosnější v sekci Range Rover než v Obecných. :wink:

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

mirek 1804

#5 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 12:16

jjj dík za rady jsem tu nový a tak se rozkoukávám.....ale asi díky RR tu budu často na ty motorky z Citroena kouknu. Jinak zatim je můj boj s pravým zámkem na mínus :-(

ssang
tel.: 733149044
auto: jen vzpomínky na LR

#6 Příspěvek od ssang » 02 led 2011 12:30

mirek 1804 píše:jjj dík za rady jsem tu nový a tak se rozkoukávám.....ale asi díky RR tu budu často na ty motorky z Citroena kouknu. Jinak zatim je můj boj s pravým zámkem na mínus :-(
Již jsem to psal v jiném vlákně, stejný motorek je v Citroenu XM. Osobně jsem to vyzkoušel a maká to.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;

mirek 1804

#7 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 12:43

Dík hned zítra se na to vrhnu kamarád má vrakoviště na Citroena tak mi snad pomůže ale boj bude s těmi pravými dveřmi.......nechce se mi to surově ničit......tak pořád koukám jak na to nějak lehčeji.....:-)

ssang

#8 Příspěvek od ssang » 02 led 2011 13:20

mirek 1804 píše:Dík hned zítra se na to vrhnu kamarád má vrakoviště na Citroena tak mi snad pomůže ale boj bude s těmi pravými dveřmi.......nechce se mi to surově ničit......tak pořád koukám jak na to nějak lehčeji.....:-)
Přesně se nepamatuju, jestli na levém zámku jsou také dva konektory. Pokud ano, tak když u toho menšího propojíš ty dva kablíky, tak by mohly pravé dveře jít otevřít. Takhle to funguje u pravých, aby bylo možné oteřít páté dveře.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;

mirek 1804

#9 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 18:22

Ahoj tak u levých dveří je v tom malém konektoru pouze jeden kablík......a do těch pravých se zatim nemohu dostat. Bojoval jsem s tím celé odpoledne ale zatim se mi nechce použít hrubé násilí. Jsou opravdu zamčené tím bezpečnostním zamčením takže nereagují nanic. Asi to fakt skončí destrukcí........

ssang

#10 Příspěvek od ssang » 02 led 2011 18:47

Pokud je tam jeden kablík, tak jsou dvě možnosti. 1.)prostřednictvím mikrospínače se tento kablík propojí na kostru
2.)prostřednictvím mikrospínače se do toho kablíku dostává +
Takže je to celkem jednoduché, jak to zjistit. Je třeba vypozorovat na který mikrospínač a na který kontakt vede kontaktní cesta od toho kablíku a proměřit příslušný mikrospínač (s vymáčklým i zamáčklým mikro tlačítkem). Pokud nebude fungovat a bude stále ve stavu rozpojeném (což předpokládám) tak pro vyzkoušení bude stačit nefunkční cestu propojit a ostatní zámky by se měly otevřít. Elektrikáři říkají: "Měření naše spasení" a k tomu ještě trochu myšlení. Tak držím palce :yes :yes .
Naposledy upravil(a) ssang dne 02 led 2011 19:01, celkem upraveno 1 x.

mirek 1804

#11 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 19:00

Moc dík za snahu pomoci ale bude to mechanická věc......v zámku cvaká ale neotevírá se. Myslel jsem si že chyba bude v tom druhém motorku co dělá ten superloock takže jsem horkým drátem odhalil kontakty jsou zalité v těle zámku a pustil do něj proud v domění že zámek odjistí ale bohužel zatočil se a nic se nestalo....no asi budu muset fakt urazit ten motorek protože to bude příčina toho problému. No nic ráno moudřejší večera. Zatim dík a budu informovat.

ssang

#12 Příspěvek od ssang » 02 led 2011 19:02

Ok.

