Td4 - teplý motor nestartuje, už si nevím rady:(
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: 721708312
- auto: Freelander Td4
Re: Td4 - teplý motor nestartuje, už si nevím rady:(
..jo,..jinak díky za povzbuzení s najetými kilometry!
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Jo to čidlo teploty se nabízí ,právě v souvislosti s tím zahřátím jen zas nebude za pár kaček jak ten kroužek a ať nemáš další nahradní díl . A ten regulátor dokáže nadělat pěkný maras. No uvidíš, každopádně dej pak vědět co temu bylo.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
cesta: Když to auto smrdí po špatně spálené naftě, tak je v háji ten regulátor? Dá se to nějak vyzkoušet? Mě auto stratuje dobře, dobře jede, žere 7.5litru, jen to smrdí jak liazka (najeto mám 100 000)...
- cesta
Já se s tím babral tak 3 měsíce,nejprve to začalo že po vypnutí klíčku ještě chvílku jakoby běží, později začal smrděť jak liazka, jak říkáš.
Nejprve jsem ho vyčistil, tak zas chvilu jel. Pak jsem kupil starší (bylo na něm najeto 60000)Myslím si že ten regulátor ani špatný nebyl, stačí tam vyměnit ten "o" kroužek.Tam to podle mě propouští kdy nemá. Jo a taky jsem vyměnil naftový filtr (po 30000 nechápu ten byl pěkně zanesený,takový černý bordel) od té doby zas jede a jak má. Jinak ten regulátor nejde nějak odzkoušet(pokud čekáš že nějak cvakne tak né, má obrácenou funkci) ten kuličkový ventil je za klidu přitlačován pružinou,když mu dáš napětí tak je ještě víc ten ventil dovřený.
Nejprve jsem ho vyčistil, tak zas chvilu jel. Pak jsem kupil starší (bylo na něm najeto 60000)Myslím si že ten regulátor ani špatný nebyl, stačí tam vyměnit ten "o" kroužek.Tam to podle mě propouští kdy nemá. Jo a taky jsem vyměnil naftový filtr (po 30000 nechápu ten byl pěkně zanesený,takový černý bordel) od té doby zas jede a jak má. Jinak ten regulátor nejde nějak odzkoušet(pokud čekáš že nějak cvakne tak né, má obrácenou funkci) ten kuličkový ventil je za klidu přitlačován pružinou,když mu dáš napětí tak je ještě víc ten ventil dovřený.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Nedávno jsem tohle řešil na BMW které teplé občas nestartovalo.Po výměně vysokotlakého čerpadla vše zase funguje.Klidně to může dělat i vstřik který zůstává pootevřený do přepadu a pak není tlak v liště a motor nechytne.Napadlo mě to že si psal že so po teplém startu hádá.Což by mohl mít za následek ten vstřik který je přidřený.
-
hmm,…tak jestli to budou vstřiky, tak to je ta horší varianta
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
u CR motoru je tlak paliva ve vysokotlakém zásobníku měřen, tak by to mohlo jít poznat z diagnostiky - teda jestli se ví, kolik tam musí být. Při startování tam bývá cca 200At, za běhu motoru podstatně víc.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 00420603763485
- auto: FREE 2.0 D 2000
Podívej se na přepadové hadičky. JŘ.Weitl píše:Zdravím všechny Freelanďáky! Jsem tu nový, ale již jste mi hodně pomohli i bez mé registrace, takže všem dodatečně móóóc děkuji!
Mám Free Td4, 2003 a už si vážně nevím rady. Našel jsem tu spousty podobných témat, ale i přes všechny rady a doporučení, kterými jsem se snažil řídit, teplý motor mi stále velmi špatně startuje:
- na diagnostice o Bosche - nic (vše o.k.)
- výměna filtru odvětrání i sání (celkový chod motoru se zlepšil, ale teplé starty-nic)
- přeměření všech možných tlaků, okruhů v palivovém systém i kontrola čerpadel - nic (vše o.k.)
- výměna palivového filtru pod pravým podběhem - nic (i ten starý byl úplně čistý)
- výměna snímače otáček na vačce - opět nic (beze změny, takže teď mám případně jeden na prodej:( ).
Už si nevím rady. Jediná indície, která mi ještě vrtá v hlavě, a která by s tím MOŽNÁ mohla mít něco společného je žhavení.
Není to můj první diesel, ale vždy, u každého motoru i při teplém startu alespoň na zlomek času probliklo žhavení. Tady ne. Jakmile je motor studený, žhaví (kontrolka svítí) a chytá krásně. Když vypnu plně zahřátý motor, ještě několik minut chytne naprosto bez problémů, ale jakmile teplota klesne pod provozní, ale motor ještě není úplně studený, velmi špatně chytá a žhavení ani neproblikne.
Netušíte někdo, co by to mohlo být? Nemá to něco společného s vyhodnocením teploty, resp. s nějakým teplotním čidlem????
Prosím, poraďte..
-
přepadové hadičky to nejsou..
-
Zdravím všechny!
Nevíte někdo, kde je umístěné čidlo (sensor) teploty motoru? Nějak se mi nedaří ho najít..
Nevíte někdo, kde je umístěné čidlo (sensor) teploty motoru? Nějak se mi nedaří ho najít..

Zkusil jsi malinko nažhavit kabelem přímo z baterie ?
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
A na co bude žhavit teplý motor?
-
..přesně. Asi to bude to čidlem, ale kde je? Ani v RAVE se mi nedaří ho najít.. 

chce poradit chudák, už neví co dál... proč by to tedy nemhl vyzkoušet ? nic to nestojí a ničemu to neublíží. Záležitost na 1 min...libovka píše:A na co bude žhavit teplý motor?

-
Jak se to přižhavuje? Abych něco neodpálil.
-
Cesto,....veliký dík!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpoledne se do toho hned dám a budu informovat
Odpoledne se do toho hned dám a budu informovat

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Je to jen jedno z cidel ,,odpovednych" ta mereni teplot motoru.Je tam jeste na airboxu cidlo teploty nasavaneho vzduch.To delalo neplechu me
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
- cesta
Ale to by mělo být čidlo tlaku nasáváneho vzduchu, myslíš tu 15.???? Boost pressure sensor ???Teplotu vzduchu jinak prej měří váha vzduchu zároveň s množstvím vzduchu.
- Přílohy
-
- obr.jpg (68.54 KiB) Zobrazeno 9392 x
-
- obr_1.jpg (22.11 KiB) Zobrazeno 9398 x
- cesta
Při té souvislosti s tou váhou vzduchu,zkus ji vyčistit,píšou tam že má přímý vliv na dávkování paliva.