me by teda zajimalo co si kuchal na zadnim tlumici, je teda mozne ze mas naky jiny ale ja sem ho mel pruchozi, takovy jako je na motorkachpetriiik píše:motor mi este nevrci ale chcel bych tiez trochu vykonu naviac, nedocital som sa ci sa da u el.cerpadla v disku 300TDi automat zdvihnut vykon, da sa pridat na cerpadle alebo ako to trochu viac vyladim? vstreky su/boli naladene, kat a stredny tlmic som vyhodil a zadny tlmic vykuchal, cooler som vycistil a co dalej? rozmyslal som ze vymenim cerpadlo za mechanicke ale ked je este pojazdne tak to necham tak
Zvýšení výkonu 300Tdi?
Moderátor: Acon
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: Zvýšení výkonu 300Tdi?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
no vybral som tu tlmiacu vatu
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
Nevím zda to někde sleduje na FB, ale mopagi testoval na Defíku 90 300Tdi kit pro zvýšení výkonu, který prodávají, více tady: http://mopagi.wordpress.com/2011/10/03/ ... e-krakena/" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery 2 Td5
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Uz som tu par krat cital o vycisteni intercooleru. Viete mi poradit ako na to, cim to vycistit a na co si dat pozor? Uz sa mi 3 mesiace nic nepokazilo a mam z toho depresie. Nutne sa potrebujem v niecom vrtat a nieco rozobrat 

Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
Tak se poradne projed po lese jestli nemas co opravovat
Jinac ten intercooler se tady nekde uz resil, nic na tom neni. Vyndas ho, nalejes do nej benzin, hrkas s nim, vylejes....takle to opakujes dokud te to bavi a dokud z toho tece cerna sracka. Pak ho profoukni fenem at se vysusi a motor nenasaje ten benzin (to by mohla bejt patalie). Pak ho tam vratis a jedes, je to fakt znat. Nejtezsi je asi vymotat se s tim sahara plastem, myslim ze sem sundaval vrtuli pro lespi pristup, jinak na tom fakt nic neni 

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
z trikila se da dostat slusny vykon i se seriovym turbemmasar píše:Nevím zda to někde sleduje na FB, ale mopagi testoval na Defíku 90 300Tdi kit pro zvýšení výkonu, který prodávají, více tady: http://mopagi.wordpress.com/2011/10/03/ ... e-krakena/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
To chodim stale a vsetko stale podozrivo funguje. To snad ani neni LR. Teraz zakrmujeme krmelce a disco nema problem nalozit 16 mechov obilia. Traktor co mame nalozi 20powl píše:Tak se poradne projed po lese jestli nemas co opravovat

A vdaka za radu

Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
To vycisteni mas popsany v tomto vlakne o stranku nazpetFilip píše:Uz som tu par krat cital o vycisteni intercooleru. Viete mi poradit ako na to, cim to vycistit a na co si dat pozor? Uz sa mi 3 mesiace nic nepokazilo a mam z toho depresie. Nutne sa potrebujem v niecom vrtat a nieco rozobrat

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
(můj názor) Nevšim jsem si,že by to tu někdo řešil,docela zásadní je nastavení předvsřiku,alespoň poslechově,vyzkoušením, (takhle mi narosla účinnost motoru o možná 20%) Takže při stejném zatížení má mnohem menší spotřebu...
U čerpadla zkontrolovat propojení mezi horní membránou a turbem,jesti někde neuchází,..excentr na přidání nafty při tlaku turba nastavit asi klidně na max.přidání.
A nakonec množství nafty bych nastavil tak,aby to při plným výkonu nekouřilo,možná testnout(malinko ubrat/přidat) trvá to minutu práce...
U čerpadla zkontrolovat propojení mezi horní membránou a turbem,jesti někde neuchází,..excentr na přidání nafty při tlaku turba nastavit asi klidně na max.přidání.
A nakonec množství nafty bych nastavil tak,aby to při plným výkonu nekouřilo,možná testnout(malinko ubrat/přidat) trvá to minutu práce...
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Podle mého zjištění diesel,který nehulí,nejedeKraky píše:A nakonec množství nafty bych nastavil tak,aby to při plným výkonu nekouřilo...

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Já zas vidím,že většina dieselů hulí jak fabrika a výkon nikdeRudaK píše:Podle mého zjištění diesel,který nehulí,nejedeKraky píše:A nakonec množství nafty bych nastavil tak,aby to při plným výkonu nekouřilo...

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No právě a když nehulí,tak ani nejedou,natož výkonKraky píše: Já zas vidím,že většina dieselů hulí jak fabrika a výkon nikde

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
- Dockar
- auto: RRC 300 TDi
Dnes jsem trochu poladil Rangieho, jede jak z praku a při plnym kotli krásně hulí
teď budu čekat, kdy a kde odplivne těsnění
zkoušel jsem wastegate a rukou s ním nemůžu hnout jak ztuha, nebo lehce by s ním mělo jít hnout:

Dočkař momentálně bez Dočky
pily, sekačky, traktůrky servis-prodej les-zahrada.net
Telefon: sedmtřitři sedmsetdvacetjedna dvadvasedm
- Dockar
Trošku sem se v tom ještě dnes pohrabal a myslím, že sem spokojen. Táhlo na obtoku sem přitáhl. Jede pěkně, akceleruje v celým chodu plynovýho pedálu, nekouří. Až po prošlápnutí na podlahu pěkně zahulí
eště by to trochu vzduchu sneslo, ale bez měření tlaku mám bobky 

