Karle né, že bych ti to nepřál, ba naopak, ale není na baterie obecně oproti běžnému zboží záruka jen půl roku místo dvou?Sláma Karel píše:Rosi nic si z toho nedělej.
Mě taky umřela jedna ze dvou nesmrtelných Varta Silverline 100Ah úplně přesně stejná jako je tu skoroodkaz od Jendy. Dokonce umřela po roce a třech měsících. Budu ji zkoušet reklamovat. Ale nikdo mi moc šancí nedává. Prý mi řeknou špatné používání.
No uvidíme.
Autobaterie
Re: Autobaterie
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Neplést si autobaterii prémiové značky s baterkou do mobilu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Pravda, omlouvám se, už jsem se díval. Nedávno jsem poptával baterii do motorky a na dvou místech mi pořád tvrdili, že záruka je jen půl roku jako na všechny baterie...nekoupil jsem...ale zmátlo mě to.MadTom píše:Neplést si autobaterii prémiové značky s baterkou do mobilu.
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Zajímavý, tak zima neškodí, ale naopak teplo
http://auto.idnes.cz/autobaterii-jste-n ... 6_pneu_fdv
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
Ale na baterie není záruka jen půl roku. Půl roku je záruka jen na pokles kapacity. Jinak na nefunkčnost a jiné poruchy se vztahuje klasická záruka 2 roky.Benjamin píše:Pravda, omlouvám se, už jsem se díval. Nedávno jsem poptával baterii do motorky a na dvou místech mi pořád tvrdili, že záruka je jen půl roku jako na všechny baterie...nekoupil jsem...ale zmátlo mě to.MadTom píše:Neplést si autobaterii prémiové značky s baterkou do mobilu.
Takže pokud po roce a půl baterie úplně umře, tak ji můžeš reklamovat jako cokoliv jiného.
Range Rover P38 2,5DSE r.v.98
Teď mluvíš obecně o všech bateriích - mobily, notebooky atd.? Pokud ano, tak díky za info, dobré vědětNavi píše:Ale na baterie není záruka jen půl roku. Půl roku je záruka jen na pokles kapacity. Jinak na nefunkčnost a jiné poruchy se vztahuje klasická záruka 2 roky.Benjamin píše:
Pravda, omlouvám se, už jsem se díval. Nedávno jsem poptával baterii do motorky a na dvou místech mi pořád tvrdili, že záruka je jen půl roku jako na všechny baterie...nekoupil jsem...ale zmátlo mě to.
Takže pokud po roce a půl baterie úplně umře, tak ji můžeš reklamovat jako cokoliv jiného.
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
MadTom
Ono ta záruka souvisí s životností - obecně u jakéhokoliv zboží. Pokud se obecně předpokládá, že vydrží víc než 2 roky, tak není důvod, aby záruka nebyla. Ale třeba na rohlíky už to nejspíš nepůjde. Druhá věc je opotřebení - ojetí pneumatik, částečná ztráta kapacity u akumulátoru, ...
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Díky všem za podnětné rady.
Baterku jsem nechal 14 dnů na nabíječce a zatím vypadá že drží, což nechápu.
Když jsem ji vyndával z auta, naměřil jsem na ní 5 Voltů což by mělo znamenat klinickou smrt.
Speciální poděkování Matooovi, za nabídku na zapůjčení AKU!
které naštěstí nevyužiju...
Baterku jsem nechal 14 dnů na nabíječce a zatím vypadá že drží, což nechápu.
Když jsem ji vyndával z auta, naměřil jsem na ní 5 Voltů což by mělo znamenat klinickou smrt.
Speciální poděkování Matooovi, za nabídku na zapůjčení AKU!
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
MadTom
Rosi, jestli měla baterka 5V tak už je nejspíš po smrti. Jde o to, jestli bylo napětí na všech článcich stejné, nebo jich bylo pár na nule. Však uvidíš, jak se bude chovat, můj odhad je zpráta kapacity - to poznáž až bude zima, zvýšené samovybíjení - to poznáš, pokud auto necháš déle stát, a nerovnoměrná kapacita jednotlivých článků - to se poznává hůř - jedině otevžít víčka a změřit přímo napětí článků - většinou tam bývá výstupek elektrody, na kterém se dá měřit.