mirek 1804

#13 Příspěvek od mirek 1804 » 02 led 2011 19:03

jo ještě ty mikrospínače jsem měřil ale bohužel jsou průchozí.....a do toho jednodušího konektoru se sbíhají kostry. Ale každopádně dík Mirek

mirek 1804

#14 Příspěvek od mirek 1804 » 03 led 2011 18:03

Ahoj všem , tak pro ty co to sledují.......dnes jsem psychycky nevydržel a zámek pravých dveří vzal majzlíkem....teda odsekl jsem motůrky potom to bylo jednoduché dole se objeví kolečko s tím se pootočí směrem nahoru cvakne to a je hotovo. 5500kč je v prde.........ale není to tak hrozné v podstatě zámek funguje zamyká i odemyká a zadní dveře také fungují ...takže v podstatě úspěch. Pro příští měsíce budu otevírat a zavírat ručně, alarm funguje a protože v levém zámku je vše funkční tak půjde v případě nouze i kodovat alarm ale stejně se chystám nechat origo immobilizér deaktivovat.Nechci zůstat někde v zahraničí se zablokovaným motorem. Ještě v čem je chyba.......po pitvě zámku asi vím v čem je hlavní problém......alespoň u mých obou předních to tak bylo. Superloock ovládá el motůrek. Má na hřídelce nalisovaný malý plocháček a ten se začne protáčet takže není schopen pootočit zajištěním. Možná by to šlo poznat když začne odemykání zlobit občas se odjistí občas ne. Hned jej vyrušit. Jinak mám dojem že není způsob jak zámek otevřít než destrukce. Tak zatim Mirek

ssang

#15 Příspěvek od ssang » 03 led 2011 22:46

Pokud nebazíruješ na novém zámku, tak si myslím, že někdo bude mít použitý a funkční.

mirek 1804

#16 Příspěvek od mirek 1804 » 04 led 2011 00:08

Nebazíruji, je mi to jedno hlavně když bude fungovat. Ale ten motor co žene superloock odpojim a to i v případě že bych koupil nový. I když kdyby odešel motor v půli cyklu odemykání tak se to sekne taky......ale mělo by to jít mechanicky protože ten superloock to zažene do takové drážky ze které to dostane jen motor kdežto když se sekne motor tak to půjde mechanicky překonat. No je to dilema.........není nad mechaniku..nejlepší je Jeep nemá dveře vůbec a basta. :)

ssang

#17 Příspěvek od ssang » 04 led 2011 19:03

mirek 1804 píše:..nejlepší je Jeep nemá dveře vůbec a basta. :)
Žebřinák je na tom ještě líp. Když z něj vylezeš předkem, tak jsi na koni :rofl .

mirek 1804

#18 Příspěvek od mirek 1804 » 05 led 2011 11:00

Dík všem za nabídky na zámky . Mirek

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od eliott » 05 led 2011 21:50

Já dalo asi před rokem dva zámky elektrikáři, ať se podívá, co by s němi šlo udělat. Tehdy byly v háji také motorky (snad prý komutátory) a tuším, že pak říkal, že jsou stejné v zámcích Disco II, které stojí půlku, takže taky způsob levnější opravy.

Každopádně je to pěkně zku.....j výmysl, tyhle zámky...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

mirek 1804

#20 Příspěvek od mirek 1804 » 06 led 2011 08:54

No jo ty zámky jsou dost drahé, ne že by člověk neměl na jídlo ale v poslední době to není žádná sláva se uživit...na ty zámky s Disko kouknu a dám vědět. Mechanika zámků mi zůstala a je funkční takže by nebyl problém přidat nějaký neoriginál centrál ovladače. Někdo mi poslal e-mail se zpovědí zloděje jak kradou auta a asi jeden ze způsobů jak jim to hodně znepříjemnit je mít neoriginál zabezpečení a pokud možno tajný vypínač. Je to opruz ale lepší než chodit pěšky.....i když odstěhoval jsem se s Prahy na venkov a tady to tak nehrozí stojím si na pozemku před dílnou a když je místo raději v dílně....

Odpovědět