Tak jsem dneska vycistl intercooler a asi jsem ho nechal malo vyschnout(cistil jsem ho jenom technickym benzinem a vodu jsem nepouzil)asi 1hodina.Vse jsem namontil nazpet a nastartoval a neco jakoby prolitlo motorem a z vyfuku vylitl popel a trochu koure a smrad
Takze jsem to rychle chcipnul a nastartoval znovu a uz v pohode i to jede normalne
No a problem mam v tom ze jsem i vymenil ty hadice co vedou do i z intercooleru a koupil jsem na radu prodavajiciho takovou divnou hadici,kterou prej vsichni kupujou na tyto ucely http://www.gumex.cz/vulcano-tpr-a-13804.html" onclick="window.open(this.href);return false; .Hodne se nafukuje pri pridani plynu a krouti se. a pri 2000otackach me to hrozne zacne piskat.ale jede to jako pred tim,takze vzduch nikde neunika to jsem kontrolaval
V kolika otackach zapina turbo?

No a problem mam v tom ze jsem i vymenil ty hadice co vedou do i z intercooleru a koupil jsem na radu prodavajiciho takovou divnou hadici,kterou prej vsichni kupujou na tyto ucely http://www.gumex.cz/vulcano-tpr-a-13804.html" onclick="window.open(this.href);return false; .Hodne se nafukuje pri pridani plynu a krouti se. a pri 2000otackach me to hrozne zacne piskat.ale jede to jako pred tim,takze vzduch nikde neunika to jsem kontrolaval

V kolika otackach zapina turbo?
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Turbo nezapíná, točí se furt. Kde furt berete, že se turbo zapíná? To si pletete s mechanickým kompresorem u klimatizace nebo s elektrickým větrákem na chladiči?
Turbo jsou vlastně dvě vrtulky na jedné hřídeli, na tu první fouká výfuk a tím ji roztáčí, ta potom přes společnou hřídel roztáčí druhou vrtulku a ta fouká do sání. Žádné zapínání tam nikde není. Maximálně řízením maximálního tlaku obtokem (waste gate) - to aby při velkých otáčkách motoru a dostatku výfukových plynů se turbo netočilo moc rychle, nebo řízení naklápěním lopatek na statoru (směřují plyny co jdou z výfuku na tu první vrtulku). Ani jedno turbo nezastavuje a nezapíná.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Aha,ja jsem to nekde slysel ze turbo zacina fungovat pri xxx otackach
Tak by me zajimalo co me tam tak piska

p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- skritekcrx
- tel.: 777 27 35 35
- auto: RRC
to mas pravdu turbo zacina fungovat v XXXotackach ale hlavne zalezi na seslapnuti plynu i v 2000otackach bude davat treba 0,5 baru kdyz to budes jen tak solichat ale i max nastaveny tlak u me treba 1,3 baru kdyz slapnu plnej plyn zalezi na tom kolik spalin motor vyprodukuje podle toho turbo dava tlakbrudr píše:Aha,ja jsem to nekde slysel ze turbo zacina fungovat pri xxx otackach![]()
![]()
jinak piskani je bud nekde nandana spatne hadice coz tezko poznas nez kazdou znovu povolit zkontrolovat a zase utahnout nebo ucpat na zacatku a na konci a fouknout kompresorem a nebo mas turbo v p..... a jsou rozvazeny vrtulky
skritekcrx píše:to mas pravdu turbo zacina fungovat v XXXotackach ale hlavne zalezi na seslapnuti plynu i v 2000otackach bude davat treba 0,5 baru kdyz to budes jen tak solichat ale i max nastaveny tlak u me treba 1,3 baru kdyz slapnu plnej plyn zalezi na tom kolik spalin motor vyprodukuje podle toho turbo dava tlakbrudr píše:Aha,ja jsem to nekde slysel ze turbo zacina fungovat pri xxx otackach![]()
![]()
jinak piskani je bud nekde nandana spatne hadice coz tezko poznas nez kazdou znovu povolit zkontrolovat a zase utahnout nebo ucpat na zacatku a na konci a fouknout kompresorem a nebo mas turbo v p..... a jsou rozvazeny vrtulky
Ty trubky jsem vsechny prekontroloval a utahl fest,takze asi to turbo

p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- Dockar
Není to dogma, ale turbo začíná být efektivní právě kolem 2000 ot. Tím množstvím spalin bych moc neoperoval, i když samozřejmě principiálně je to pravda. Nicméně, pokud se motour netočí, není co by točilo vrtulkama
proto se nizkoobrátkový motory osazujou kompresorem. Zejména velkoobjemový ameriky, kdy motor v běžným chodu točí 1000-1500 ot. Nebo biturba, kdy menší turbína nabíhá v menších otáčkách a tím se rychleji roztáčí větší. Nebo proměnná geometrie lopatek a tak dále a tak podobně
turbo může hvízdat i při běžným chodu. Může být na pochodu ložisko, může to být jal píše skřítek i netěsnost.