Kolik je tady " Bikerů "

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
moon13

Re: Kolik je tady " Bikerů "

#221 Příspěvek od moon13 » 04 kvě 2012 15:10

cuisine píše:jsem si udělal radost na to moje popojíždění :P
Nemůžu si pomoct, ale mě to kolo připomíná Land Rover :mrgreen: :yes
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#222 Příspěvek od cyril » 04 kvě 2012 15:20

A co vám připomíná tohle? :mrgreen:
Přílohy
DSCN3765m.JPG
DSCN3766m.JPG

moon13

#223 Příspěvek od moon13 » 04 kvě 2012 15:51

cyril píše:A co vám připomíná tohle? :mrgreen:
buď je to pravěk a nebo sci-fi :mrgreen:

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#224 Příspěvek od Johny R » 04 kvě 2012 18:16

No nejsem si zcela jistý, ale myslím že pro Poršáka ty rámy vařil zrovna Bartosz (RB). RB je pro mně srdcovka. IQ6 už byla málem doma, pak jsem to ale přehodnotil a nekoupil. A to za model Race s Foxáckým tlumičem Bartosz chtěl "jen" nějakých 48 tis. :Ja blb:

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#225 Příspěvek od Jenda » 04 kvě 2012 19:03

Ja tam chodim na testy(myslim RB),mam to kousek od baraku.Pujcuju si ruzny modeli s ruznou vybavou. Jsou velmi solidni,nemachrujou jako jini prodejci,kdyz se zeptam ,vysvetli a ne jako treba u Speslu(u Kraba) ze chtej 100%ceny kolo na zapujceni a kdo premysli o necem jinem je vul ostatni delaj spatny kola.
S tou kusovkou u RB uz to taky neni pravda,dost se jim to rozjelo a dnes se na kolo ceka i 6tydnu :D Preju jim at se dari,je to ceska(moravska) firma a je videt ze je to bavi. Jejich sjezdak s prevodovkou(sucha a jako u motorky) je jako cesky patent v Narodnim t. muzeu :yes
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

gibson
tel.: +421907201052
auto: DI 300, mini, vw t2

#226 Příspěvek od gibson » 04 kvě 2012 20:44

Johny R píše:No nejsem si zcela jistý, ale myslím že pro Poršáka ty rámy vařil zrovna Bartosz (RB). RB je pro mně srdcovka. IQ6 už byla málem doma, pak jsem to ale přehodnotil a nekoupil. A to za model Race s Foxáckým tlumičem Bartosz chtěl "jen" nějakých 48 tis. :Ja blb:
tiez som tam spozoroval nejaku tu podobnost s tym coho sa uz 3 roky neviem zbavit - author A zone pro 2004 :mrgreen:
DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk

moon13

#227 Příspěvek od moon13 » 26 čer 2012 15:42

Tak jak to jezdí? Mě velice dobře!
A mimo jiné, používáte někdo nějakého "stopaře"?
Mě teda hodně vyhovuje sportstracker.

Tungdild
tel.: 721070078
auto: D II - 2000-NO LIFT
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od Tungdild » 26 čer 2012 16:40

moon13 píše:Tak jak to jezdí? Mě velice dobře!
A mimo jiné, používáte někdo nějakého "stopaře"?
Mě teda hodně vyhovuje sportstracker.

sporttracker bych rekl je dobrej ohledne dostupnosti free a zvladaji to i starsi mobily.... tudiz hojne rozsiren..... :wink: :D

ale sem tam pouziju i obyc GPS se zaznamem... a moznosti hozeni to do Pc
Vsichni lezime v kanalech , ale jen nekteri se dokazi z nich koukat na hvezdy.....
http://hugofucker.rajce.idnes.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/user/Tungdild" onclick="window.open(this.href);return false;

