porucha ARB
Moderátor: Acon
porucha ARB
uz druhy raz mi nevypla zadna ARB uzavierka teraz to musim rozobrat vycistit rozkyvat a zlozit vzdy sa tam dostane nejaka voda co stym poradte
Re: porucha ARB
voda?
1, simeringy (diferak, stub axle)
2, odvzdusnovak
3, voda v nadobke vzduchoveho kompresora?
4, castejsie menit olej
1, simeringy (diferak, stub axle)
2, odvzdusnovak
3, voda v nadobke vzduchoveho kompresora?
4, castejsie menit olej
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
odvzdusnovak je vyvedeny hore , semeringysu v poriadku trocha mokne pri kardane ,kompresor je ARB ten som nepozeral
... a preco si myslis, ze to sposobuje voda ?
... do zadneho diffu sa bezne dostane urcite mnozstvo vody min z dovodu kondenzacie (teply-studeny olej/naprava)
... za niekolko rokov pouzivania som sa s tym nestretol a to sa mi stavalo aj to, ze olej (resp emulzia olej/voda)v zadnom dife som mal primrznuty
... do zadneho diffu sa bezne dostane urcite mnozstvo vody min z dovodu kondenzacie (teply-studeny olej/naprava)
... za niekolko rokov pouzivania som sa s tym nestretol a to sa mi stavalo aj to, ze olej (resp emulzia olej/voda)v zadnom dife som mal primrznuty
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
neviem si to vysvetlit uzavierku mam asi 4 roky a teraz sa mi to stalo druhyraz nevies o nejakom servise
... no viem jeden mam po ruke ale tebe je to za rohom. Kontaktuj PavlaU.garfield píše:neviem si to vysvetlit uzavierku mam asi 4 roky a teraz sa mi to stalo druhyraz nevies o nejakom servise
myslim ze tiz pojde do grobu ak sa to zajtra nepodari nejako rozumne urobit tak tam hodim staru hrusku a vezmem ju do grobu dik alekosice su kusokDanoDEF píše:... no viem jeden mam po ruke ale tebe je to za rohom. Kontaktuj PavlaU.garfield píše:neviem si to vysvetlit uzavierku mam asi 4 roky a teraz sa mi to stalo druhyraz nevies o nejakom servise
... tak to preberieme v Grobe.garfield píše: myslim ze tiz pojde do grobu
este dve moznosti...
simeringy v ARB Ti postupne prepustia do mechanizmu uzavierky (tam kde ma byt iba vzduch) olej. Ten je ovela hustejsi a velmi pomaly vyteka a tym padom uzavierka nevyskoci. Nemas olej vo vzduchovom vedeni?
Alebo v mechanizme mozu byt uz drazky, ktore to pridieraju....
simeringy v ARB Ti postupne prepustia do mechanizmu uzavierky (tam kde ma byt iba vzduch) olej. Ten je ovela hustejsi a velmi pomaly vyteka a tym padom uzavierka nevyskoci. Nemas olej vo vzduchovom vedeni?
Alebo v mechanizme mozu byt uz drazky, ktore to pridieraju....
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
... kazdopadne vsetky tieto priznaky sa daju zistit jedine pri podrobnom rozobrati.teslo píše: Alebo v mechanizme mozu byt uz drazky, ktore to pridieraju....
... kedze ani ARB uz nie je co byvalo tak nevylucujem tieto moznosti.
tak dnes sme to rozobrali a ta cast vktorej sa pohybuje ten semering ktory zatvara uzavierku bola zajdena hrdzov na oboch stranach a po vypusteni vzduch sa semrring nevracal obe strany sme vylestili teraz to fenguje ale neviem dokedy . Dakujem vsetkym za poznatky
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A ta rez tam byla proč? Že by vlhkost v ovládacím vzduchu?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
neviem odkial sa tam vzala ale tie veci budem asi musiet zohnat nove uvidim co povedia odbornici
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
ARB jsem viděl jenom zdálky, tak mám dotaz - on je součátí kompresoru nějakej vysoušeč vzduchu? Já jenom že to můůže být důvod, že to v uzávěrce rezne - horkej vlhkej vzduch se tam nažene a na kovových částech to potom zkondenzuje. Třeba kompresor na měchy na Disco2 na sobě má docela pěknej vysoušeč (kuličky silikagelu, skrz které ten vzduch jde). Na podzim jsem ho měl rozdělanej a už vůbec nesušil, protože byl plně nasátej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... nie ARB nema ziadny vysusac. Ono este je potrebne zistit aku uzavierku tam mas ? Kedze mas 90tku tak mozes mat RD56 stari model alebo RD128 sucasny model. Su konstrukcne odlysne.
grobu donesiem prospekt mam je 4 roky tak neviem ktory model to je asi ten starsi
... ta ked mas prospekt ta musis to tam mat napisane.garfield píše:grobu donesiem prospekt mam je 4 roky tak neviem ktory model to je asi ten starsi

niekde v garazi zajtra ho najdem