Uzavierky na Disco II
Moderátor: Miky_CZ
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzavierky na Disco II
To nevím, já musím mít mezinápravu...
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
u mna to funguje tak istoPavelU píše:To nevím, já musím mít mezinápravu...

. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Přehozené dráty mezi spínačema redukce a mezinápravy?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
jak píšou kluci, stačí jenom popojet a zaskočí samaBenjamin píše:Ahoj, tak jsem to namontoval a při zarazeni se TC, ABS a ani HDC nevypinalo (jeste jsem s tim nejel, jen zaply klicek). Ale vyskytl se jiny problem, pri prvnich 10 zkusebnich zarazenich vše ok naskocila kontrolka + zvuková signalizace zaple uzaverky - po cca 10 pokusech najednou nic. Zařadím a žadna kontrolka se nerozsviti ani signalizace. Kde muze problem...nejaky kontakt...nebo je tam nejaka pojistka? Kontrolka samotná to nebude, protože to by preci aspon fungovala zvuková signalizace...tak nevim...poradte prosím...

mam r.03 a přídavku s uzávěkou jsem tam dával taky, musel jsem ještě prohodit dva piny v konektoru-na tunelu,jinak mi svítila kontrolka přehřátí automat. převodovky při zařazení uzávěrky. Pokud zařadím-vyřadím,svítí kontrolka a ozve se gong. Ale nikdy mi to nevypnulo ABS,TC...?
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
To by mi potom musela svietiť kontrolka medzinápravy. Ak teda nie je vypálená. Na tom aute sa niekto realizoval, lebo bola menená karoséria, tak zádrhel bude mať pôvod tam.MadTom píše:Přehozené dráty mezi spínačema redukce a mezinápravy?
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Tak nevím, natahl jsem bohdeny...10x zaradil mezinapravu a kontrolka se vzdy rozsvitila + 3 gongy za sebou...pak to zkousim po 5 minutach znovu asi 10x a nic, nerozsvitila se ani gongy. Rozcileny jedu pryc na dve hodiny, vratim se a uz zase funguje...Lancik píše:jak píšou kluci, stačí jenom popojet a zaskočí samaBenjamin píše:Ahoj, tak jsem to namontoval a při zarazeni se TC, ABS a ani HDC nevypinalo (jeste jsem s tim nejel, jen zaply klicek). Ale vyskytl se jiny problem, pri prvnich 10 zkusebnich zarazenich vše ok naskocila kontrolka + zvuková signalizace zaple uzaverky - po cca 10 pokusech najednou nic. Zařadím a žadna kontrolka se nerozsviti ani signalizace. Kde muze problem...nejaky kontakt...nebo je tam nejaka pojistka? Kontrolka samotná to nebude, protože to by preci aspon fungovala zvuková signalizace...tak nevim...poradte prosím...![]()
mam r.03 a přídavku s uzávěkou jsem tam dával taky, musel jsem ještě prohodit dva piny v konektoru-na tunelu,jinak mi svítila kontrolka přehřátí automat. převodovky při zařazení uzávěrky. Pokud zařadím-vyřadím,svítí kontrolka a ozve se gong. Ale nikdy mi to nevypnulo ABS,TC...?

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
... ako to ma spravne fungovat to by mohol Tom vycitat z RAVE. Lebo ako to tu citam tak kazdemu to funguje inac. 

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
Tom si to přečte
, ale ty by jsi chtěl, abych vám to i řekl. No to nevím. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- PavelU
- Kontaktovat uživatele:
Tome nemusíš nám to říkat teď, ale až nám to přestane fungovat...
Zatím to všem funguje, ikdyž každému jinak. 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
-
Ale tak já vám to řeknu - teda udělám vám volný překlad:
u vozidel do roku výroby 2003 je uzávěka diferenciálu osazena, ale není ovladatelná z místa řidiče. Používá se pouze při testování na válcích, kdy se sundá jeden kardan a auto ty válce pohání kolama. Kvůli tomu to vypne TC a spol.
U auto novějších už může být ovladatelná z místa řidiče, při testech na válcích se opět sundá jeden kardan, ale ještě se musí zamezit fukci TC vyjmutím pojistky 28 nebo odpojením modulátoru ABS.
Tady máme důvod toho vypínání.
u vozidel do roku výroby 2003 je uzávěka diferenciálu osazena, ale není ovladatelná z místa řidiče. Používá se pouze při testování na válcích, kdy se sundá jeden kardan a auto ty válce pohání kolama. Kvůli tomu to vypne TC a spol.
U auto novějších už může být ovladatelná z místa řidiče, při testech na válcích se opět sundá jeden kardan, ale ještě se musí zamezit fukci TC vyjmutím pojistky 28 nebo odpojením modulátoru ABS.
Tady máme důvod toho vypínání.
- PavelU
- Kontaktovat uživatele:
Stále se je co učit... 

