rozbity diff D1 200TDi
Moderátor: Miky_CZ
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
rozbity diff D1 200TDi
kamarat mi hovoril ze na jeho D1 200TDi sa mu rosipal zadny diferak, a zub mu vyletel cez obal, spravil to a vraj niekto z radou LR na SK mu povedal ze staci po diferaku klepnut napr. kladivom, kamenom (odletenym) alebo narazenim do nejakeho pevneho podkladu napr. zachytenim pri prejazde. otazky zneju je toto pravda co mu povedali? ak ano, tak stava sa to iba u 200 alebo aj u 300TDi? co sa da urobit preto aby sa to nestalo? moze sa ktomu niekto vyjadrit? dakujem
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- Macej
- tel.: 0944 528 535
- auto: 2xRRC
Re: rozbity diff D1 200TDi
To som nevedel
. Takže podla dotyčného som potom niekolkonásobne a už dlhodobo nepojazdný
. Keď tak, asi myslel iba to že ak sa prehne obal difu pri náraze alebo podobne nie? A myslím tým naozaj kvalitné prehnutie toho plechu lebo ja som nedávno chytil omylom pník a mám to trošku "prevalené". Takže by som mal byť zase nepojazdný
. A to nehovorím o tých prípadoch kedy som "škrábol" niaky ten kameň pri prejazde kolajami spodkom nápravy.
Dotyčná osoba to nemusela mysleť zle ale zle sa vyjadril o tom údere či už kladivom alebo kameňom a podobne.
Teda aspoň podla mojích skromných skúseností, a to už som čoto na mojom RR poku.vil
, by buchnutý obal difu nemal vadiť (ak sa nebavíme o niakom extrém údere ktorý kolieska difu rozomele na prach). No ale taký rozomletý dif viem spraviť aj bez udretia nápravy ale zato kolík satelitov my nevybehol z nápravy ani v 90tke
(aj keď bublinku urobil) ale asi to závisí o náhody.
Neviem čo na to ostatný tunajší ale podla mňa sa tvoj kamarát nemá čoho báť a nech si to s tým dotyčným upresnia. Niekde asi bola iba chyba v komunikácii

Dotyčná osoba to nemusela mysleť zle ale zle sa vyjadril o tom údere či už kladivom alebo kameňom a podobne.
Teda aspoň podla mojích skromných skúseností, a to už som čoto na mojom RR poku.vil

Neviem čo na to ostatný tunajší ale podla mňa sa tvoj kamarát nemá čoho báť a nech si to s tým dotyčným upresnia. Niekde asi bola iba chyba v komunikácii

No k tomu by se asi moh vyjadrit nejlip prochy.janek kterej uz sem sice nechodi ale na svy disco td5 udelal behem roku a pul tri diferaky pokud spravne pocitam. Nikdy to ale nebylo narazem, ale vzdycky pri hrabani po zapadnuti. Jednou jsem byl u toho kdyz mu vylit cep obalem a to jen hrabal na malou spatecku v zamrzly kaluzi. K pricine jsme se ale nedobrali a to jsme o tom nekolikrat radne debatovali
Jinak kdybyste nekdo chtel 24 drazkovej diferak do foroty tak mi tady jeden prekazi tudiz cena lidova 

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
- Macej
- tel.: 0944 528 535
- auto: 2xRRC
Mne sa pri zapadnuté zrejme pochrúmali planéty a pri jazde po ceste (
bez zmontovaného kardanu a vybraných poloos) sa podla všetkého zadrel kolík satelitov a vtedy sa to celé rozemlelo a velká časť difu mi vytiekla pri vypúšťaní spolu s olejom
.
Asi by som nad tým difom vážne popremýšlal do budúcna ale mám 10drážkový

Asi by som nad tým difom vážne popremýšlal do budúcna ale mám 10drážkový
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
petriiik píše:kamarat mi hovoril ze na jeho D1 200TDi sa mu rosipal zadny diferak, a zub mu vyletel cez obal, spravil to a vraj niekto z radou LR na SK mu povedal ze staci po diferaku klepnut napr. kladivom, kamenom (odletenym) alebo narazenim do nejakeho pevneho podkladu napr. zachytenim pri prejazde. otazky zneju je toto pravda co mu povedali? ak ano, tak stava sa to iba u 200 alebo aj u 300TDi? co sa da urobit preto aby sa to nestalo? moze sa ktomu niekto vyjadrit? dakujem
Ne není to pravda. To je přímo naprostá blbost.
A co se týká rozdílu diffu mezi 200 a 300tdi, tak tam je v podstatě rozdíl pouze v počtu drážek na poloosu. Jinak jsou téměř stejné.(nebudu se tu pouštět do drobných niancí)
A co se týká toho jak tomu předejít, tak jedině čtyřsatelitním košem nebo uzávěrkou.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe