Teplovzdušné nezávislé topení Ateso a podobné koupím
Moderátor: stan
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Teplovzdušné nezávislé topení Ateso a podobné koupím
Koupím Ateso nebo nějaké podobné nezávislé teplovzdušné topení. Namontuji jej do do Defendra 110 - 300Tdi. Klidně nové, pokud bude s odpočtem DPH. Nepotřebuju s časovačem, stačí s možností rozšíření o dálkové ovládání, které pro Ateso stojí 1600,-.
Díky za případné nabídky.
Díky za případné nabídky.
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Re: Teplovzdušné nezávislé topení Ateso a podobné koupím
Jedno bych tu když tak měl. Nebyl sem schopnej ho přes zimu instalovat a teď už bude určitě teplo
.
Je to ten silnější Wind a je k němu ovládání, čerpadlo topení a něco kabeláže. Chybí výfuk a možná nějaký drobnosti nevím.
Cenu bych viděl kolem 11tis.
http://www.autosip.cz/autosip/eshop/3-1 ... 2V-vc-sady

Je to ten silnější Wind a je k němu ovládání, čerpadlo topení a něco kabeláže. Chybí výfuk a možná nějaký drobnosti nevím.
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
- cyril
Díky za babídku. Potřeboval bych vědět, co mi bude chybět k montáži do defíka aby to fungovalo a nebylo to ve finále za podobný peníze jako nový s DPH.vizos píše:Jedno bych tu když tak měl. Nebyl sem schopnej ho přes zimu instalovat a teď už bude určitě teplo.

Jak psal vizos, obrať se na autosip.cz, kupoval jsem od nich Breeze III do RRC a pohoda komunikace, dali mi vybrat z několika použitejch nebo nabídli nový. Topení šlapalo pěkně než mi zamrzla sračková nafta v těch mrazech. Je tam tenká trubička přívodu paliva. Příště musim dát buď přísady nebo tankovat lepší naftu, když sem ho nechal přes noc v garáži, tak nebyl problém. Jinak v zebře mám Breeze I a to fungovalo v pohodě i při -20 C ale zřejmě to je naftou.
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz
servisuje http://www.OWR.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Cyrile,
jestli chceš starší (= levnější), stáhni si na webu manuály. Minimálně od Webasta jsou k dispozici i servisní s royborkama na jednotlivé díly.
jestli chceš starší (= levnější), stáhni si na webu manuály. Minimálně od Webasta jsou k dispozici i servisní s royborkama na jednotlivé díly.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- cyril
Díky pánové. Mrknu na to. Levnější topení samozřejmě chci. Kdo by taky nechtěl? Že?
Ale když si představím ten opruz s montáží, možná nakonec zvážím autorizovanou montáž přímo u prodejce. Nevím ani, kterou výkonovou variantu vybrat. Zbytečně silný prej taky není dobrý. Potřebuju to jenom na případný spaní a před zimním nástupem do auta. Za jízdy mi topí Defík úplně luxuxsně.

Rozhodně doporučuju slabší - Breeze III. V přechodným období (listopad, duben teplota okolo 0') topíme na nejnižší stupeň a stejně přichlazujeme 4ma oknama staženýma cca 1 cm 

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- cyril
Díky! To jsem chtěl přesně slyšet. Takže mi stačí něco do 2kW.pablo.gs píše:Rozhodně doporučuju slabší - Breeze III. V přechodným období (listopad, duben teplota okolo 0') topíme na nejnižší stupeň a stejně přichlazujeme 4ma oknama staženýma cca 1 cm

