elektroinstalace - žádost o radu zapojení světel

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel.t

elektroinstalace - žádost o radu zapojení světel

#1 Příspěvek od pavel.t » 02 úno 2008 20:09

při puštěných potkávacích světlech jsem zkusmo bliknuldálkovými - světelná houkačka -světla zhasly a už nerozsvítily. Svítí jen při použití světelné houkačky dálková světla, potkávací ani obrysové ne.
Naposledy upravil(a) pavel.t dne 02 úno 2008 20:22, celkem upraveno 1 x.

pavel.t

pokračování

#2 Příspěvek od pavel.t » 02 úno 2008 20:21

Pojistky v kabině jsem prošel, všechny v pohodě. Vypadalo to na špatný přepínač na zapínání světel - ta kratší páčka pod volantem, ale proměřil jsem odpojený přepínač, funguje v pohodě, ale nejde do něj přívod napětí. Světla u Defíka se přepínají bez relé? Zapojení světel je proti kostře, že? Plus je z pojistek, přes ten kratší přepínač, potom sdružený přepínač dálková/tlumená, a přes žárovky na kostru? Nebo jsou někde na světla nějaká relé, nebo ještě pojistky v motorovém prostoru? U pojistek v kabině je relé, které je označené v popisu pojistek symbolem žárovky, ale spíná hned s klíčkem, světla se nezapínají s klíčkem, na co toto relé je?

DanoDEF
auto: 110 SW

Re: pokračování

#3 Příspěvek od DanoDEF » 02 úno 2008 22:47

pavel.t píše: Světla u Defíka se přepínají bez relé?
...podla rocnika...u starsich ano u novsich nie
pavel.t píše: Zapojení světel je proti kostře, že?
...ano
pavel.t píše: Plus je z pojistek, přes ten kratší přepínač, potom sdružený přepínač dálková/tlumená, a přes žárovky na kostru?
...nie
pavel.t píše: Nebo jsou někde na světla nějaká relé, ...
...ano je tam jedno "specialne" rele RELAY DIM DIP umiestnene za pristrojovou doskou ( mimo miesta na poistky )
pavel.t píše: nebo ještě pojistky v motorovém prostoru?
...nie
pavel.t píše: U pojistek v kabině je relé, které je označené v popisu pojistek symbolem žárovky, ale spíná hned s klíčkem, světla se nezapínají s klíčkem, na co toto relé je?
...stretavacie svetla na Defiku funguju az ked mas zapnuty klucik
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

pavel.t

pokračování

#4 Příspěvek od pavel.t » 03 úno 2008 10:47

Díky moc za odpověď. To jsem nevěděl, že potkávací světla jdou jen s klíčkem. Na to je to relé u pojistek. Já je pak zkoušel jen bez klíčku, ale včera ráno nešly ani s klíčkem, ani bez. Bohužel, závada se do rána buď sama zpravila, nebo pomohlo, že jsem přešel konektory pod volantem. Takže pokračování až se příště závada projeví. Na přívodu k páčce zapínání světel bylo včera místo 12V jen asi 3,5V, takže asi špatný nějaký konektor na přívodu.

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MOPADŽI » 03 úno 2008 21:36

Jak píše císař....proběhni fórum a budeš vědět hned, že problém je v přepínačích světel. Já jsem je oba vyměnil a mám klid, viz. e-shop a díly k dodání :roll: Bohužel na jak dlouho ten klid je, nevím :twisted: Vím ale, že pak je zas vyměním a zas bude klid :lol: :lol: :lol: V rélé, jestli funguje, bych tedy problém nehledal :cry:
P.S. Výše popsaným si prošlo hodně majitelů Defíků :shock:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

pavel.t

Závada se opět projevila

#7 Příspěvek od pavel.t » 23 úno 2008 20:38

Vypínač světel mám nový, dnes opět problém se světly.Je to asi nějaký volný konektor. Když je to ve stavu, že světla nefungují, na vypínači světel na přívodu je cca 3V, po zapnutí světel napětí zmizí úplně.Nejdou parkovačky, ani potkávací, jen světelná houkačka.Při zapnutí světel zhasne i kontrolka imobilizeru v tachometru, po vypnutí světel se opět rosvítí. Když světla fungují, na kontrolku v tachometru jejich zapínání nemá vliv. Kabel vede někam do svazku.Kudy je přívod od baterie k přepínači světel? Tunelem - dá se k tomu dostat z kabiny, nebo zespodu auta? A pak přes pojistkovou skříňku?
A jak přesně funguje originalní alarm s imobilizerem v tomto autě? Klíč je s čipem? Po odblokování a nenastartování po určitou dobu kontrolka inobilizeru rozsvítí, ale nastartovat jde, kontrolka sama zhasne.
Předem díky za všechny info a nápady.

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

Re: elektroinstalace - žádost o radu zapojení světel

#8 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 20 led 2011 11:38

Ahoj, mne zrejme nejde jakoby ta prvni poloha svetelne packy, jinak packu mam novou original asi 3 mesice. Nejvtipnejsi na tom je, ze ta druha poloha jde, takze pred sebe vidim, ale vzadu je tma. Ne ze bych byl nejak zbytecne ohleduplnej, ale precijen, ted bylo parkrat dost mlha a nejsem videt.
No nic, to jsem si jentak tak posteskl, projdu zas ten prepinac a treba neco uvidim, mezitim jsem si poopravil tu puvodni prepinaci packu, ze uz zas spina, tak to vypada, ze mit 2 je takove primerene cislo, na jednu svitim a druhou opravuju, a pak zase naopak, ale myslel jsem ze vydrzi dyl nez 3 mesice...
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

Odpovědět