... a nema Tom RAVE aj na Defika ???MadTom píše:Ale tak já vám to řeknu

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
Tom něco má, jde o to co hledáš?
Pokud vím, tak na Defíku se to takhle ale nevypíná.

Áha....v jakych situacich je tedy vhodné mít zamknutou mezinápravu a zároven vyrazene TC a ABS?PavelU píše:Je to mnohem jednodušší, jenom to chce více jezdit a mít to zažité...![]()
Pro mě je možnost vypnutí ABS a TC v terénu super "vlastnost", kterou hodně využívám.
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
napriklad ked sa vyhrabavas zo zapadnutia, kolesa sa pretacaju a pomaly sa hrabes von. tu ti dokaze TC brzdit tak, ze ti udusi motor...Benjamin píše:Áha....v jakych situacich je tedy vhodné mít zamknutou mezinápravu a zároven vyrazene TC a ABS?
-
To se mi ještě nestalo, asi proto že jsem přidal víc plynu. No stejně to nepomohlo.
Naopak na sněhu když jsem dal při rozjezdu plynu málo, tak mě TC zastavilo. Stačilo naštěstí trošku při rozjezdu přidat a bylo to.

Naopak na sněhu když jsem dal při rozjezdu plynu málo, tak mě TC zastavilo. Stačilo naštěstí trošku při rozjezdu přidat a bylo to.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ide o to ako dlho pridavas, TC sa snazi brzdit viac a viac. ja som minulu zimu zapadol a ked som chcel auto rozhupat, tak mi TC vzdy zadusil motor...
ale na druhu stranu, na vyjazdy po snehu alebo blate to funguje naozaj dobre
ale na druhu stranu, na vyjazdy po snehu alebo blate to funguje naozaj dobre
- Acon
s automatom to motor neudusí. Ja som sa snažil odsledovať ako to TC funguje, pretože napr na nákladiakoch ak som objednával 6x6 alebo 6x4 bolo rozdielne ABS a ASR. Pre 6x6 bolo označené ako offroad ABS+ASR. Tak ma napadlo, že aj pri našich autách to funguje inak ako na onnroadoch. Pri malom plyne to má tendenciu brzdiť, pretože sa kolesá točia pomaly a TC nestíha dosť rýchlo reagovať a pribrzďovať kolesá. Ak sa ale dupne na plyn a držia sa otáčky, TC celkom plynule zrovná otáčky všetkých kolies. Uzávierku to samozrejme nenahradí s ňou sa dá ísť aj pomaly.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
ASR je niečo ine, nema nic spolocne s ABS
Protišmykový systém ASR (z nemeckého Antriebsschlupfregelung) zabraňuje pretáčanie poháňaných kolies znížením výkonu motora. V prípade, že sa poháňané kolesá začnú pretáčať, systém ASR zníži krútiaci moment motora na hodnotu, ktorú sú kolesá za daných adhéznych podmienok schopná preniesť na vozovku, bez toho by sa protacela.
len aby sa nezabudlo. 
Protišmykový systém ASR (z nemeckého Antriebsschlupfregelung) zabraňuje pretáčanie poháňaných kolies znížením výkonu motora. V prípade, že sa poháňané kolesá začnú pretáčať, systém ASR zníži krútiaci moment motora na hodnotu, ktorú sú kolesá za daných adhéznych podmienok schopná preniesť na vozovku, bez toho by sa protacela.

Nie každý kto blúdi, je stratený...
- Acon
ale zároveň musí byť riešené pribrzďovanie jednotlivých kolies, pretože znížený Nm to nerieši. Je to komplexný systém fungujúci tak ako TC, čiže na princípe ASR. Asistencia motora je bonus navyše.
Offroadové ASR fungovalo v praxi tak, že nebránilo preklzu, ale dorovnávalo otáčky všetkých kolies. Bolo to pekne vidueť v bahne, keď sa naložený vyklápač pomaly posúval vpred bez uzávierok a všetky kolesá sa točili rovnako. V prípade zaradenia uzávierok sa ASR aj ABS dalo vypnúť vypínačom.
Offroadové ASR fungovalo v praxi tak, že nebránilo preklzu, ale dorovnávalo otáčky všetkých kolies. Bolo to pekne vidueť v bahne, keď sa naložený vyklápač pomaly posúval vpred bez uzávierok a všetky kolesá sa točili rovnako. V prípade zaradenia uzávierok sa ASR aj ABS dalo vypnúť vypínačom.