prosba o radu, vhodné vozidlo

Moderátor: stan

Zamčeno
Zpráva
Autor
prolis
tel.: 721075815

prosba o radu, vhodné vozidlo

#1 Příspěvek od prolis » 13 kvě 2011 18:54

Zdravím,

jsem zde nový za zcela konkrétním účelem. Rozhodl jsem se se společníkem vydat na http://www.budapestbamako.org/" onclick="window.open(this.href);return false;, což je v podstatě nízkonákladová varianta původního Dakaru. Bohužel se poněkud rozcházíme u toho, jaký vhodný stroj zvolit.
Původní návrh byl III series, v původním stavu, samozřejmě s nezbytnými úpravami, což mi přijde poněkud hardcore varianta, nabízí se i Discovery, ale pořád mi v hlavě straší pár zážitků s Elliotem v RRC, takže osobně se kloním k němu, přece jen 20000km v autě si říká o nějakou tu kulturu jízdy. Bavil by mě swap za 4.6, ale co si tak pročítám zážitky s bloky, nechávám si zajít chuť, leda tak nějaká nafta, snad 3.0d z Bmw?

Co se od auta chce: ideální by bylo, vejít se tak do 130t včetně nákupu vozidla, a úprav podvozku. Myšlenka je vychovat si firemní víkendovou hračku, která by měla být schopná přepravit tři lidi plus odpovídající množství zásob, paliva a potřebných pomůcek težkým terénem, ale i by se ocenil výkon, přece jen přesun na delší vzdálenosti je nevyhnutelný, a plazit se někde 80km v hodině odmítám. Spotřeba jde do nákladů, tudíž nás netrápí, pokud se nejedná o hodnoty nad 30 litrů čehokoliv. Nejedná se o výletní jízdu, vozidlo by mělo ustát tvrdší zacházení, alespoň částečná spolehlivost předností, tzn minimum potencionálních průserů výhodou.

Takže, co by jste kdo zvolil za auto, a jaký motor do něj? Díky za rady.
Jen bych zdůraznil, nejedná se zde o analýzu, jestli někdo na něco má, nebo nemá, ale jen a pouze čím tam na základě Vašich zkušeností jet, domnívám se, že je zde dost lidí, jejichž názor pro nás může být klíčový.

Zamčeno