Ok, moc to řeším, vypadá že to běhá, tak to snad bude ok. Jen od té doby zespodu ve 1200 otáčkách furt slyším někde pod panelem nejaký plechový vibrující zvuk...ale to muze být aj od výfuku něco, nebo bůh ví, snad to s tím nesouvisí, mno uvidíme...díkypapavel.k píše:...foto nemám..sice v jednu chvíli jsem pod tím ležel, ale vzhledem k tomu, že jsem tam sotva viděl a nemohl se napít kafe, jsem přesně podle návodu rozebral tunel a vše dělal horem...na ten bowden tam sice moc místa není, ale žádná trgédie..pokud jsi ho tam dostal a funguje tak bude vše v pořádku, ono není moc možností jak to namontovat špatně
Uzavierky na Disco II
Moderátor: Miky_CZ
Re: Uzavierky na Disco II
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluju k montáži. Taky budu objednávat. Ale jen pro klidný spaní. Zatím jsem nebyl v situaci kdy bych potřeboval traktor.Benjamin píše:Ok, moc to řeším, vypadá že to běhá, tak to snad bude ok. Jen od té doby zespodu ve 1200 otáčkách furt slyším někde pod panelem nejaký plechový vibrující zvuk...ale to muze být aj od výfuku něco, nebo bůh ví, snad to s tím nesouvisí, mno uvidíme...díkypapavel.k píše:...foto nemám..sice v jednu chvíli jsem pod tím ležel, ale vzhledem k tomu, že jsem tam sotva viděl a nemohl se napít kafe, jsem přesně podle návodu rozebral tunel a vše dělal horem...na ten bowden tam sice moc místa není, ale žádná trgédie..pokud jsi ho tam dostal a funguje tak bude vše v pořádku, ono není moc možností jak to namontovat špatně

Na plechovej zvuk se vy...

http://www.youtube.com/watch?v=nyC9MKH1 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Akože nie. V Bratislave na off kopci v tých výjazdoch bolo pekne vidieť rozdiely medzi tými, čo sa spoliehali len na TC a tými, čo mali aspoň CDL.Kubrtos píše:.. Zatím jsem nebyl v situaci kdy bych potřeboval traktor.![]()
..
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
To bylo na kopci - tam se hledaj hranice.Acon píše:Akože nie. V Bratislave na off kopci v tých výjazdoch bolo pekne vidieť rozdiely medzi tými, čo sa spoliehali len na TC a tými, čo mali aspoň CDL.Kubrtos píše:.. Zatím jsem nebyl v situaci kdy bych potřeboval traktor.![]()
..

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
ale s takou hranicou sa stretneš ani nevieš ako. Ja napr. vždy ak je mokro a idem na chalupu.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zapoměl jsi na rezervu.
A k té uzávěrce mezinápravy - v zimě na sněhu na poli je to nebe a dudy.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, tomu věřím. Proto bude.
Ale těch situací kdy si auto bez uzávěrky opravdu neporadí je fakt málo a většinou se normálně nevyhledávaj. Jen na srazech. 

Jj díky, není ani k čemu. Spatlal jsem to doma sám a snad to bude fungovat, zatím vypadá, že to funguje dobře. Bohužel to nemůžu jet vyzkoušet do terénu, protože ted resim jiné technické problémy, ale snad bude vše brzy ok a vyzkouším toKubrtos píše: Gratuluju k montáži. Taky budu objednávat. Ale jen pro klidný spaní. Zatím jsem nebyl v situaci kdy bych potřeboval traktor.![]()
Na plechovej zvuk se vy...Já ho slyším taky a nic jsem nemontoval. Se vybodni na zbrojení a kup si sluchátka jako měl Otík.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=nyC9MKH1 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Je možný, že tohle Disko má manuálně ovládanou uzávěrku?
http://terenni-vozy.yauto.cz/land-rover ... 77249.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dík moc a co říkáte na tu cenu?
http://terenni-vozy.yauto.cz/land-rover ... 77249.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dík moc a co říkáte na tu cenu?
podla nalepky to ma ovladanu medzinaparavu manualne
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nejenom podle nálepky, ale-i podle polohy té malé ředící páky - je naboku. D2, pokud měla, tak měla ovládání uzávěkty mezinápravového diferenciálu mechanicky. Elektricky nebo plenumaticky jedině jako nějakej samodělek, respektive jakou nějakej kit. U nás jsem to ještě neviděl, v USA a austrálii na webu jo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Mám u D2 rok 2004 originál uzávěrku a vypadá to takhle. Kontrolka na palubce a samolepka u malé páky. Samolepku jsem ale už viděl i u auta které uzávěrku nemělo. Chce to vyzkoušet zařadit.
- Přílohy
-
- DSC_0930m.JPG (66.98 KiB) Zobrazeno 4572 x
-
- DSC_0928m.JPG (148.34 KiB) Zobrazeno 4576 x
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Ovládání uzávěrky to nemá, kupoval jsem podobnou viz první fotka samolepka tam byla ale ovládání ne a ani na převodovce nebyla.
Pokud je tam ovládání uzávěrky měl by tam být symbol difflock na páce.Ty samolepky tam mají všechny Disca po faceliftu.
Pokud je tam ovládání uzávěrky měl by tam být symbol difflock na páce.Ty samolepky tam mají všechny Disca po faceliftu.
- Přílohy
-
- DSC02101.jpg (78.35 KiB) Zobrazeno 4553 x
-
- !!qSrkng!W0~$(KGrHgoOKigEjlLmbZRpBKFEcIY-Kw~~_27.JPG (50.38 KiB) Zobrazeno 4559 x
Ešte by som doplnil že nebude mať mechy, to znamená že vzadu sú struny. Nemá vyhrievané čelné sklo a nemá nezávislé kúrenie. 

