Td5 nestartuje rano dobre.
Moderátor: Miky_CZ
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Td5 nestartuje rano dobre.
cerpadlo to podla mna nebude, ked ti motor bezi dobre...
na volnobeh neskace? ani ked ho nechas dlhsie bezat?
na volnobeh neskace? ani ked ho nechas dlhsie bezat?
nie na volnobeh neskace..... este podotknem ze dnes bolo +3 stupne a startovalo to lepsie ako ked bolo -10, ale stale pocitujem ze je niekde problem rano. Tento problem s startovanim nastava cca po 10 hodinach ked auto stoji....
Auto startuje teray lepsie teray ked je 3 stupne. Staci 3 sekundz tocit a postupne naskoci na x valcov. Keby prepustalo cez tie kruzky tak startuje aj teraz zle nie? Ja tomu nechapem kde je chyba
- visby
- Kontaktovat uživatele:
kebyze prepusta cez kruzky, tak to nie je zavisle od teploty, to mas pravdu...
ja to vidim este na ten starter, nic ine ma nenapada...
ja to vidim este na ten starter, nic ine ma nenapada...
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
žavení funguje?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Já bych tipnul žhavičky a nebo že padá nafta. Něco podobného jsme řešily na Pajeru 2.8td.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
td5 nastartuje bez zhavicov na tuknutie aj pri -10C, tym to nebude
PS ještě k těm žhavičkám. Zkoušel jsi je i když jsou nové? Nejhorší jsou ůměle vytvořené závady po výměně nového dílu
Jeden automechanik mi říkal dobrou radu , a to že vždy při závadě nejdřív zkontrolovat poslední měněnou nebo opravovanou závadu nebo součástku a už se mi to párkrat osvědčilo

Jeden automechanik mi říkal dobrou radu , a to že vždy při závadě nejdřív zkontrolovat poslední měněnou nebo opravovanou závadu nebo součástku a už se mi to párkrat osvědčilo
DNes som este raz premeral tie zhavice aj napatie ide do nich do kadeho jedneho cize tym to nebude. A nafta tam nemoze padat lebo cely system je natlakovany jak svina cize aj keby tam boli dake bublinky tak to cerpadlo by to pretlacilo. A co sa tyka toho startra fakt sa mi nezda ze by to bolo nim lebo ked je teplejsie to chyta lepsie.
Toto je fakt cudna zavada.
Toto je fakt cudna zavada.
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Tak jo,prosel jsi zakladni poruchy na foru nejvic popsane.Ja mel tenhle problem pres rok a nebyl nikdo kdo by ho vyresil.Vycistila se hlava a regul.tlaku paliva od dratku z rozpadleho sitka/zpetneho ventilu v hlave.To je prvni moznost.No a ta druha,ktera postihla me je posunute rozvody na vacce.Nekdo mi cca pred 3roky sahnul na vacku a od te doby se to zhorsovalo.Na tenhle problem prisel Honza Tumich s Kolmistrem.
Proste zkus prekontrolovat rozvody(vacku).Td5 nema snimac na vacce,pocita se to ze vstriku a pak to dela presne tuhle zavadu.Ted mi to jede jako sileny a starty mam na brnknuti
H.
Proste zkus prekontrolovat rozvody(vacku).Td5 nema snimac na vacce,pocita se to ze vstriku a pak to dela presne tuhle zavadu.Ted mi to jede jako sileny a starty mam na brnknuti

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom poznámka, to že na žhavičích je napětí je podmínka nutná k tomu aby fungovaly, ale už to nic neříká o tom jestli fungují - buďto změřit proud (nejlepší je na to klešťový ampérmetr - mě ukazuje celých 0A, protože už druhou zimu mi nic nežhaví a nějak to vůbec není poznat), nebo odpojit od žhaviče přívod a zkusit ho žárovkovou zkoušečkou proti + kontaktu baterky ( žárovka se musí rozsvítit). A takto odzkoušet všechny 4, jeden po druhém. Ani to ale není záruka toho, že správně fungují. Žhaviče na TD5 jsou dvojité - první žhaví špička a potom až zbytek těla - poznat se to dá jedině, pokud je žhavič venku.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Základ je vydělat čerpadlo z nádrže a vyčistit sací koš.
Zacpanej sací koš se projevuje špatným startem za studena a čím je menší teplota, tím je start obtížnější, protože přes ten černej sopel vysráženej z našeho kvalitního paliva jde blbě protlačit nafta.
Důležité je kolik dává čerpadlo tlak.
Mám vyzkoušeno že tři atm jsou už málo a při odpojení trubek u motoru se zdá, že čerpadlo dává jako divé, ale motor blbě s třema atm v okruhu startuje
Zacpanej sací koš se projevuje špatným startem za studena a čím je menší teplota, tím je start obtížnější, protože přes ten černej sopel vysráženej z našeho kvalitního paliva jde blbě protlačit nafta.
Důležité je kolik dává čerpadlo tlak.
Mám vyzkoušeno že tři atm jsou už málo a při odpojení trubek u motoru se zdá, že čerpadlo dává jako divé, ale motor blbě s třema atm v okruhu startuje
- Přílohy
-
- Snímek 064.jpg
- (132.95 KiB) Staženo 221 x
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- Laci DII
- tel.: 0903155696
- auto: DII TD5 02
stará téma-rovnaký problém. škoda,že autor nenapísal ako to dopadlo...
mne to ráno v mrazoch štartuje špatne-dnes -4stp. a točilo 10s pokým chytil. s výfuku sa vyvalil dym so smradom nespálenej nafty.
nechal som čerpadlo bežať 40s a má pekný chod,žiaden vzduch. Jirka doporučuje vybrať čerpadlo a vyčistiť kôš,tak som ho dnes vyhodil ale bol čistý. ešte ma napadá tá vačka
nemal niekto z Vás podobný problém??
mne to ráno v mrazoch štartuje špatne-dnes -4stp. a točilo 10s pokým chytil. s výfuku sa vyvalil dym so smradom nespálenej nafty.
nechal som čerpadlo bežať 40s a má pekný chod,žiaden vzduch. Jirka doporučuje vybrať čerpadlo a vyčistiť kôš,tak som ho dnes vyhodil ale bol čistý. ešte ma napadá tá vačka

nemal niekto z Vás podobný problém??
D2 Td5
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Než budeš rozebírat motor, píchni to někde na diagnostiku, jestli to něco neukáže. A druhá věc, co se občas objevuje, je rušení signálu z čidla pozice kliky startérem. To se nejlépe zjišťuje při nastartování bez startéru - roztlačením, z kopce a podobně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... a kontroloval si obe sitka hrube aj jemne ?Laci L&K píše:Jirka doporučuje vybrať čerpadlo a vyčistiť kôš,tak som ho dnes vyhodil ale bol čistý.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Laci DII
- tel.: 0903155696
- auto: DII TD5 02
len hrubé ale všetko bolo čisté ani náznak špiny. ako sa dostanem k jemnému?
edit: už viem,takže zajtra to rozhodím.
D2 Td5
... podstatne je to druhe jemne sitkoLaci L&K píše:len hrubé ale všetko bolo čisté ani náznak špiny. ako sa dostanem k jemnému?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Aby neměls čerpadlo jen s jedním sejtkem jako já
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =3&t=19753" onclick="window.open(this.href);return false;

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =3&t=19753" onclick="window.open(this.href);return false;