Defender pro mne,ciste teoreticky
Moderátor: Acon
Defender pro mne,ciste teoreticky
Panove jen ve zkratce..
Libil by se mi peknej 90ka defik.. Ale.. Chtel bych tak 2.0 litr benzin v automatu. Je to mozne, je to realne a je to rozumne?
Libil by se mi peknej 90ka defik.. Ale.. Chtel bych tak 2.0 litr benzin v automatu. Je to mozne, je to realne a je to rozumne?
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Re: Defender pro mne,ciste teoreticky
2.0 je na Defíka moc slabej, a myslím že se v táto kombinaci s automatem asi nedělali.majkro píše:Panove jen ve zkratce..
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Ja vim, ze asi nedelaly, ale dodelat by to slo.. 2.0 benzin uvazuj na 90ku defika. To je cca 130 koni na 2550 maximalni vahy bude ok.. Bude mit vetsinou cca 2 tuny.Luboš M. píše:2.0 je na Defíka moc slabej, a myslím že se v táto kombinaci s automatem asi nedělali.majkro píše:Panove jen ve zkratce..
A proč ho chceš takhle děsivě prznit? Pokud chceš zůstat u benzinu ta starý 2,5 l čtyřválec ze začátku produkce LR 90 je velmi příjemný motor, má sice jenom 83 koní, ale krouťák jak diesel. No a pokud chceš něco silnějšího benzinového, tak jak známo Rover V8 je nejlepší motor na světě, takže není co řešit. Stejně ve mně ale něco hlodá, že 200 nebo 300tdi sluší Defovi nejvíc.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Proc prznit? Ten dvoulitr mi prijde pro takove auto optimalni co se tyka dojezdove vzdalenosti (rozhodne proti V8). Rad bych benzin, protoze to bude na bezne jezdeni, beznym terenem, orat pole a tahat drevo tim nepotrebuju. tech 83 koni by asi stacilo, ale 130 je pohodlnejsich.Neklan píše:A proč ho chceš takhle děsivě prznit? Pokud chceš zůstat u benzinu ta starý 2,5 l čtyřválec ze začátku produkce LR 90 je velmi příjemný motor, má sice jenom 83 koní, ale krouťák jak diesel. No a pokud chceš něco silnějšího benzinového, tak jak známo Rover V8 je nejlepší motor na světě, takže není co řešit. Stejně ve mně ale něco hlodá, že 200 nebo 300tdi sluší Defovi nejvíc.
Def s origo dvoulitrem MPi se dá normálně sehnat, masivně ho používali třeba italský Carabinieri..., pravda motor to je vcelku exotický, nejsou na něj díly a píše se o něm, že nebyl moc povedený, ale pokud to někoho láká, tak na mobile.de nebo na autoscout.it určitě něco objeví... viděl jsem dvoulitr na prodej i v tady... jen ten automat teda nevím...
V každém případě jsou to ale zvláštní libůstky...
Country boy...
No automat je pro mne dulezitejsi nez benzin, to je faktRover píše:Def s origo dvoulitrem MPi se dá normálně sehnat, masivně ho používali třeba italský Carabinieri..., pravda motor to je vcelku exotický, nejsou na něj díly a píše se o něm, že nebyl moc povedený, ale pokud to někoho láká, tak na mobile.de nebo na autoscout.it určitě něco objeví... viděl jsem dvoulitr na prodej i v tady... jen ten automat teda nevím...

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No neznamená,když automat chybí,že nejde dodělatmajkro píše: ale stejne tak tezko dam dohromady 300 s automatem

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já bych se na to podíval jinak.
1. automat se tam dá dát, jak už se tady psalo.
2. pokud 300ka bude brát cca 10l nafty, tak 2l benzín odhaduju tak na 13l benzínu - prostá přímá úměra vycházející ze zkušenosti s osobními auty (nafta 6l, benzín 8l a je skoro jedno, co je to za auto z těch "standardních").
3. 2l benzín nebude mít pořádnej krouťák a o ten jde u tereního auta hlavně.
4. 2l benzín co se dával do Disco 2 měl přídavnou převodovku s větším převodem než nafta - motor se musí víc točit - víc to žere.
5. 300ka nafta funguje velice dobře, když ji někdo umí seřídit, a takoví lidé tady jsou
6. V8 benzín v kombinaci s plynem taky není špatná idea. Sice se s tím nesmí do většiny podzemních garáží, ale Def se tam stejně nevejde kvůli výšce.
1. automat se tam dá dát, jak už se tady psalo.
2. pokud 300ka bude brát cca 10l nafty, tak 2l benzín odhaduju tak na 13l benzínu - prostá přímá úměra vycházející ze zkušenosti s osobními auty (nafta 6l, benzín 8l a je skoro jedno, co je to za auto z těch "standardních").
3. 2l benzín nebude mít pořádnej krouťák a o ten jde u tereního auta hlavně.
4. 2l benzín co se dával do Disco 2 měl přídavnou převodovku s větším převodem než nafta - motor se musí víc točit - víc to žere.
5. 300ka nafta funguje velice dobře, když ji někdo umí seřídit, a takoví lidé tady jsou
6. V8 benzín v kombinaci s plynem taky není špatná idea. Sice se s tím nesmí do většiny podzemních garáží, ale Def se tam stejně nevejde kvůli výšce.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Cauko Tome, dik za reakci, pekne jsi to napsal
S tim mas asi pravdu. V8 s plynem me napadla tez, ale to mi prijde na 90ku jako hrozna vrazda 

- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ked uz, tak uz nie?;-)majkro píše:Cauko Tome, dik za reakci, pekne jsi to napsalS tim mas asi pravdu. V8 s plynem me napadla tez, ale to mi prijde na 90ku jako hrozna vrazda
Ja to nechci za D2 vozit na vozejku nekam, kde si pojezdimvisby píše:ked uz, tak uz nie?;-)majkro píše:Cauko Tome, dik za reakci, pekne jsi to napsalS tim mas asi pravdu. V8 s plynem me napadla tez, ale to mi prijde na 90ku jako hrozna vrazda

- visby
- Kontaktovat uživatele:
tak to je podla mna idealna volba 300tdi...majkro píše:Ja to nechci za D2 vozit na vozejku nekam, kde si pojezdimChci to mit na bezne popojizdeni do obchodu s potravinama, s ponozkama, do restaurace, divadla, na Ukrajinu, do Afriky a podobne domaci pojezdeni
Tak to si asi v zivote auto na benzin nekoupim 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ukrajina, Afrika ... - tady je podle mě hodně důležitej dojezd - takže jednoznačně 300ka, nebo TD5ka. Benzín bude akorát drahej na provoz a bude mít malej dojezd a s plynem bych mimo Evropu (respektive civilizaci) moc nepočítal. Navíc netuším, jak je to třeba na trajektech s autama na LPG. Jestli tam není nějaké podobné omezení, jako v podzemních garážích????
Navíc v 90ce už moc místa na kanistry není, a kdo se s tím má tahat a patlat s přeléváním.
Navíc v 90ce už moc místa na kanistry není, a kdo se s tím má tahat a patlat s přeléváním.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
MadTom píše:Ukrajina, Afrika ... - tady je podle mě hodně důležitej dojezd - takže jednoznačně 300ka, nebo TD5ka. Benzín bude akorát drahej na provoz a bude mít malej dojezd a s plynem bych mimo Evropu (respektive civilizaci) moc nepočítal. Navíc netuším, jak je to třeba na trajektech s autama na LPG. Jestli tam není nějaké podobné omezení, jako v podzemních garážích????
Asi tak, ale zase se v nekterych zemich plati za vjezd diesla do zeme. Ty castky delaji celkem slusnou sumu v pomeru k cene cele dovolene.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
je to tak malo zemi, ze nema zmysel to brat do uvahy (iran?)majkro píše:Asi tak, ale zase se v nekterych zemich plati za vjezd diesla do zeme. Ty castky delaji celkem slusnou sumu v pomeru k cene cele dovolene.
Prave ty zeme kam bych se chtel v pristich dvou trech letech vydat. Ale tak to rikam jen okrajovevisby píše:je to tak malo zemi, ze nema zmysel to brat do uvahy (iran?)majkro píše:Asi tak, ale zase se v nekterych zemich plati za vjezd diesla do zeme. Ty castky delaji celkem slusnou sumu v pomeru k cene cele dovolene.

- visby
- Kontaktovat uživatele:
imho viac prerobis na zvysenej spotrebe a riesenicami s dojazdom ako na tych poplatkoch;-)majkro píše:Prave ty zeme kam bych se chtel v pristich dvou trech letech vydat. Ale tak to rikam jen okrajove
Asi mas pravduvisby píše:imho viac prerobis na zvysenej spotrebe a riesenicami s dojazdom ako na tych poplatkoch;-)majkro píše:Prave ty zeme kam bych se chtel v pristich dvou trech letech vydat. Ale tak to rikam jen okrajove

Ale teda jako, motorka je rozhodne spolehlivejsi nez LR