Zvýšení výkonu 300Tdi?
Moderátor: Acon
Re: Zvýšení výkonu 300Tdi?
Dobry napad, bohuzel to ma maly rozsah, potrebuji do cca 900 stupnu
Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
mrkni sem
http://www.e-pristroje.cz/teplomery-infra.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.e-pristroje.cz/teplomery-infra.html" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW R1150GS, BMW F650GS Dakar, KTM 250 EXCF, Honda CB600F Hornet a ted uz i LR Defender 110 300TDi neb me uz nebavi neustale moknout 

co sa stane ak ten torx na cerpadle dotiahnem viac ako o jednu otocku vykusal by som to len neviem ci sa nejak nerozladi motor
a este jeden detail steluje sa to pri nastartovanom aute ?

Zdar ne na vypnutym a zas tak moc bych tim netocil. Musis pocitat s tim ze takovyhle upravy "by voko" nejsou presny a musi se delat s citem a opatrnosti, v extremnim pripade propalis pist
V podstate ladis bohatost smesi, pomer vzduchu a nafty pri ruznych otackach. Je treba to delat s citem a zkusenosti, pripadne alespon trosku znalosti problematiky. Pokud je malo bohata smes (je vybusnejsi) muzes poskodit pist (nebo jej zbytecne nadmerne opotrebit), pokud je bohata moc, jde ti zbytecne nafta, nehori idealne, ztracis vykon a kouri to... Bohatsi smes je bezpecnejsi pro motor nez chuda... Pro optimalni chod chce mit nastaveno a poladeno vse idealne, nejlip trebas na stolici u profika... abych jen nestrasil, kdyz to poladis s citem, muzes si i pomoct, ale nemyslim ze by to bylo nejak vyrazne znatelne, spis placeboefekt...
Jestli to dobre chapu, tim torxem nahore posouvas v podstate doraz toho obohoacovace a tak ti jde driv vic nafty... Pri seriovem provedeni to muze byt na vykonu i lehce poznat...
Jestli to dobre chapu, tim torxem nahore posouvas v podstate doraz toho obohoacovace a tak ti jde driv vic nafty... Pri seriovem provedeni to muze byt na vykonu i lehce poznat...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
- Josef-Z (Jugin)
- tel.: 773492666
- auto: Discovery 300TDi
Jak si jezdil? Mám to samé auto (doslovaFrana píše:S D1 300Tdi v automatu jsem na nadrz ujel cca 800-900km. Auto bylo na 235/85/R16 BFG AT. Samozrejme je to hodne o vaze nohy ridice...

Discovery 300 TDi automat alijaz: "cihla" na cestování to nejlepší!
- Truck Rover
- tel.: +421940860490
- auto: LR 90
- Kontaktovat uživatele:
Nejde mi sem vložit PDFko. Je tam cely návod po anglicky jak nato. Popisane aj obrázky. Jedine poslat jednotlive mailom ak by niekto chcel 

LR 90
Totok? 
http://www.landroverweb.com/Pdf-files/T ... _Rev_2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.landroverweb.com/Pdf-files/T ... _Rev_2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- Truck Rover
- tel.: +421940860490
- auto: LR 90
- Kontaktovat uživatele:
jojo presne to je ono. tak to može každý čeknutpowl píše:Totok?

LR 90
Tak slibovana spotreba po mem zasahu do cerpadla je 10,2 l/100 km na MT 31 x 10,5, mereno na tri vyjete nadrze, okresky, mesto obcas polnacka. V pondeli mne namontovali vsechny 4 nove vstriky tak uvidim co to jeste udela ale nejspis nic. Kdyz je vlhko a chladno jede to jak z praku a moc nekouri ale jak zacne bejt teplo je to furt docela line a vic huli, asi to chce vetsi intercooler....
Jen nevim z ktereho auta bych ho tam narval zkousel jsem najit vhodny ale nic a ten anglicky primo pro 300 tdi je na me moc drahy. Jinak jsem nechal odbornikem zkontrolovat turbo a prej mu nic neni a jsem hypochondr
edit: preklepy

