taky nejsem protiTonny píše:ale také bych se rád přidal, jestli bude školení i večer ....![]()
![]()
![]()
Úvod do údržby LR - hledám praktická cvičení
Moderátor: Acon
Re: Úvod do údržby LR - hledám praktická cvičení
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
na tabor bych prijel taky, hlavne vecer na to posilovani
rani teorii i praxi bych s dovolenim prospal 
Naposledy upravil(a) turby dne 25 dub 2011 23:11, celkem upraveno 1 x.
BMW R1150GS, BMW F650GS Dakar, KTM 250 EXCF, Honda CB600F Hornet a ted uz i LR Defender 110 300TDi neb me uz nebavi neustale moknout 
Neni lepsi dat auto opravit k takovejm tem lidem, co se tim zivej a radeji venovat volny cas k vydelani penez tim, co umis?
hlavně si dodělej dveře k té garaži ať ti tam nefoukáNeklan píše:Já jsem byl ve stejné situaci, akorát jsem toho LR už měl. Chodíval jsem si tehdy hrát ke Krytenovi a dělal jsem si jednoduché montážní úkony na své Serii u něho sám. Kryten tomu říkal "adrenalinové odpoledne", protože při mé nešikovnosti jsem mohl kdykoli své Serii ublížit a Kryten by pak musel napravovat škody. Svojí dílnu ani garáž jsem neměl a u něho na dvoře jsem navíc měl odborníka po ruce. Po montáži sedaček, mřížek světel a podobných drobnostech, jsem ve finále měnil výfukové parohy i gufero zadního náboje kola a po kolostřešní kombinaci jsem se podílel na rozebírání. V tom vlastně teď po letech pokračuji, protože se chystám použít některé díly ve své nové Serii. Strašně mě to baví i když jsem manuálně naprosto katastrofálně levej. Už mám dokonce i vlastní nářadí (aspoň základ) a dodělávám garáž, kde budu mít i malý ponk se svěrákem, tak se těším, jak si budu kutit ve svém.
eliott píše:Asi udělám letní výcvikový tábor![]()
...jinak já si vždy uvařím kotel kafe a rozeberu to..pokud chci jezdit, tak to zase musím dát dohromady
vak71 hodně štěstí
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
No přece moje, konkrétně z hlavy, asi chudokrevností netrpím, když to šlo dolů jenom šmirglemwill.26 píše:Neklan píše:hlavně si dodělej dveře k té garaži ať ti tam nefouká(ps:co to byla za krev na boku te boudičky? šlo to dolu jen šmirglem
)
- Přílohy
-
- Neklan 54 kopie kopie.JPG
- (151.84 KiB) Staženo 298 x
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
kolostřešní kombinaci 
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
jo alik mi ted psal ty jo docela auvajs-tak hlavně že jsi byl pak relativně v pořádku
discovery 1
- Tomy H.
- tel.: +421904496524
- auto: Discovery 2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
tak to sa asi zucastnimeliott píše:Asi udělám letní výcvikový tábor![]()
btw som rad, ze niesom sam mechanickym antitalentom
Tomy
Discovery 2 Td5 2002
Discovery 2 Td5 2002
Taky bych se zucastnil. Uz nas je docela dost nad tim zacit uvazovat 
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Uvažuju nad tím, jak to provést. Přivezli by jste si vlastní závady k odstraňování
?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
Přivezu, bez problémueliott píše:Uvažuju nad tím, jak to provést. Přivezli by jste si vlastní závady k odstraňování?
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
jardarihazn
- tel.: 00420603763485
- auto: FREE 2.0 D 2000
Kdy a kde? Jarda.
Kdyz by byl nedostatek postaci dve tri vyjizdkyeliott píše:Uvažuju nad tím, jak to provést. Přivezli by jste si vlastní závady k odstraňování?
Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Já už u tebe nějaký závady mám, doufám že s nimi nečekáš na ten táboreliott píše:Uvažuju nad tím, jak to provést. Přivezli by jste si vlastní závady k odstraňování?
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
to tu bylo už za komanču ...všichni uměli všechno nikdo nevydělal ani kačku a všechno stalo zahovno .....zlaté pořekadlo ...ševče drž se sveho kopyta ,toť muj názor ......taky nemám rád když se mi někdo montuje do řemesla
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Wille máš úplnou pravdu a proto máme tohleto fórum, abychom se furt ptali, jak se co opravuje a vylepšuje.
A teď jinak, pokud se tím živím, tak je to dobře a mám dělat to co umím. Pokud to ovšem mám jako koníčka, a neživím se tím, tak taková výuková akce nemusí být vůbec na škodu. Já jsem taky (v jiném oboru) několikrát přednášel nebo prakticky ukazoval věci, co normálně přísluší profesionálům. Ale ti co to poslouchali to mají jenom jako koníčka a dělají to proto, že je to baví.
Jiná věc je, pokud to dělám, protože si myslím, že je to levnější. O tom nemá cenu diskutovat, buďto to v takovým případě umím a mám na to vybavení, pak ovšem nevím, jestli je to levnější (vybavení taky něco stálo), nebo jsem někde daleko a tam mi nic jiného nezbývá, nebo se snažím ušetřit, ať to stojí, co to stojí. Ve všech případech rada kamaráda na telefonu potěší.
A nakonec je tady ještě jedna možnost - z mého pohledu asi ta nejblbější - musím si to opravit sám, protože v okolí není nikdo kdo by to uměl a ke komu bych měl důvěru.
Takže s mého pohledu - všemu vzdělávání fandím a je na každým, proč to chce umět a jak si to srovná v hlavě.
Já beru některé opravy auta, bytu, výrobu nábytku ... jako určitý způsob odreagování od věcí co dělám v práci =koníčka abych úplně nezblbnul.
Jiná věc je, pokud to dělám, protože si myslím, že je to levnější. O tom nemá cenu diskutovat, buďto to v takovým případě umím a mám na to vybavení, pak ovšem nevím, jestli je to levnější (vybavení taky něco stálo), nebo jsem někde daleko a tam mi nic jiného nezbývá, nebo se snažím ušetřit, ať to stojí, co to stojí. Ve všech případech rada kamaráda na telefonu potěší.
A nakonec je tady ještě jedna možnost - z mého pohledu asi ta nejblbější - musím si to opravit sám, protože v okolí není nikdo kdo by to uměl a ke komu bych měl důvěru.
Takže s mého pohledu - všemu vzdělávání fandím a je na každým, proč to chce umět a jak si to srovná v hlavě.
Já beru některé opravy auta, bytu, výrobu nábytku ... jako určitý způsob odreagování od věcí co dělám v práci =koníčka abych úplně nezblbnul.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
ja prinos vidim hlavne v tom, kdyz budes nekde dal a neco se posere, tady neni problem odtahnout auto klidne 200km do servisu ale co nekde na ukrajine, v rumunsku, vzdycky je lepsi o tom aute neco vedet a taky umet popsat pripadnou zavadu a ne rict do telefonu no proste to nejede
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
Přesně tak, určitě to má smysl v případě delších expedicMiky_CZ píše:ja prinos vidim hlavne v tom, kdyz budes nekde dal a neco se posere, tady neni problem odtahnout auto klidne 200km do servisu ale co nekde na ukrajine, v rumunsku, vzdycky je lepsi o tom aute neco vedet a taky umet popsat pripadnou zavadu a ne rict do telefonu no proste to nejede
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz