Nefunkční HDC nebo kontrolka?

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Oldman
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční HDC nebo kontrolka?

#1 Příspěvek od Oldman » 13 led 2008 08:51

Zdravím, mám FL tři dny a ještě jsem neviděl svítit kontrolku HDC. A to ani jak při startu, tak při zapnutí na řadící páce. Mám model 98, 5dv., 1.8.
Byl jsem sice v terénu, ale ještě jsem nesjížděl tak prudký kopec, abych to asi nějak poznal.

Bude to kontrolkou, nebo spíš chybou někde jinde, třeba i na straně řidiče :) ?

geršák

#2 Příspěvek od geršák » 13 led 2008 10:48

projdi fórum,docela hodně se tu o tom psalo :wink:

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Oldman » 13 led 2008 18:30

Díky, zkusím se víc popídit. Spíš jsem našel, že se to někomu spouští, když nechce, než že by to chtěl a ono kde nic tu nic :)

Taky se mi dneska stalo, že když jsem odemykal auto, tak po dlouhém stisknutí se spustilo zadní okno :shock:

geršák

#4 Příspěvek od geršák » 13 led 2008 18:43

ahoj máš auto 3 dny (já 3 měs.)tak sme na tom zhruba nastejno :lol: a to že se ti odevře zadní okno při delším podržení tlačítka je normální-to má :wink: zavřít ho pak můžeš klíčkem nebo zevnitř tlačítkem,
jinak to HDC prej občas blbne to tlačítko na šaltpáce,nevím. :?:

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Oldman » 13 led 2008 19:09

Uvidíme, zkusím popátrat po tom tlačítku. Je mi ale divné, že se nerozsvěcuje ani jedna kontrolka HDC při startu...

S tím oknem je to zajímavé. Zevnitř jsem ho vytáhnout nemohl, pouze klíčkem v zámku. Ještě že jsem četl skoro celé fórum, abych věděl, že to jde taky takhle :) Jinak bych z hor jel s pěkným průvanem :) BTW, konečně jsem mohl jet na lyžovačku bez strachu z toho, že někde uvíznu :)

Drobnosti na autě vychytám, toho se nebojím. Spíš jsem se zamiloval, jezdil jsem v meganovi ve sportovní úpravě, a teď sedím o metr výš :)

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hunter » 13 led 2008 19:57

Stahni si tady ze stranek manual, tam je hodne veci popsanych. Bez toho budes kazdou chvili prekvapeny :lol:
Free Td4 2004 HSE automat

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Maxsel » 15 led 2008 21:10

Oldman píše:Uvidíme, zkusím popátrat po tom tlačítku. Je mi ale divné, že se nerozsvěcuje ani jedna kontrolka HDC při startu...

S tím oknem je to zajímavé. Zevnitř jsem ho vytáhnout nemohl, pouze klíčkem v zámku. Ještě že jsem četl skoro celé fórum, abych věděl, že to jde taky takhle :) Jinak bych z hor jel s pěkným průvanem :) BTW, konečně jsem mohl jet na lyžovačku bez strachu z toho, že někde uvíznu :)

Drobnosti na autě vychytám, toho se nebojím. Spíš jsem se zamiloval, jezdil jsem v meganovi ve sportovní úpravě, a teď sedím o metr výš :)
Poslechni Huntera, má pravdu, manuál je pro amatéra k nezaplacení.

Jinak bych řekl, že zadní okno je na Freečku část, která má samostatný počítač na jeho ovládání s umělou inteligencí. :D
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Oldman » 16 led 2008 09:11

Díky, mám ho stažený :) To auto je lepší a lepší :) Bez ironie.

Fafa
tel.: 776818116
auto: D2

#9 Příspěvek od Fafa » 20 led 2008 18:36

Při otočení klíču v zapalovaní by se ti mnělo rozsvitit zelený a červený autíčko po nastartovaní vše zhasne při zapnuti HDC na ředičce se rosvítí
zelený autíčko, červený se mi ještě nikdy za provozu nerosvítilo asi sem
moc někej :Pohoda: .

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Oldman » 20 led 2008 18:44

taky bych řekl, že by se měly ty kontrolky rozsvítit, ale ani nebliknou. Ostatní (ABS, TC) na palubce fungujou normálně. Drátky k přepínači na šaltpáce jsou zapojený. že by nějaká pojistka? Ale která? žádná pro HDC pod volantem není. Nebo jsem úplně pitomej? :)

geršák

#11 Příspěvek od geršák » 20 led 2008 19:14

jsem koukal v manuálu že pojistka č.6(10A) je na HDC, tak na ni koukni. :wink:

haasan

Hdc

#12 Příspěvek od haasan » 31 bře 2008 22:34

To prokleté HDC fakt už nevím čemu mam věřit.Otočím klíčem rosvítí se TC a zelené autíčko z kopce žádné červené se nerosvěcuje a po nastartování zhasne když dám 1 nebo R a zmáčknu tlačítko na šaltře a posunu dolů nic se nestane spínač na páce jsem kontroloval napětí tam jde spínač spíná na převodovce jsou dvě čidla pro jedničku a zpátečku obě fungujou a jsou pod proudem tak fakt už k...a nevím co s tím je! jaká jednotka řídí HDC? tipuji na ABS nebo má nějakou svou jednotku popř nějaký relé box? všechny viditelné relátka jsem zkontroloval i pojistky :evil: jestly někdo něco víte tak pište a jak je to vlastně s těma kontrolkama po otčení kličkem? co má svítit?má svítit i červená kontrolka? napište někdo komu to fakt funguje
Freelander 1.8 16v

Karab

#13 Příspěvek od Karab » 03 dub 2008 19:44

HDC je vlastne ABS akurat funguje iba do 9 km/h, kym ABS tusim od 15 km/h, a pri zapnutom HDC ti nefunguju pedaly jak spojka, tak brzdy ani plyn, teda spojka technicky funguje ale kedze HDC pribrzduje auto na spominanych 9 km/h tak ju nema zmysel stlacat.
Dalej pri zapnuti HDC na rovine, alebo pri stojacom aute ti zelena kontrolka (auticko z kopca) iba blika. rozsvieti sa ti iba ak ides z kopca.
Jednoducho ak ides na 1 alebo R z kopca stlacis pocas jazdy spinac na pake a stlacis ho dolu a HDC zide dolu kopcom same. Pozor vsak na prehriatie brzd, su u free velmi slabe.
no a to TC je vlastne ASR.

haasan

#14 Příspěvek od haasan » 03 dub 2008 22:57

tak jsem zkontroloval žárovky v palubovce jednu jsem vyměnil a hle svítí mi oranžová kontrolka HDC s vykřičníkem :shock: asi jsem neměl ty žárovky kontrolovat :cry: nemá třeba zhasnout po rozjezdu? mam to totiž ne zvedáku? :roll:
Freelander 1.8 16v

Karab

#15 Příspěvek od Karab » 04 dub 2008 08:26

pri zapnuti zapalovania by mala zhasnut, ALE ak si mal odpojenu nejaku sucast ABS, HDC alebo TC tak v pamati zavad sa nachadza zavada a preto ti svieti nejaka kontrolka, ak vsak autom prejdes nejaky usek malo by to byt 5 km, a zavada sa nezopakuje, riadiaca jednotka sama vymaze pamat zavad a kontrolky zhasnu.

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Oldman » 06 dub 2008 11:50

Hmm, tak definitivně mi HDC nefunguje... kontrolky opravdu nesvítí, pojistky jsou v pořádku a včera se mi FL při jízdě v terénu z prudkého kopce rozjel fakt dost rychle :) ...možná je to opravdu nějaké relé. Nevíte jaké by to mohlo být? Nebo je možné, že v autě není vůbec HDC instalované? Četl jsem tu někde o tom, že některé modely to nemají. Ale to by potom asi nebylo na řadící páce ono žluté přepínátko, že?

jaarbass

Re: Nefunkční HDC nebo kontrolka?

#17 Příspěvek od jaarbass » 09 lis 2013 20:22

Mám také problém s HDC. Po otočení klíčkem se mi rozsvítí zelené autíčko (červené ne), po nastartování zhasne. Pokud použiji žluté tlačítko na řadící páce, tak ani na 1 ani a zpátečku se nerozsvítí nic a HDC nefunguje. Kabely u řadící páky jsem zkontroloval a jeden byl upadlý. Tak jsem sej zastrčil do konektoru a nic. Mám zkusit konektor úplně obejít a zapojit kabely přímo na snímač - tlačítko?

jaarbass

Re: Nefunkční HDC nebo kontrolka?

#18 Příspěvek od jaarbass » 21 kvě 2014 18:12

Tak záhada kontrolek vyřešena: kontrolky byly vybrakovány před prodejem. Důvod: porucha na modulu ABS!!! Diagnostika LR Mejznar Vrchlabí.

Odpovědět