Dakar, Silk Way, Africa Race

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Neklan

Re: Dakar, Silk Way, Africa Race

#481 Příspěvek od Neklan » 11 led 2012 11:47

Velká škoda, koukal jsem, že všichni soupeři přáli Loprému i posádce brzké uzdravení. Jedině Michal Ernst je bez vážnějších zranění, mechanik a v době nehody řidič Petr Almáši má těžký otřes mozku a Aleš Loprais má zlomené dva obratle. Gerard de Rooy říkal, že druhou část speciálky se držel zpátky a myslel na Aleše. Říkal, že to byla úžasná bitva a takhle si její konec rozhodně nepředstavoval.
Jinak odstupuje Ayrat Mardějev - kupodivu odešel motor, nad čímž se podivoval i Čagin, protože Kamaz má snad nejspolehlivější motory v závodě, Mardějev na dnešní startovce je, ale podle toho, co jsem četl na stránkách Kamazu, závada byla neopravitelná a kamion táhla do bivaku nezávodní asistence, což je automaticky konec.
Výborně jel André, včera 6., jinak konečně poslal Míra Martinec obsáhlou zprávu, kde je popis, proč se jim v první půlce moc nedařilo (spojka, prasklé výfukové parohy, čímž se přetavily hadice od paliva a vzduchu apod.) - vše je na stránkách Toma Tomečka, který se svojí partou už přistál v Praze po vítšzství v Africa Race. (http://www.tomastomecek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;)
Kolomý jede výborně, tak snad to někde s těmi skoky nepřežene, už je v první desítce, když André je na 10. místě. Jarda Valtr včera 13., celkově už je 19. a před ním je v celkové pořadí na 18. místě Tomáš Vrátný.
Jinak, když vidím záběry z Dakaru, tak je mi trochu smutno. Bugina v bahně a kolem projede x kamionů a žádný nepomůže, Depres si nechá pomoci vytáhnout motorku z bahna Goncalvesem a odjede, aniž by pomohl na oplátku tomu, který pomohl jemu, Peterhansel včera v brodu srazil do vody motorkáře, kerý z brodu tahal svojí motorku. Ten povyk kolem bahna v předchozí etapě, to je tedy také divadlo. Úplně chápu rozhořčení Comy kvůli odečtení času těm, co do bahna zapadli. Tady už asi fakt jde o jiné věci, než závodění... Náš oblíbenec Al Atyiah to zabalil kvůli opakovanému přetržení řemenu od alternátoru - každý jiný závodník by se snažil za každou cenu etapu dojet, ale pan Al Attyiah je hvězda a nemá tohle zapotřebí... Ať žije Africa Eco Race :!: , tam to vypadá, že duch pravého Dakaru pořád vládne.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od erik » 11 led 2012 12:00

Bylo by docela fajn, aby Dakar ameriky zustal v Americe i se svym Genius loci a tem, ktery tato bezohlednejsi ... verze nevyhovuje, tak at jedou Zavod do Dakaru / popravde by tam konkurence prospela/
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#483 Příspěvek od Jenda » 11 led 2012 12:07

Ja byl vcera zdesen :Ale fuuj: To co tam predvedl za nechutnosti C.Despres a v prubehu Petrhansel v brodu kdy ,,sejmul" motorkare,uz opravdu nechapu zajem sponzoru o tenhle,, FAIR PLAY " zavod. Predpokladam ze i pres to ze je vse zdokumentovano,organozatori nezakroci. Minimalne Peterhansel by mel byt ze zavodu vyloucen!!!
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od visby » 11 led 2012 12:14

to naozaj stiahli cas tym co zapadli do toho bahna? to uz o com je ten zavod potom? je niekde video toho peterhansela?
EDIT: akurat som si to pozrel, podla mna je to na vylucenie. hnus...

nassera nekomentujem, myslel som, ze mal vaznejsie problemy ked odstupil ale zjavne nevie stravit ze nemal sancu na vyhru. na druhu stranu vyjadrenia peterhansela, holowczyca a gordona hovoria uz o maximalnej hrane, tak aspon sa nahanaju;-)

to ze jazdci si nepomohaju som si vsimol aj vo videach, u prvej 5ky to mozno este pochopim (su tlaceni timom a sponzormi vyhravat za kazdu cenu) ale zvysok to ma za dve, kedze si ten cas moze nechat odratat.

celkovo tohtorocny dakar posobi rozpacito, na jednej strane velka show, na druhej je medialne pokrytie extremne slabe (jediny eurosport ma aktualne vstupy). cely dakar schovaju LRT videa z AER, presne take ma byt pokrytie zavodu!