Nie každý kto blúdi, je stratený...
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Jo máš pravdu. U auta s uzávěrkou jsou symboly přímo na té malé páce. To jsem zapoměl napsat.sloon píše:Ovládání uzávěrky to nemá, kupoval jsem podobnou viz první fotka samolepka tam byla ale ovládání ne a ani na převodovce nebyla.
P.S.
O označení "HSE" v inzerátu nevím co si myslet, protože auto díky tomu, že nemá zadní vzduchové měchy (což bych viděl jako nepatrnou výhodu) nemá ani ACE (protináklon). Je to jasně vidět díky jednokomorové nádobce hydr. oleje pro posilovač řízení, která je jinak rozdělena na dvě komory (servo+ACE). Domnívám se, že nejvyšší verze HSE nikdy bez ACE a bez měchů nedělali.
a myslíte, že by se tam dala dodělat? Jinak dík za infa.
Stejně každej v tom inzerátu napíše i co tam není
Stejně každej v tom inzerátu napíše i co tam není
Dodělat jde všechno, ale záleží na tom za kolik.
Pokud je samotná uzáverka už v difu a chybí pouze její ovládání (resp. vývod do kabiny na malou řadičku), tak je to investice cca. do 6-7000 kč bez montáže (pokud se koupi táhlo ovládání s upravenou kulisou a nebastlí to člověk doma sám - pokud je nekdo schopný vyrobit si ovládáni sám vyjde to i mnohem levneji - viz predesle stranky ve vlakne).
Pokud v difu uzáverka není existují i sady na její domontáž, ale to už je finančně i montážně mnohem náročnější...zda je nebo není uzaverka v difu už z výroby pozná člověk podle toho zda je zvrchu mezinápravového difu tento vývod - viz obrázek 2 (diff lock spigot) na tomto odkazu: http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html" onclick="window.open(this.href);return false; na kterém je popsána i celá domontáž samotného ovládání uzáverky (vyvod ovladani do kabiny). Jednoduše řečeno, vetsinou člověk musí vlézt pod auto a zkusit nahmatat tu malou vyčnívající tyčku (cca 2-3 cm dlouhou), která vyčnívá na horní straně difu kus od místa, kde je pripojen prední kardan...pokud ji nahmatáš, je to ok, uzaverka je v difu a dodelat ovladani do kabiny nebude tak velký problém...
Pokud je samotná uzáverka už v difu a chybí pouze její ovládání (resp. vývod do kabiny na malou řadičku), tak je to investice cca. do 6-7000 kč bez montáže (pokud se koupi táhlo ovládání s upravenou kulisou a nebastlí to člověk doma sám - pokud je nekdo schopný vyrobit si ovládáni sám vyjde to i mnohem levneji - viz predesle stranky ve vlakne).
Pokud v difu uzáverka není existují i sady na její domontáž, ale to už je finančně i montážně mnohem náročnější...zda je nebo není uzaverka v difu už z výroby pozná člověk podle toho zda je zvrchu mezinápravového difu tento vývod - viz obrázek 2 (diff lock spigot) na tomto odkazu: http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html" onclick="window.open(this.href);return false; na kterém je popsána i celá domontáž samotného ovládání uzáverky (vyvod ovladani do kabiny). Jednoduše řečeno, vetsinou člověk musí vlézt pod auto a zkusit nahmatat tu malou vyčnívající tyčku (cca 2-3 cm dlouhou), která vyčnívá na horní straně difu kus od místa, kde je pripojen prední kardan...pokud ji nahmatáš, je to ok, uzaverka je v difu a dodelat ovladani do kabiny nebude tak velký problém...
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Tak to by bylo dobrý, kouknu na to, díky
Neznáte někoho v okolí Brna, nebo v Brně kdo my uměl udělat ten dif, já si na to netroufnu