Prodej garáže
Moderátor: stan
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Prodej garáže
Můžete mi prosím někdo poradit ?chtěl bych buď darovat a nebo jako na oko prodat dlouholetému příteli garáž .Já už vzhledem k nemoci dělat nic nebudu ,tak nevím co budu za listiny potřebovat a kde se to vyřizuje díky . 

- Tomas K (tkala)
Re: Prodej garáže
Není to problém, jen buď zaplatí on darovací daň neby Ty daň z převodu nemovitosti. Podhodnotit to moc nemá cenu, protože finančák bude chtít posudek a daň zaplatíš z toho, co bude vyšší.Allan píše:Můžete mi prosím někdo poradit ?chtěl bych buď darovat a nebo jako na oko prodat dlouholetému příteli garáž .Já už vzhledem k nemoci dělat nic nebudu ,tak nevím co budu za listiny potřebovat a kde se to vyřizuje díky .
Potřebuješ kupní smlouvu, která musí přesně vymezovat co se prodává (podle katastru), kdo, komu, kdy a za kolik. Poté návrh na vklad do katastru, ten najdeš na webu katastru. Pak posudek znalce pro účely daní a poté podání daňového přiznání a zaplacení daně.
Tom
- Zanzibar
- tel.: +420602286657
- Kontaktovat uživatele:
Pronájem na 100 let za korunu ročně to řeší. Plus "předkupní" právo atd. Už jsme to takhle udělali a je to nejlevnější.
Ostatně, takhle "koupil" pan architekt Stehlík od státu kladenskou Poldi, nee ?
I když mají možná právníci lepší radu.
Ostatně, takhle "koupil" pan architekt Stehlík od státu kladenskou Poldi, nee ?

I když mají možná právníci lepší radu.

tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)
- Tomas K (tkala)
Pak bych doporučil alespoň korunu + daň z nemovitosti.
Nevýhodou je, že majitel se poté musí dál strat o to, aby to nespadlo. 
Tom

Tom
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
prodej je daňově výhodnější - 3 % z kupní nebo odhadní ceny. U darování je to tuším 7 % z odhadní ceny. (snad se to neměnilo, kdo to má furt číst
)
Pronájem jak psal Zanzibar jde taky, ale majitel se musí v podstatě stále starat a když se někdo z nich umře, tak je to předmětem dědictví atd.
Postup je jednoduchý:
- smlouva (kupní nebo darovací)
- návrh na katastr + 500,-- Kč kolek
Budeš - li chtít to sepsat, ozvi se SZ.
H.

Pronájem jak psal Zanzibar jde taky, ale majitel se musí v podstatě stále starat a když se někdo z nich umře, tak je to předmětem dědictví atd.
Postup je jednoduchý:
- smlouva (kupní nebo darovací)
- návrh na katastr + 500,-- Kč kolek
Budeš - li chtít to sepsat, ozvi se SZ.
H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomas K (tkala)
Gobey píše: - návrh na katastr + 500,-- Kč kolek
Zvedly se poplatky a z 500 se to zvedlo na 1.000. Jen nevím, jestli garáž nebyla levnější a těch 500 není po zvednutí nebo se jí možná zvednutí netýkalo. Takže pokud ano, omlouvám se za mistifikaci...
Tom
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
vidíš, to jsou mi věci. Sem myslel, že to nestačili schválit a podívej jací jsou to kluci šikovní v tom parlamentu. Budu si holt muset ty předpisy po Vánocích znovu přečíst 

Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Mám dojem ,že jako postižený jsem odvozen od poplatků ale raději si to ověřím.
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Jedna důležitá věc která zde není specifikována. V jakém je garáž vlastnictví (osobní,družstevní), rady zde udělené se týkají výhradně garáže v osobním vlastnictví.
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010