Souhlasím, že ježdění autem po ZOO je z naší strany rozmařilost, ale princip safari se mi přesto dost zamlouvá. Spousta volné plochy, kde zvířata žíjí volně, se mi zdá lepší než sklo a mříže. To by se totiž také dalo namítat, že ZOO jako umělá náhrada za přirozené prostředí odkud jsme zvířata vytrhli je zhovadilost a rozmařilost sama o sobě (ať se pan Vágner klidně v hrobě otáčí dokola).
Takže jsem pro, aby Zoologické zahrady fungovaly dál (a tím také třeba zachránili spoustu zvířecích druhů před vyhynutím) a zvířata, když už tam musí trpět v zajetí, ať žijí svobodněji na safari. A my aby jsme pěkně cálovali za to, že tam na ně smíme ze svých plechových klecí koukat.
Nechci tím říct, že je to to nej, ale že "správných" úhlů pohledu může být více. A že třeba pro mě je to letos důvod, proč jim tam přivezu nějakou tu korunu.
Ono totiž na rovinu, komu tam vlastně ještě jde doopravdy o zvířata???
Na safari vlastním autem
Moderátor: Miky_CZ
Re: Na safari vlastním autem
Pro to, že tam je safari, se pan Vágner v hrobě určitě otáčet nemusí, on ho totiž založil. A návštěvníci tam můžou jezdit (alespoň ještě loni) otevřeným safaribusem s úžasným průvodcem, který zná každé zvíře a poví jeho příběh.
Ale v kontextu tvojí poslední věty (se kterou plně souhlasím) si vlastně říkám proč ne. Lidičky si to projedou vlastním autem bez výkladu po asfaltkách s čipsama na sedadle a budou mít pocit že byli v Africe. Pro masňáky dobrý, v podstatě taková seriálová či McDonaldová kultura. "Za hromadu kaček, plnej pytlík sraček"
A kdo je opravdu drsňák a cejtí se na to, tak může zkusit tohle http://www.zoodvurkralove.cz/cs/zazitko ... l-obrazku/

Ale v kontextu tvojí poslední věty (se kterou plně souhlasím) si vlastně říkám proč ne. Lidičky si to projedou vlastním autem bez výkladu po asfaltkách s čipsama na sedadle a budou mít pocit že byli v Africe. Pro masňáky dobrý, v podstatě taková seriálová či McDonaldová kultura. "Za hromadu kaček, plnej pytlík sraček"

A kdo je opravdu drsňák a cejtí se na to, tak může zkusit tohle http://www.zoodvurkralove.cz/cs/zazitko ... l-obrazku/

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
Re: Na safari vlastním autem
idem do adrspach tak toto si nemozem nechat ujst
Real Land Rover is built, not bought