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#485 Příspěvek od Sláma Karel » 11 led 2012 12:32

Úplně přesně jak píše Neklan a Jenda.
Je hnus co předvedl Depres a ještě mu za to odečtou čas. Coma se tomu vyhnul (aniž by viděl, že to Depres nedal) a jel jinudy. Tu možnost měl každý, o tom ten závod dřív byl. Teď ne, teď se chudáčkovi odečte čas, že zapadnul. O nějakém fair play při pomoci už ani v případě Deprese nemluvím. :Ale fuuj: Fandil jsem mu víc než Comovi, ale teď si přeju, aby se mu motorka rozbila a nedojel.
Zrovna tak jsem fandil Peterhanselovi. Ale po tom co včera udělal jsem pro jasné vyloučení. Nebo mu přeju aby zapadnul za dunou a naboural ho nějaký kamion, až budou mimo auto. A proč vlastně ať v tom autě je, on taky normálně do toho motorkáře najel a shodil ho. Ten chudák neměl ani možnost nikam uhnout, zato Peterhansel měl vlevo dost místa, akotát se bál hlubší vody nebo co. Absolutně to nechápu, alespoň že to viděl celý svět. :Ale fuuj:

Akorát u té buginy bych se těch kamionů trochu zastal, ty dva pitomci co to pořád komentovali neměli ani připravené lano. Hned jak ho tam dali, tak je nějaký kamion vytáhnul. Mě by se v závodě taky nechtělo čekat až si někdo milostivě vyndá láno, nebo až jim ho snad vyndám já, připojím si je a vytáhnu je, pak si zase lano odpojím smotám a budu moc jet dál.

add Attyah, je jasný, že líp vypadá, že z technických důvodů nedojel, než kdyby byl třeba 25tý.

Trochu mě i zamrzel ten rozhovor s Gordonem, který si stěžoval, že by na tom mohl být líp kdyby pořád nemusel tahat Attyaha. On si ho přeci naverboval do teamu a zadarmo to určitě nebylo. Myslím, že s Attyahem přišlo hodně peněz od sponzorů. Takže když chtěl prachy, tak ať taky maká.

Loprého je mi líto, ale nikdo tam nebyl aby to rozsoudil. Je štěstí v neštěstí že to zrovna řídíl mechanik. Bo kdyby to rozbil zase Lopré, tak už by to pro něj asi nebyla dobrá vizitka a možná by to už znamenalo i problémy se sponzory jako svého času u Tomáše T.
Každopádně ať to bylo jak to bylo, je to fakt smůla. Nabourat z únavy při přejezdu a ještě takhle hodně. By mě zajímalo kolik měli podle iritracku na tacho, když Princezna takhle vypadala :cry:

A ČT opět nezklamala. Zase stejné předjíždění a stejná pláž :mrgreen:

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

DanoDEF
auto: 110 SW

#486 Příspěvek od DanoDEF » 11 led 2012 12:42

Sláma Karel píše: Akorát u té buginy bych se těch kamionů trochu zastal, ty dva pitomci co to pořád komentovali neměli ani připravené lano. Hned jak ho tam dali, tak je nějaký kamion vytáhnul. Mě by se v závodě taky nechtělo čekat až si někdo milostivě vyndá láno, nebo až jim ho snad vyndám já, připojím si je a vytáhnu je, pak si zase lano odpojím smotám a budu moc jet dál.
... tak to robia iba ti co maju nieco najazdene a nielen najazdene ale co uz aj pomohli niekomu. To iste spominal aj mlady Moravek ked stravil den s kamionom Balai na AER, ze su vodici a vodici
Sláma Karel píše: Nabourat z únavy při přejezdu a ještě takhle hodně. By mě zajímalo kolik měli podle iritracku na tacho, když Princezna takhle vypadala :cry:
... tu by som povedal, ze cast viny i ked samozrejme nepriamej ma organizacia preteku. Take kuskovanie etapy neprida na koncentracii hlavne ked je tak dlha a narocna.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

visby
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od visby » 11 led 2012 12:47

Sláma Karel píše: A ČT opět nezklamala. Zase stejné předjíždění a stejná pláž :mrgreen:

vsak vcera nebolo nic zaujimave, ak teda neratame ten "nudny" zjazd z duny az k moru;-)