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

#229 Příspěvek od Honzan » 27 čer 2012 08:03

nejak jsem dospel do stadia, ze na kolech uz nemam ani jeden funkcni tachometr, drzaky gps jsem ucvakal a uzivam si vylety bez reseni najetych km, prevyseni atd... :D
navic zdenku, kdyz nejedes kolem svitavy tak je vse uplne jedno, musis proste ty kopce vydupat vzdycky :D
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

moon13

#230 Příspěvek od moon13 » 27 čer 2012 08:41

Honzan píše:nejak jsem dospel do stadia, ze na kolech uz nemam ani jeden funkcni tachometr, drzaky gps jsem ucvakal a uzivam si vylety bez reseni najetych km, prevyseni atd... :D
navic zdenku, kdyz nejedes kolem svitavy tak je vse uplne jedno, musis proste ty kopce vydupat vzdycky :D
... já si měřím přes mobil jen to, kolik jsem spálil kalorií :mrgreen:
A právě proto, že nejsem lovec kilometrů, tak mi taková aplikace vyhovuje... dokonce vím kde jsem, což se mi v lese s kolem na zádech moc často nestávalo :yes :wink:

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od visby » 27 čer 2012 10:20

Jenda píše:Ja tam chodim na testy(myslim RB),mam to kousek od baraku.Pujcuju si ruzny modeli s ruznou vybavou. Jsou velmi solidni,nemachrujou jako jini prodejci,kdyz se zeptam ,vysvetli a ne jako treba u Speslu(u Kraba) ze chtej 100%ceny kolo na zapujceni a kdo premysli o necem jinem je vul ostatni delaj spatny kola.
Musim oponovat, test-bike od speslu funguje normalne tak, ze neplatis nic a nechas len svoje udaje. je to chyba konkretneho obchodu, ze to takto riesia.
co sa tyka speslov, tak su v kazdej kategorii etalon funkcnosti a kvalitativne su taktiez daleko pred inymi znackami, ani kusovky sa casto nechytaju. Nove RBcka som poriadne na zivo este nevidel, ale starsie boli na tom kvalitou nie moc slavne;-)
Jenda píše: S tou kusovkou u RB uz to taky neni pravda,dost se jim to rozjelo a dnes se na kolo ceka i 6tydnu :D Preju jim at se dari,je to ceska(moravska) firma a je videt ze je to bavi. Jejich sjezdak s prevodovkou(sucha a jako u motorky) je jako cesky patent v Narodnim t. muzeu :yes
H.
prevodovka s motorkou nic nema, je tam normalna cestna kazeta, pastorok a retaz. nie je to ani planetova prevodovka, bolo to rozobrate na sportlife. zaujimave prevodovky (a tiez biky) robi nicolai...

moon13

#232 Příspěvek od moon13 » 27 čer 2012 10:47

visby píše: prevodovka s motorkou nic nema, je tam normalna cestna kazeta, pastorok a retaz. nie je to ani planetova prevodovka, bolo to rozobrate na sportlife. zaujimave prevodovky (a tiez biky) robi nicolai...
...v pripade takoveho kola se mi libi tato masina
Ta pouziva hammerschmidt
Z
Přílohy
amr square.jpeg

visby
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od visby » 27 čer 2012 12:08

ked uz prevodovku tak poriadnu:
Obrázek

Honzan

#234 Příspěvek od Honzan » 27 čer 2012 13:08

visby píše: co sa tyka speslov, tak su v kazdej kategorii etalon funkcnosti a kvalitativne su taktiez daleko pred inymi znackami, ani kusovky sa casto nechytaju. Nove RBcka som poriadne na zivo este nevidel, ale starsie boli na tom kvalitou nie moc slavne;-)
tak s tim bych si po zkusenosti se stumpem a xc (svym a nekolika kusu ruznych let vyroby) dovolil nesouhlasit, zcela jiste to tak v kategorii fullu neni. Rozhodne to nejsou spatna kola, ale do etalonu funkcnosti maji hooodne daleko. Ty kola jsou hodne mekky, stavba neni prilis pevna, spis je gumova. Prubeh tlumeni je ovlivnen pouzitymi komponenty, nicmene se stavba houpe i pri spravnem kruhovem slapani a nejvetsi nemoci je velmi citelny propad zadni stavby po prejeti prekazky, ktery te zbrzdi... tyto poznatky maji vsichni (ex)majitele...

sam kulhavy ktery jezdi epica ma tlumic nafoukany na mnohem vic kg nez vazi, protoze ho tyhle vlastnosti "dokonalych" speslu omezuji...
tolik k dokonalosti speslu. Nicmene v ramci objektivity popsane negativni vlastnosti vyvazuje minimalni pedalkick, pres houpani jde slusne za pedalem, kvalita a zivotnost... Proste takova emericka merida...

