Disco 300 Tdi - chladič kapaliny automatu
Moderátor: Miky_CZ
Disco 300 Tdi - chladič kapaliny automatu
chci se zeptat jak je moc potřebnej chladič kapaliny na automat????
prvně mi tekla jedna hadice a jelikož se za boha nedala na chladiči povolit, tak se musely na obou koncích uříznout trubky a nová hadice se dala na každé straně na dvě spony...nevím kolik je tam tlak ale asi za měsíc hadice rupla...byla to Semperitka na 12 barů...
no a teď začala téct druhá hadice...ale ta se nedá tady tím způsobem opravit, protoře na jednom konci trubky je matice s čidlem...
kluk v servisu mi říkal, že by ten chladič vyřadil...
co si o tom myslíte?....
prvně mi tekla jedna hadice a jelikož se za boha nedala na chladiči povolit, tak se musely na obou koncích uříznout trubky a nová hadice se dala na každé straně na dvě spony...nevím kolik je tam tlak ale asi za měsíc hadice rupla...byla to Semperitka na 12 barů...
no a teď začala téct druhá hadice...ale ta se nedá tady tím způsobem opravit, protoře na jednom konci trubky je matice s čidlem...
kluk v servisu mi říkal, že by ten chladič vyřadil...
co si o tom myslíte?....
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
Automaty sice neznám, ale myslím si, že pokud by tam nemusel být tak ho tam výrobce nedá.Nemyslím si, že by to bylo nějaké zbytečné ku.....o, které by ti mohlo při rozborce zbýt.Možná teď v zimě bys rozdíl nepoznal, ale v létě určitě.To znamená vyměnit nebo nechat opravit.Možná by stálo za púokus optat se kluků jeepařů jako je třeba Harley, ty budou mít více zkušeností.Jinak já mám na v8 manuál taky chladič zřejmě převodového oleje.
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!
clovece ty se od koupe disca s opravama taky nezastavil co? 

MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Právě pro to LR.motohanz píše:clovece ty se od koupe disca s opravama taky nezastavil co?

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
ja s LR nemel ani jeden problemek.....RudaK píše:Právě pro to LR.motohanz píše:clovece ty se od koupe disca s opravama taky nezastavil co?Aspoň nemáš problém s časem a nepropadneš nějakému svinstvu.Třeba drogám.Angláni mysleli na vyplnění volného času.
![]()
Ruda

MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Taky mně to občas píská. Většinou namažu křídou a je tak na čtrnáct dní pokoj. Prodávaj se na to i spreje. Taky záleží jestli je všechno OK.ATOL píše:už to je opravený...ale zase pískalá kladka od řemene...tak se vyměnilo ložisko, to bylo hotový...no ale píská to dál...a když se stříkne na řemen tak to přestane...
jo tím spejem to stříknem a na chvíli to přestane...ale jenom na chvíli... už nevím kde hledat...na té šponovací kladce se prostříknul i pajšl...jinak vodní pumpa je nová....ale stejně mi to přijde jako z té kladky...
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
no u tohodle uz neprijde na 100%...ted je majitelem Yorkin....low píše:motohanz: neboooj, to prijde)))

- yorkin
- tel.: 723 954967 (jen sms)
- auto: pár mám...
- Kontaktovat uživatele:
Dela se mi louzicka pod motorem (ale mala, takze jen lehka inkontinencemotohanz píše: no u tohodle uz neprijde na 100%...ted je majitelem Yorkin....![]()

exLR Discovery I 300Tdi, exLR SIII 88, exLR SIIA 88 STW, exRRS 4.2 S/C, exRRC 4.2 LSE, exRR TDV8 3.6, LR Defender 110 STW Td5
Někdy píská řemen, stačí to stříknout silikonovým olejem a je na nějakou dobu klid... Poznáte to, že když se stříkne, tak to přestane. Pokud by to nepřestalo může to být kladka a to by se mělo řešit. Pokud je to řemen a pokud nenese výraznější známky opotřebení nemělo by to mít na funkci vliv...
Country boy...
no ta louzicka je z vany, chce to jen pretesnit, nedava se tam tesneni ale jen takova pasta...koupil jsi to tak rychle ze jsem to nestihnul udelat ale ADMIN je svedek ze jsem to u nej uz mel objednany...yorkin píše:Dela se mi louzicka pod motorem (ale mala, takze jen lehka inkontinencemotohanz píše: no u tohodle uz neprijde na 100%...ted je majitelem Yorkin....![]()
) a tece mi male okno na boku strechy
, ale jinak v pohode, jen kdyby bylo o trochu vic casu na jezdeni...

jinak to zadni okynko to je divny , netece to nahodou kolem ty tesnici gumy v zadnich vratech?
- yorkin
- tel.: 723 954967 (jen sms)
- auto: pár mám...
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle pocasi muzu testovat tak maximalne odolnost proti padajicim kusum ledu
, ale fakt myslim, ze to je okynko. Louzicka je v pohode, s pretesnenim pocitam, myslim, ze je to celkem marginalie - jinak jsem ouplne spokojeny
.

exLR Discovery I 300Tdi, exLR SIII 88, exLR SIIA 88 STW, exRRS 4.2 S/C, exRRC 4.2 LSE, exRR TDV8 3.6, LR Defender 110 STW Td5
ty okynka meli gumy zdravy a kolem tapecu to nebylo nikdy mokry ale je to mozny...jsem rad ze jsi spokojeny... 

Taky mi píská řemen. Vyměnil jsem vodní pumpu, pak řemen, na chvíli klid a zase pískal. Stačilo i jen trocha vody a přetalo to. Koupil jsem spray s nějakým obsahem vosku a na chvíli to přestalo. Zkusil jsem i kalafunu a po čase opět píská... rezignoval jsem. Ať si píská...Rover píše:Někdy píská řemen, stačí to stříknout silikonovým olejem a je na nějakou dobu klid... Poznáte to, že když se stříkne, tak to přestane. Pokud by to nepřestalo může to být kladka a to by se mělo řešit. Pokud je to řemen a pokud nenese výraznější známky opotřebení nemělo by to mít na funkci vliv...
Nebo má někdo ještě nějakou zaručenou radu?
Discovery I, 300TDi, r.v.1997
Chlapi a mate tie remene spravne dosponovane? Resp. mate tam klinove remene ake tam maju byt?Pavel C píše: Taky mi píská řemen. Vyměnil jsem vodní pumpu, pak řemen, na chvíli klid a zase pískal. Stačilo i jen trocha vody a přetalo to. Koupil jsem spray s nějakým obsahem vosku a na chvíli to přestalo. Zkusil jsem i kalafunu a po čase opět píská... rezignoval jsem. Ať si píská...
Nebo má někdo ještě nějakou zaručenou radu?
Nejde mi do hlavy preco by mal spravne napnuty klinovy remen preklzovat. To by tam musel byt poriadne velky odpor. To si viem este predstavit na servo pumpe ale nie na vodnej pumpe, ktora ide pretocit rukou.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS