jak otevrit kapotu disco 2?
Moderátor: Miky_CZ
jak otevrit kapotu disco 2?
Zdarek, jde nejak otevrit kapota d2, kdyz pakou pod volantem otevrit nejde a lanko se strhany nezda?
diky
diky
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: jak otevrit kapotu disco 2?
neviem ako, keď je všetko OK, ale ja to mám pre podobné prípady tak aby som cez masku dokázal potiahnuť bowden. Občas po dlhšom stání zvykne zblbnúť diaľkový ovládač a keď nefunguje mechanický zámok, potiahnem za lanko, spustí sa alarm a potom už sa diaľka chytí.
No pamätám sa, že otváranie kapoty tu už bolo riešené.
No pamätám sa, že otváranie kapoty tu už bolo riešené.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu v minulosti někde popisoval. Jediná cesta je předem odspoda, zpod nárazníku /já nárazník nesundával/ skrz masku až nahoru a urvat nebo odvrtat nýty plastového krytu zavíracího mechanizmu. Pak se ti to částečně odkryje a skrz masku upraveným šroubovákem pohneš zámkem kapoty. Kryt pak můžeš nanýtovat zpátky.
Je to piplačka. Držím palce.
Je to piplačka. Držím palce.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zkusil bych nejdřív přimáčknout kapotu dolu, aby se zámek odlehčil. Třeba se to potom otevře.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
JJ ted jsem to chtel napsat . A nejlip to skusit ve dvou jeden tlaci na kapotu druhy otvara. delalo mi to na ducate:-) jestli to nepujde stav se zitra za mnou na sklad mam flexu nebo kalačMadTom píše:Zkusil bych nejdřív přimáčknout kapotu dolu, aby se zámek odlehčil. Třeba se to potom otevře.

To zatlaceni jsem zkousel, ale to je podle mne na dorazu.. Mam 35 kilo i s posteli
No uvidime, treba to odmrzne v kvetnu 

To zatlaceni jsem zkousel, ale to je podle mne na dorazu.. Mam 35 kilo i s posteli
No uvidime, treba to odmrzne v kvetnu 

- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Dělala mi to občas kapota na D1. Pokud nepomáhá zatlačit, tak zkus párkrát zahýbat doprava a doleva a neboj se použít trochu síly.
Je tu hnus velebnosti, ted jsem se s tim pral a vypada to, ze to musi pockat na stredu na Hodbode.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Taky jsme s tím na Pavoukově D2 občas, než se to seřídilo bojovali. Dalo se to myslím odjistit nejakým peanem přímo přes gril chladiče.majkro píše:Je tu hnus velebnosti, ted jsem se s tim pral a vypada to, ze to musi pockat na stredu na Hodbode.
Další možnost - několikrát jsem zapoměl zapnout na svém D2 Faceliftu spínač na naviják a když jsem potom zapadl (měl jsem ho selenoidem pod kapotou), auto bylo v bahenní díře tak zkroucený, že to prostě nešlo otevřít ani omylem. Tak bych na tvém místě zkusil najet jedním předním kolem na pořádnej obrubník nebo něco podobnýho...auto se na rámu trochu zkroutí a třeba ta západka co drží kapotu povolí. U mě to fungovalo....
Ta operace s peanem by me zajimalacyril píše:Taky jsme s tím na Pavoukově D2 občas, než se to seřídilo bojovali. Dalo se to myslím odjistit nejakým peanem přímo přes gril chladiče.majkro píše:Je tu hnus velebnosti, ted jsem se s tim pral a vypada to, ze to musi pockat na stredu na Hodbode.
Další možnost - několikrát jsem zapoměl zapnout na svém D2 Faceliftu spínač na naviják a když jsem potom zapadl (měl jsem ho selenoidem pod kapotou), auto bylo v bahenní díře tak zkroucený, že to prostě nešlo otevřít ani omylem. Tak bych na tvém místě zkusil najet jedním předním kolem na pořádnej obrubník nebo něco podobnýho...auto se na rámu trochu zkroutí a třeba ta západka co drží kapotu povolí. U mě to fungovalo....

Tak problem vyresen.
Nevim jak, ale vyvleklo se mi z hacku ocko na konci lanka, jako je na prvni fotce. Celej ten mechanismus je schovany zespoda plastovou kritkou. Staci ostrym majzlikem odseknout skrz mrizku chladice dva nytky drzici ten plast, po kterych zbydou dve dirky na stranach zamu jako na druhe fotce. Dalsi nytek je v prostredku plastu zespoda. Pak je jednim sroubovakem potreba plast vyhnout z mista tak, aby se slo druhym sroubovakem s trochou snahy vycvaknout zamek, kapota vyskoci a je to.

Nevim jak, ale vyvleklo se mi z hacku ocko na konci lanka, jako je na prvni fotce. Celej ten mechanismus je schovany zespoda plastovou kritkou. Staci ostrym majzlikem odseknout skrz mrizku chladice dva nytky drzici ten plast, po kterych zbydou dve dirky na stranach zamu jako na druhe fotce. Dalsi nytek je v prostredku plastu zespoda. Pak je jednim sroubovakem potreba plast vyhnout z mista tak, aby se slo druhym sroubovakem s trochou snahy vycvaknout zamek, kapota vyskoci a je to.