Free I - Nezapina sa klima.
Moderátor: Safraporte
Free I - Nezapina sa klima.
Nazdar chlapi.Mam freelander 99 2,0 td.Pred mesiacom mi začala vynechavat klima v zapnutom stave raz bežala raz nie teraz mi ani nezapne. kontrolka sa rozsvieti ale nezapina kompresor skušal som napojit priamo ,kompresor je dobrý. pri baterii sa nachadzaju 4 relatka ktore už nedostavaju prud.podla mna by malo byt este jedno relatko hned za spinačom ale ja som ho nenašiel. vedel by mi niekto poradit? Dakujem.
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nezapina sa klima.
Ahoj, nejdřív si nech změřit jestli tam máš dostatek chladicího média. Když je ho málo tak se klima nezapne.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
Nazdar napln je v poriadku ved aj dobre chladi ked napojim kompresor rovno na bateriu. relatko nedostava napätie nemôže zapnut kompresor.
Neviem,ci mam nieco podobneho.Minuly rok v maji som si bol dat doplnit klimu,lebo to nefungovalo ako som to kupil.Skusky a doplnenie OK.No po 2 mesiacoch uz to prestalo chladit. Tak som isiel znovu na kontrolu a doplnenie a znova vsetko v poriadku,aj tesnost. Zase to naplnili,a teraz to samozrejme zase nejde. Kde moze byt chyba,ked skuska na tesnost je vzdy OK? Bolo to v servise v Blave pri Mladej garde,najnovsie zariadenie pre klimatizacie.Vyjde z toho aj protokol. Tak co si mam o tom mysliet?
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já jsem řešil klimatizaci na D2 asi rok - postupně jsem změnil 3 servisy - všechny měly dobré reference. Ale až ten poslední našel jak drobnej únik v chladiči co je pod maskou, tak hlavně únik ve výměníku co je v palubní desce - než ho našli, běhali okolo auta skoro půl dne a procházeli všechno ostatní. Následovala palubní deska ven, protože jinak se k tomu nedalo dostat. Celkem mě to stálo 2 krát 2000Kč v prvních servisech - ono to vždy fungovalo tak od půlky jara do půlky léta, a následně 6000Kč v tom posledním, kde vyndávalo celou palubní desku a měnili i chladič.
Chci tí říc, že je to o tom, jestli se servisu chce dělat. Na druhou stranu, pokud je klimatizace bez chladiva, tak bez zjištění, kde je závada to už servis nesmí naplnit. Je to kvůli předpisům o nakládání s freony - což je i chladivo v klimatizaci.
Chci tí říc, že je to o tom, jestli se servisu chce dělat. Na druhou stranu, pokud je klimatizace bez chladiva, tak bez zjištění, kde je závada to už servis nesmí naplnit. Je to kvůli předpisům o nakládání s freony - což je i chladivo v klimatizaci.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No problem s klimou je vyriešený.Na strane spolujazca pod palubovkou je radiator klimy za ktorou je umiestneny termostat/termospinač /ktorý v danom čase zapina a vypina kompresor ked sa ochladi na danu teplotu.No ten spinač mi odišiel preto mi kompresor ani nezapol takže som ho vynechal a premostil A klima chladi .Teraz už môžu ist horučavy 

Takže ti pojede kompresor, potom co zapneš klimu, nonstop? Tomu říkam řešenísilurusgl píše:No problem s klimou je vyriešený.Na strane spolujazca pod palubovkou je radiator klimy za ktorou je umiestneny termostat/termospinač /ktorý v danom čase zapina a vypina kompresor ked sa ochladi na danu teplotu.No ten spinač mi odišiel preto mi kompresor ani nezapol takže som ho vynechal a premostil A klima chladi .Teraz už môžu ist horučavy

Freelander 2.0 DI · 20TN2 · 72 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
Ja som to vyriesil tak,ze som si kupil Jeepa , kde klima ide,/klop klop klop/ , a Freelander ide na predaj, i ked som si ho velice oblubil, lebo je na vzhlad najkrajsi terenak a oproti Jeepovi je to hracka a zihadlo. Hracka pre zeny by som povedal , a pohodlnejsie ako Jeep. Vyhody Jeepu su hlavne v rucnom zapinani pohonu 4x4 . A ma to nejaky system podobny Landikovi ako je zjazd z kopca,ktory sa ale nikde nezapina a auto so zaradenou rychlostou z kopca same udrziava konstantnu rychlost.To som cumel,ked som sa odvazil pustit z kopca brzdy.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Ahoj , mám stejný problém - klima nechladí . Dle výše uvedeného buď :
1. není v pořádku náplň
2. nebo problém v elektrice .
Mám dementní dotaz - jak poznám že běží nebo neběží kopresor klimatizace (DEFENDER 2007) ? Je to na řemen který se trvale otáčí. Zřejmě je zde elektrospojka . Když kompresor běží , je to při zvednuté haupně slyšet ?
Díky .
1. není v pořádku náplň
Mám dementní dotaz - jak poznám že běží nebo neběží kopresor klimatizace (DEFENDER 2007) ? Je to na řemen který se trvale otáčí. Zřejmě je zde elektrospojka . Když kompresor běží , je to při zvednuté haupně slyšet ?
Díky .
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
TRIM píše:Ahoj , mám stejný problém - klima nechladí . Dle výše uvedeného buď :
1. není v pořádku náplň
Díky .
Poznáš to na běhu motoru. Kompresor klade dost velký odpor takže když sepne tak je to na motoru na volnoběh poznat.
Stoupni si k motoru a někdo jiný ať ti zapne klimu a sleduj co motoru udělá. Jestli vůbec nic tak se nesepnul.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
Tak to kompresor neběží .Budu hledat dále .
Děkuji
Děkuji
Chce to v prvni rade zkontrolovat napln,bude to bez tlaku 

Tak už chladí . V systému bylo pouze 150 g místo 600 g . Dále byla spálená pojistka .
Kompresor (DEFENDER 2007) má elektrospojku , po demotáži čelního plastového krytu (3xM10) , je vidět na spojku. Aby kompresor běžel musí se to pod krytem točit.
Kompresor (DEFENDER 2007) má elektrospojku , po demotáži čelního plastového krytu (3xM10) , je vidět na spojku. Aby kompresor běžel musí se to pod krytem točit.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Re: Free I - Nezapina sa klima.
Tak jsem také zjistil, že mi nezapíná kompresor. Dnes to bylo na kontrole nápně, domníval jsem že, že tam bude málo od roku výroby 2004 jsem s tím nic nedělala.. Jenom čistil výparník a měnil pylový filtr. No řekli mi, že je to k neuvěření, po tolika letech nebyl jedimý únik, nicméně kompresor nezapíná, tak oni tvrdí, že je špatný. Nevím, zda kontrolovali to čidlo teploty, musím se ještě zeptat. Ale nový kompresor kupovat nebudu, to je pěkná pálka...
Free Td4 2004 HSE automat
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A zkusili to přímo sepnout 12V do elektromagnetické spojky na kompresoru? Tam se občas stane, že prostě uhnije. Dá se většinou vyměnit a jede se dál. Pokud by to spojkou nebylo, tak je to někde v elektronice ovládání.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
jo to právě čekám, až se mi ozve technik ze servisu..
Ja som nakoniec mojho Landika nepredal,ale riesil som tu klimu.Zistilo sa , ze medium unika z radiatora,tak sa dal novy a vsetko slape , ako ma /klop,klop/. Mechanici maju na to specialnu primes do media a specialnu lampu, a tou sa da zistit,ci a kade to tecie. Inac novy radiator nie je drahy a je ho lepsie vymenit , ako lepit.
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes shodou okolností ležel pod autem a objevil jsem u kompresoru u padlý červený drátek ještě nebyl zoxidovaný takže to musí být čerstvé a proto se mi možná nespustí kompresor. Budu na to muset mrknout až bude víc času.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Mám trošku obdobný ale prakticky iný problém z klímou.....
Klíma ide v poriadku funguje dobre bola doplnená ale žial pri zmene režimu fukania nereaguje fúka neustale len na predné okno
co s tým ?
Klíma ide v poriadku funguje dobre bola doplnená ale žial pri zmene režimu fukania nereaguje fúka neustale len na predné okno

co s tým ?
LandRover Freelander 04 bez uprav
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Patrně vypadlé nebo prasklé lanko co nastavuje klapky v topení.johnybr píše:Mám trošku obdobný ale prakticky iný problém z klímou.....
co s tým ?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.