Můj odhad je - do podzimu by mohla fungovat a potom to bude rychlá smrt při prvních mrazech. Nebo ji dorazíš při většim použití navijáku.
Můj odhad je - do podzimu by mohla fungovat a potom to bude rychlá smrt při prvních mrazech. Nebo ji dorazíš při většim použití navijáku.
- Rosi
Vnímám to stejně. Zaráží mě, že svítí i ta kontrolka zeleně...
No, do podzimu daleko
No, do podzimu daleko
Def 110 Td5 SW
... no ak si prestudujes trosku informacie tak to "zelene oko" zobrazuje stav iba jedneho clanku.Rosi píše:Vnímám to stejně. Zaráží mě, že svítí i ta kontrolka zeleně...
No, do podzimu daleko
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou dve baterky malo????
)))
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Jednu chvýli jsem si myslel že to bude elektormobil
, ale pak se viděl ten reprák a byl jasno.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Rosi
Dokončení smutného příběhu o dva roky staré HD Truck baterii Vartě 109Ah. Je tedy skutečně po ní, umřela těsně po záruce, kterou jsem si jist by stejně neuznali. Nevydržela ani do podzimuMadTom píše:Rosi, jestli měla baterka 5V tak už je nejspíš po smrti. Jde o to, jestli bylo napětí na všech článcich stejné, nebo jich bylo pár na nule. Však uvidíš, jak se bude chovat, můj odhad je zpráta kapacity - to poznáž až bude zima, zvýšené samovybíjení - to poznáš, pokud auto necháš déle stát, a nerovnoměrná kapacita jednotlivých článků - to se poznává hůř - jedině otevžít víčka a změřit přímo napětí článků - většinou tam bývá výstupek elektrody, na kterém se dá měřit.
Všem tedy Vartu mohu velmi nedoporučit...
Def 110 Td5 SW
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Zdar, tak jsem to tu pročet tak nějak vše kolem těch baterek, no moc chytrej z toho nejsem. Chci pořídit druhou baterku. Nějak využívám víc krámů přes autozásuvky i v práci a nerad bych aby mě to někde nechalo. Objednal jsem dual battery system od T-Maxu i přes to že 3000.- se mi zdálo docela dost, pak jsem uviděl ceny jinde a byly dvojnásobný za pár elektrosoučástek, no ale to je jedno. Chci se jen zeptat, jestli můžu přes tohle zapojit dvě bateriie s různou kapacitou nebo musí být obě stejné. Což by byl zase výdaj navíc , kdybych musel kupovat dvě nový ... U někoho jsem tu na fotkách viděl, že má krabičku T-Maxu namontovanou na palubce, ale už nevim kdo to byl. Podělíte se se zkušenostma, zapojení, baterky a tak? Dík. 
- marcel
- tel.: 0915 833178
- auto: DISCOVERY I
Ja mám dve baterky a nemajú rovnakú kapacitu a ani niesú rovnako staré.Nemám žiadny batériový menežment len solenoid, ktorý mi odpojí druhú baterku po vypnutí zapaľovania.Funguje to bez problémov.
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Tak jsem nakonec pořešil baterie takhle: Hlavní Varta 110Ah, přídavná Varta DC 90Ah, systém T-Max, natahal spousta vláken, nacvakal spousta fastonů... Nevíte někdo, jak jednoduše propočítat jak silnou pojistku na daný spotřebič? Nejsem z toho moc moudrej 
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Na spotrebici je pisany prikon. Ten si vydel 12V a mas odoberany prud pripocitaj ktomu rezervu 25%, lebo vela spotrebicou ma pri zapnuti vacsi odber nez po ustaleni 
LR DEFENDER 110 SW