Co se tyka rb, jel jsem na nem jen par metru a netroufam si soudit, ale pac je cesky, rozhodne bych o nem uvazoval pokud bych kupoval nove kolo...

jeste me napadlo - prestavel jsem zene jeji starsi komponenty na jety full merida a velmi pozitivne me prekvapili vlastnosti toho kola. Pri jizde je temer netecne ke slapani, nehoupe a pritom kdyz jedu za ni, vidim jak zadni stavba vylozene vyzobava kazdou terenni nerovnost. skoro ji ho az zavidim... to jen pro ty, kteri na meridou ohrnuji nos...

visby
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od visby » 27 čer 2012 13:26

honzan: kulhavy jazdi epic s brainom pokial viem, cize ma automaticky lockout. a neviem si predstavit, ze by nejaky iny full menej hupal.
ostatne modely su naozaj etalony funkcnosti a casto boli revolucne, staci si pozriet testy a skusenosti ludi (epic, demo, enduro alebo stumpy su legendy vo svojich triedach). samozrejme ze najdes aj lepsie biky (co uz je skor o vkuse podla mna), ale ziadna znacka nema tolko dobrych bikov vo vsetkych segmentoch...

to ze stumpy neslape ako pretekarsky full je podla mna jasna vec, rovnako ako to ze epic nebude chodit ako enduro. treba porovnavat porovnatelne...

moon13

#236 Příspěvek od moon13 » 27 čer 2012 13:58

Proto mám klasiku :-) A nejsem sjezdař ani endurák...

IvanM
tel.: 603158801
auto: DEF110
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od IvanM » 27 čer 2012 15:07

visby píše:honzan: kulhavy jazdi epic s brainom pokial viem, cize ma automaticky lockout. a neviem si predstavit, ze by nejaky iny full menej hupal.
ostatne modely su naozaj etalony funkcnosti a casto boli revolucne, staci si pozriet testy a skusenosti ludi (epic, demo, enduro alebo stumpy su legendy vo svojich triedach). samozrejme ze najdes aj lepsie biky (co uz je skor o vkuse podla mna), ale ziadna znacka nema tolko dobrych bikov vo vsetkych segmentoch...

to ze stumpy neslape ako pretekarsky full je podla mna jasna vec, rovnako ako to ze epic nebude chodit ako enduro. treba porovnavat porovnatelne...
On ten brain zas taková výhra neni no a samozřejmě míň houpou všechny mechanický lockouty, že? :mrk No a konkrétně u Spešla bych viděl úspěch spíš v marketingovym oddělení, než v technickym řešení...
I.

Honzan

#238 Příspěvek od Honzan » 27 čer 2012 15:24

visby píše:honzan: kulhavy jazdi epic s brainom pokial viem, cize ma automaticky lockout. a neviem si predstavit, ze by nejaky iny full menej hupal.
Vis spravne, nicmene i ten se fouka, nebo ma nejaky automaticky reseni? O vikendu jsem prave sledoval stumpa s brainem jak chodi a proste se houpe dost, s mozkem i bez mozku ;)
Uznavam ze kulhavy jezdi epica, ALE o to horsi je, ze by radeji dupal na pevnaku...
Co se tyce testu na internetu a podobnych veci, ja proste dam na zkusenost svoji se znackou. Neni nikterak spatna, ale znovu si ji nekoupim a rozhodne pro me neni etalonem funkcnosti, respektive pokud se smirim s neduhy, ktere jsem popsal v minulem prispevku (jeste bych k nim pridal pro me zbytecne silnou progresivitu chudu zadni stavby)...
Jinak porovnavam zcela porovnatelne - kola se zdvihy od 115 do 140 mm, cili pekne trailbike...
Ja si umim predstavit, ze by jiny full min houpal a zaroven fungoval - na nekolika podobnych jsem uz jel (at uz to byla merida,turner, giant). Spesl rozhodne neni spatna volba, ale realita je o silne znacce, marketingu... Neco jako lr v podstate :twisted: Kazdy holt na tohle mame pohled jiny, ale tak to chodi...
A nekomu muze spesl vyhovovat vic nez dost, ja na nem jezdim 5 rok a zatim nemenim z fin. duvodu, ale na to moje jezdeni mi v podstate staci...
Vic je to o nohach...

