SPOJKA D3....treba meniť zotrvak?
Moderátor: Miky_CZ
SPOJKA D3....treba meniť zotrvak?
Nazdar chlapi,mam taku otazku-chystam sa vymeniť spojku na Disku 3 2,7 TD manual,myslel som že treba meniť aj zotrvačnik,ale ako som si pisal s človekom s prezivkou KOKESEK,tak som sa dozvedel,že ten zotrvačnik neni treba meniť....
Prosim,viete mi realne poradiť,tak aby som sam seba potom neoklamal?
Prosim,viete mi realne poradiť,tak aby som sam seba potom neoklamal?
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
Re: SPOJKA D3....treba meniť zotrvak?
no já myslím ,že bych preventivně dělal určitě taky setrvák .
neumím si představit ,že budu po 30 tis. znova rozhazovat spojku
já mam zatím 145 tis tak čekám že min.200 vydrží
dej vědět co to koštovalo ať si dám korunky stranou ( nejdřív mě stejmě čekaj rozvody ,žhaviče atd...)
čau Petr
neumím si představit ,že budu po 30 tis. znova rozhazovat spojku
já mam zatím 145 tis tak čekám že min.200 vydrží
dej vědět co to koštovalo ať si dám korunky stranou ( nejdřív mě stejmě čekaj rozvody ,žhaviče atd...)
čau Petr
Spojka aj s ložiskom vychadza na cca 400 euro a dvojhm.zotrvačnik ďalšich 400 euro...
Takže je to na zamyslenie,pokial ten zotrvačnik neni treba meniť....
Takže je to na zamyslenie,pokial ten zotrvačnik neni treba meniť....
- Kubas38
- tel.: 777207691
- auto: Defik D300+RR
Spojku jsem měnil v 225tis km - a setrvák nechali původní (dělali mi to v LR servisu v JI a kdyby byl potřeba tak ho určitě vymění !!!) Zatím to drží (dle sdělení by to mělo vydržet do další výměny spojky (cca do 400tis km)
Kubas

Kubas
D5 SDV6 HSE MY2018
Kubas38 píše:Spojku jsem měnil v 225tis km - a setrvák nechali původní (dělali mi to v LR servisu v JI a kdyby byl potřeba tak ho určitě vymění !!!) Zatím to drží (dle sdělení by to mělo vydržet do další výměny spojky (cca do 400tis km)
![]()
Kubas

kdyz bude ten setrvak v haji, tak ho prece vymen, to uvidis, az kdyz se to rozhodi
- Kubas38
- tel.: 777207691
- auto: Defik D300+RR
Pokud bude načnutej tak bych ho asi raději vyměnil. Přeci jenom při jednom rozhození!
D5 SDV6 HSE MY2018
Kubas38 píše:Pokud bude načnutej tak bych ho asi raději vyměnil. Přeci jenom při jednom rozhození!
Objednal som zatial spojku s ložiskom- uvidim,dam to vymeniť,keď to bude zhodene a nahodou bude aj ten zotrvak nejako viditelne poškodeny,tak určite potom objednam ešte aj ten (keď už to bude rozobrate),ale pokial nie- tak vymenim bez zotrvaka...
Tak dnes mi prišla spojka aj ložisko. Keď som objednaval,povedali mi,že nahradu nemaju,len "original". Tak som objednal- "original" spojku,aj ložisko.(nemusim pripominať,že original je drahšia).. Doma rozbalim a spojka-LUK a lamela-VALEO
,hmmm čo už..pondelok to idem dať spraviť...

ali14 píše:Tak dnes mi prišla spojka aj ložisko. Keď som objednaval,povedali mi,že nahradu nemaju,len "original". Tak som objednal- "original" spojku,aj ložisko.(nemusim pripominať,že original je drahšia).. Doma rozbalim a spojka-LUK a lamela-VALEO,hmmm čo už..pondelok to idem dať spraviť...
Do 14ti dni to muzes prece vratit, ze zakona. Ja jsem ti to na PM psal, ze ty ceny co pises jsou moc nizke kamarade :/
majkro píše:ali14 píše:Tak dnes mi prišla spojka aj ložisko. Keď som objednaval,povedali mi,že nahradu nemaju,len "original". Tak som objednal- "original" spojku,aj ložisko.(nemusim pripominať,že original je drahšia).. Doma rozbalim a spojka-LUK a lamela-VALEO,hmmm čo už..pondelok to idem dať spraviť...
Do 14ti dni to muzes prece vratit, ze zakona. Ja jsem ti to na PM psal, ze ty ceny co pises jsou moc nizke kamarade :/
Poslal som tam mailom reklamaciu a hneď mi naspeť volali a ubezpečili ma,že je to "original",že vraj keď vyhodim staru spojku,tak tiež bude LUK a lamela VALEO. Pretože oni to objednavaju priamo z Anglie a je to v "originalnych" baleniach.Vraj take sa tam aj pri vyrobe davali.A ak nie,tak mu mam hneď potom zavolať a budeme to riešiť... Prišiel mi ten chlapik seriozny,telefonovali sme spolu skoro pol hodinu.Uvidim,keď mi to zhodia,čo tam bude...
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Nechcel som to tam pisat, ale Luk a Valeo su originalne diely na LR, neviem co riesis?
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

vladob8 píše:Nechcel som to tam pisat, ale Luk a Valeo su originalne diely na LR, neviem co riesis?
Hmm,to som doteraz nevedel,ale aspoň viem,že ma neoklamali... Dik.

Kazdopadne dej vedet, me prijde vtipne uz kvuli cenam toho zbozi to nechat orazeny tou puvodni znackou a prodavat to v nekterych pripadech i nekolkrat draz
To ze napriklad setrvacnik dela LUK nebo SACHS i jako iriginal je normalni, ale ze by tam nechli tu znacku a pak na freelandera 1 za to chteli pres 20? Smesne