Jenda

#488 Příspěvek od Jenda » 11 led 2012 12:54

Bohuzel si myslim ze ten Peterhansel zustane bez potrestani,byt tim motorkarem tak mu v kempu dam facku :angry
Takze doufam ze zasahne nejaka vyssi moc. Co se motorek tyce,tak je to ostuda. Priste si necha odecist chudak jeden,cas na chcani,cas na opravu pneu a cas na bumbani :roll:
Fandim Comovi uz dlouho,sice me minule nastval s tou pneumatikou(vymnena zakazane pneu) ale to jak jezdi,klobouk dolu.
Ted mam jeste jednou favorita Goncalves,pac drandi Husqvarnu :yes
Zlaty stary casy,tedy alespon na Dakaru :wink:
H.

DanoDEF

#489 Příspěvek od DanoDEF » 11 led 2012 13:00

... kde najdem to video ?

Jenda

#490 Příspěvek od Jenda » 11 led 2012 13:03

...ja to videl vcera ve 23:00 na CT 4
H.

visby
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od visby » 11 led 2012 13:05

DanoDEF píše:... kde najdem to video ?
http://www.youtube.com/watch?v=XBuOsa1M ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;

Jenda

#492 Příspěvek od Jenda » 11 led 2012 13:06

...a ted to opakujou
H.

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od erik » 11 led 2012 13:11

ted to je tusim na ct 4
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#494 Příspěvek od Sláma Karel » 11 led 2012 13:16

Já si myslím, že kdyby podal ten motorkář na Peterhansela protest, tak to řešit musí. Minimálně penalizací. Ale možná mu Mini zaplatí startovné na příští Dakar a on na to zapomene.
Podle mého kdyby ho dal normálně k soudu za napadení, nebo ujetí od nehody tak to taky vyhraje.
Já bych začal simulovat a udělal bych to. Podle mě se můžou přeci ty bolesti zád a nohou projevit až po nějaké době ne :mrgreen:

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

MIROFF
tel.: +421915833118
auto: Discovery 300 Tdi

#495 Příspěvek od MIROFF » 11 led 2012 13:38

Na CP2 dal Coma 1:40 na Despresa. Svitko ide stále parádne, na CP2 zatiaľ na 5 mieste, ide dokonca rýchlejšie ako Despres.
Miro
Always Look on the Bright Side of Life...

visby
Kontaktovat uživatele:

#496 Příspěvek od visby » 11 led 2012 13:47

MIROFF píše:Na CP2 dal Coma 1:40 na Despresa. Svitko ide stále parádne, na CP2 zatiaľ na 5 mieste, ide dokonca rýchlejšie ako Despres.
Miro
despres asi musel stat, dufam, ze mu odrataju cas za velku potrebu;-)

DanoDEF

#497 Příspěvek od DanoDEF » 11 led 2012 13:57

... ked uz mame bezpilotne lietadla nemohol by sa Dakar ist bezpilotnymi autami ? Bol by tam iba personal na tankovanie. :mrgreen: Posadky by sedeli doma v obyvacke.

Jenda

#498 Příspěvek od Jenda » 11 led 2012 14:05

...a co to uz jen delat formou PC hry. Usetrej prachy a budou ,,parit" Dakar jen virtualne. Nam pak bude CT 4 davat zasvecene zpravy o stavu ,,zavodu",kombinovane se zabery z min. rocniku. U toho bychom mohli popijet energeticky napoj pro ridice ,proti usnuti ,,LOPRAIS". No to sem trochu prehnal :roll:
H.

visby
Kontaktovat uživatele:

#499 Příspěvek od visby » 11 led 2012 14:10

DanoDEF píše:... ked uz mame bezpilotne lietadla nemohol by sa Dakar ist bezpilotnymi autami ? Bol by tam iba personal na tankovanie. :mrgreen: Posadky by sedeli doma v obyvacke.
iranci by mali velku sancu!

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od MOPADŽI » 11 led 2012 15:02

Je to smutné. Když už to vypalo, že se Lopré sám se sebou srovnal a začal na závodech opravdu zavodit, dopadne to takhle. Škoda :sweat
Alespoň mě klidní to, že neřídil.

A ke jménu Depres ? Snad jen tom, že vystihuje svého nositele :puke
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

Odpovědět