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#239 Příspěvek od Johny R » 27 čer 2012 17:55

To je pr..l ! To mně baví :lol: ! Jako bych byl s kámošama na chatce v beskydech, po celodenním ježdění! Úplně stejné debaty! :chuckle
Ale s tím Spešlem to vzhledem k tomu že jeho FSR s Horst linkem, tím či oním způsobem, kopíruje půl světa (včetně Meridy, proti které nic nemám), asi tak špatné nebude :hmm: ! Ale marketing mají dokonalý, právě proto je asi jeho zakladatel Mike Sinyard stále jeho jediným majitelem :D ! A Kulvavého Epic rozhodně není (a nebyl) na byka, to už dneska u XC fullu dávno neplatí a jezdil na něm už v době kdy jezdil bez tovární podpory a klidně mohl jezdit HT! Takže na tom kole asi něco bude! Jinak člověk si zvykne na všechno a vše je otázkou vývoje a názoru :time !
Co se RB týče nedám na ně dopustit (zrovna jsem přijel ze švihu), je pravdou že už to s výrobou bylo zlé, povídalo se o brzkém krachu (cca 4 roky nazpět), ale pořát je tady :Sorry: ! Bral jsem tam už dvě kola, sám Bartosz mně vždy protáhl celou "linkou" a vím co jsem koupil. To "Hand made in Taiwan" na mém Epicu ve mně spíš vzbuzuje úsměv :chuckle !
Právě Bartosz mně přesvědčil, že je lepší co nejjednodušší odpružení s "inteligentním" tlumičem, které si naladím dle gusta a né složitá stavba plus "int." tlumič! Ale i tak si na svého Epica nemůžu stěžovat (ostatně to kolo jsem móóc chtěl), až na tři výměny tlumiče během jednoho roku :chuckle ! Ale vždy jsem dostal nový kousek a ten poslední už tři roky drží :sweat! Mám modelový rok co na něj dělali tlumiče sami, hned za rok se zas hezky vrátili k Foxu :Sorry: !

visby
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od visby » 29 čer 2012 12:52

ad brain: mali sme doma 4 generacie brainov (3 od speslu a 1 od susp-clinic) a da sa to vyladit az od uplneho lockoutu hore kopcom az po lockout iba na rovnom asfalte. funguje to sice automaticky (je zavrety a otvara pri urcitej sile zospodu), ale ta uroven kedy otvori sa da nastavit. verim ze kulhavy to ma nastavene tak, ze mu otvara az pri najvacsich ranach v zjazdoch (usudzujem podla toho ako fukaju xckari vidlice).

ad fsr: tak ako kazdy system, aj tento ma svoje neduhy a svoje specifika. hupe viac ako jednocap, ale za to viac zehli a lepsie vyuziva zdvih ak je dobre poladeny.

ad porovnanie: epic ma 100 a stumpy 140, medzi tym je este jedna rada. kedysi tam bol este pitch. kazda rada je totalne rozdielne smerovana, od geometrie az po odladenie chodu. cize nie je to take jednoznacne, ze trailbike;-)

aby som to zhrnul, dolezite je vediet bike nastavit. vacsina ludi to nevie a ani nechce nastavovat a potom aj tak vyzeraju skusenosti a referencie na niektore znacky (aj ked tu viac trpia jednoduchsie systemy)

ad spesl: 90% jazdnych vlastnosti biku robi geometria a tu ma spesl velmi dobre vychytanu (skoro kazdemu z mojho okolia sedi) a to nie je len marketingom, kedze 3/4 z tych ludi spesla nejazdi aj kvoli osobnej averzii voci znacke;-). samozrejme maju dobry marketing, ale tie biky su zasluzene oblubene. ale taktiez ako kazda znacka, tiez mali svoje nevydarene modelove roky alebo nekvalitne veci (spesl vidlice a tlmice;-)).

moj nazor na tieto diskusie je, ze malo ludi vie co chce ked kupuju bike, pripadne chcu totalne protichodne veci a nevedia akceptovat kompromis (nieco za nieco). z toho potom niekedy plynie sklamanie a negativne referencie. pritom si staci tie biky vyskusat na nejakom test-day a clovek bude vysmiaty... na druhej strane, malo kto bude nadavat na bike za ktory dal 3-4tis eur, aj ked mu nebude sediet;-)

otazka do plena, co vy a 29"?;-)

Odpovědět