edit: preklepy

Asi by to chtělo FMIC...
http://www.saabtuning.cz/tdilys10.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.saabtuning.cz/tdilys10.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Už radši na nic...
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
mam dotaz, jak vycistim intercooler? zvenku jsem ho vycistil, vubec pres neho nesel vzduch, auto ted o malicko lip jede, mam silikonove hadice a chci ho jeste nejak vycistit zevnitr,
jak ho teda nejjednoduseji vyndam a cim vycistit?
jak ho teda nejjednoduseji vyndam a cim vycistit?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Vyndat tak že ven, naplnit benzínem a protřepat, vylejt černej obsah a opakovat. Až nebude téct ven čurbes tak nechat pořádně vykapat a pak vzít vysavač, zapojenej na foukání a nechat profukovat skrz intelcooler, dokud se ten benzím uvnitř neodpaří.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miky_CZ
dik za info, a jak se ten intercooler vyndava? nejak sem pochopil ze na chladicich je kryt na 4 sroubcich a kdyz ho odsroubuju tak chladic a intercooler vyndam vrchem?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
Jo, sundat z vrchu ten plech na 4šroubech, ventilátor, saharu, na bocích
to je eště chycený šroubem k přední masce přes takovej malej silentblok(gumová
průchodka), odpojit hadice. Potom roztáhneš ty boční plechy a je to venku. možná to
pude komlet i s tím rámem chladičů, ten je dole jenom zastrčenej v silentblocích.
Jinak taky jsem IC čistil benzínem, potom jsem ho proplách vodou, vyfoukal a nechal
vyschnout na kotli...
to je eště chycený šroubem k přední masce přes takovej malej silentblok(gumová
průchodka), odpojit hadice. Potom roztáhneš ty boční plechy a je to venku. možná to
pude komlet i s tím rámem chladičů, ten je dole jenom zastrčenej v silentblocích.
Jinak taky jsem IC čistil benzínem, potom jsem ho proplách vodou, vyfoukal a nechal
vyschnout na kotli...
Už radši na nic...
- discork
- tel.: +421944435540
- auto: Discovery 1 3,9 efi
- Kontaktovat uživatele:
ja som cistil intercooler aj komplet sanie ci zvonku alebo zvnutra arvou a potom este u nas v praci v dielni na cisticke suciastok,/taky stol s naplnou cistiacej latky a s rekuperackou/
mam to vycistene akoby to bolo nove a tyzden sa to vetralo + som to vyfukal kompresorom
motoru sa uz lepsie dycha
mam to vycistene akoby to bolo nove a tyzden sa to vetralo + som to vyfukal kompresorom
motoru sa uz lepsie dycha
LR discovery D1 V8 3,9 EFI, lift ´5, CB,
+421944435540
+421944435540
Sem se hrabal v aute a juknul jsem se do hadice co vede od intercooleru do motoru a mam v ni olej,je to normalni nebo nee

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- Miky_CZ
taky ji mam zevnitr od oleje, to propousti turbo, holt uz neni nejnovejsi, nesmi ho tam byt mocbrudr píše:Sem se hrabal v aute a juknul jsem se do hadice co vede od intercooleru do motoru a mam v ni olej,je to normalni nebo nee![]()
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
kouknul jsem do pár hadic na autech co měli najeto do 20000km a všechny byly od oleje. Takže pokud je ho troška neřešit, jenom podle návodu jednou za nějakej čas vyčistit intercooler zevnitř. On ho ten olej bude postupně zalepovat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
motor mi este nevrci ale chcel bych tiez trochu vykonu naviac, nedocital som sa ci sa da u el.cerpadla v disku 300TDi automat zdvihnut vykon, da sa pridat na cerpadle alebo ako to trochu viac vyladim? vstreky su/boli naladene, kat a stredny tlmic som vyhodil a zadny tlmic vykuchal, cooler som vycistil a co dalej? rozmyslal som ze vymenim cerpadlo za mechanicke ale ked je este pojazdne tak to necham tak
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"