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Výkon 2kW musí stačit. Pokud bude moc velkej, tak se to nezvládne zregulovat a bude při delším topení opakovaně vypínat a zapínat. Což nepřispívá ničemu a hlavně to víc žere elektřinu z baterky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
To dělá nastavení topení "na teplotu", což jsem po pár nocích zavrhnul. Dle mého soudu je lepší topit "na výkon", a když je i na jednu čárku vedro, radši si přivětrat.
Na teplotu to pořád startuje a vychlazuje, což dělá kravál, žere baterku, ale hlavně auto nemá dobrou izolaci, nedrží teplotu a když vypne topení, v autě je za chvíli kosa. Jelikož má čidlo termostatu docela rozptyl (tuším že +- 2') je chvíli vedro a hned zase kosa. A hlavně se u každýho startu i vypnutí spustí větrák naplno a to mě budí.
Při topení na výkon Ateso běží konstantně celou noc a jen si tak tichounce ševelí.
Na teplotu to pořád startuje a vychlazuje, což dělá kravál, žere baterku, ale hlavně auto nemá dobrou izolaci, nedrží teplotu a když vypne topení, v autě je za chvíli kosa. Jelikož má čidlo termostatu docela rozptyl (tuším že +- 2') je chvíli vedro a hned zase kosa. A hlavně se u každýho startu i vypnutí spustí větrák naplno a to mě budí.
Při topení na výkon Ateso běží konstantně celou noc a jen si tak tichounce ševelí.
- cyril
A co montáž. Kdo vám to dělal? Přeci jenom je to zařízení, kde teče elektrika i nafta a hoří to.....
.
Doporučte prosím firmu, která to umí prodat i namontovat. Nejlépe někde v okolí PV. A jak jsem taky koukal na nabídku, je to včetně nějaké univerzální zástavbové sady. Takže modifikace pro 300 tdi defíka asi jiná nebude. A budu potřebovat nějaké DO abych to mohl zapnout z baráku....
A taky bych to asi nechtěl přidělat pod zadní sedačku, protože tu potřebuju kvůli spaní sklapnout nebo úplně demontovat. Mám od Kudrnáče i komplet spací vestavbu se šuplaty, což by s tím topením kolidovalo.
Díky...
Vím, je to vlákno "koupím"...no ale co...je to vlastně moje vlákno..

Doporučte prosím firmu, která to umí prodat i namontovat. Nejlépe někde v okolí PV. A jak jsem taky koukal na nabídku, je to včetně nějaké univerzální zástavbové sady. Takže modifikace pro 300 tdi defíka asi jiná nebude. A budu potřebovat nějaké DO abych to mohl zapnout z baráku....
A taky bych to asi nechtěl přidělat pod zadní sedačku, protože tu potřebuju kvůli spaní sklapnout nebo úplně demontovat. Mám od Kudrnáče i komplet spací vestavbu se šuplaty, což by s tím topením kolidovalo.
Díky...
Vím, je to vlákno "koupím"...no ale co...je to vlastně moje vlákno..

Já si to nechal namontovat v autorizovaným servisu v Jičíně. Přeci jenom, tady by se případná chyba nebo neznalost mohla těžce vymstít. A taky kvůli záruce.
Tady máš seznam http://www.am-jc.com/pg7_cz.php
Ještě doplním, kupoval jsem to u autosip.cz a v servisu s tím neměli problém. Na netu jsem koupil jenom základ a ostatní instalační materiál jako jehlu, trubky, výfuk si doplnili montážníci dle potřeby.
Ještě doplním, kupoval jsem to u autosip.cz a v servisu s tím neměli problém. Na netu jsem koupil jenom základ a ostatní instalační materiál jako jehlu, trubky, výfuk si doplnili montážníci dle potřeby.
- cyril
Díky. Zítra je budu kontaktovat....pablo.gs píše:Já si to nechal namontovat v autorizovaným servisu v Jičíně. Přeci jenom, tady by se případná chyba nebo neznalost mohla těžce vymstít. A taky kvůli záruce.

- cyril
Jinak ještě jednou díky za nabídku, ale rozhodl jsem se pro slabší verzi Breeze 3.vizos píše:Jedno bych tu když tak měl. Nebyl sem schopnej ho přes zimu instalovat a teď už bude určitě teplo.
C.
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Sak v pohode
.

Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
Jsi to klidne namontujes sam a konzolu pod cuby box delam je stejna jak od nakatengy kdyz budes chtit cinkni