Vibrace DII TD5 automat
Moderátor: Miky_CZ
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Vibrace DII TD5 automat
Při jízdě pod plynem mi okolo 40-55km/h vibruje auto. Vibrace jdou do volantu bez snahy měnit směr jízdy. Prostě se jen volant třepe jako prase. Pokud sundám nohu z plynu, tak vibrace zmizí. Nad tuto rychlost jsou také menší. Dělá to od chvíle, kdy jsem auto koupil. Mazal jsem kříže na kardanech (kde to šlo), protože jsem ten přední podezříval, ale úplně mi to na ně nesedí. Ještě mě napadl automat, protože v něm chyběli 2 litry oleje. Jinak se nezdál být olej špatný. Kdo máte zkušenost z vibracema na Disco II? Prolezl jsem tu pár témat, ale nic co by vypadalo na to, co dělá ta moje, jsem nenašel...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace DII TD5 automat
zaklad je zistit, ci je vibracia zavisla od otacok alebo od rychlosti. potom uz sledovat, ze kedy to robi. kriz to nebude, to sa rychlostou zhorsuje. ale skus napriklad bubon na rozvodovke, mne sa raz povolil a vibrovalo to, pri vyssich rychlostiach sa asi vystredil a vibroval menej. sprevadzali to vsak plechove zvuky...
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
...a nemůže to být prasklý unašeč měniče automatu? DII nemám, ale někde se tady o tom psalo (nebo se pletu). 

Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Truck, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zkus jestli to bude dělat při stejné rychlosti auta, ale různém zařazeném kvaltu na převodovce. Tak by se možná dalo odlišit, jestli je to motor nebo něco v převodovém ústrojí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
mne robilo to iste (D1 automat), umna to bolo prednou poloosou bola kriva, zvarana...
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
V 75-80km/h taky vibrace volantu a vyresilo to nahusteni gum na 2.5
Land Rover Discovery 2 Td5
pokud je to pri stalych otackach zkus vuli svislych cepu na predni naprave
bo u me to tak bylo, apropo kolik najeto?

Nepomáhá nám ani tolik pomoc našich přátel, jako jistota že by nám pomohli.
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Gumy jsem zkoušel a natlačil 2,3 atm. Zlepšení žádné. Čepy jsou taky OK. Vůle je v převodce řízení, ale pokud by to byla ona, tak bych to určitě poznal. Zkoušel jsem na automatu všechny rychlosti, ale nemá to vliv.
Tohle je někde od pohonu. Závisí to na rychlosti a projevuje se to jen pod plynem. Na ten buben na kardanu kouknu, ale jinak už mě nenapadá nic krom toho automatu a nebo poloos a kloubů.
Tohle je někde od pohonu. Závisí to na rychlosti a projevuje se to jen pod plynem. Na ten buben na kardanu kouknu, ale jinak už mě nenapadá nic krom toho automatu a nebo poloos a kloubů.
Velkej randál (hučení) a ke konci i vibrace, ale ne do volantu taky způsoboval střed hardy spojky 

Ahoj, podarilo sa vam identifikovat zavadu prejavujucu sa tymi vibraciami? Deje sa mi to totiz velmi podobne. Mam DI manual, az donedavna bolo vsetko v poriadku, po 7 dnovom pracovnom zatazeni v horskych podmienkach teraz citim pri otackach okolo 1200 az 1500 na volante vibracie - trvaju len kratko v tomto rozmedzi otacok, na 2 a 3 prevodovom stupni, na ostatnych prevod. st. necitim nic. Obcas pri jazde v terene na redukcii, asi skor ked krizi predna naprava, pocut plechove skripave zvuky niekde od prednej napravy, ktore su obcas hlasnejsie a obcas zneju len ako pravidelne suchotanie. Vsetko toto pocut len pri jazde a pod plynom, ked som zastavil a pri beziacom motore pozeral pod auto nic podozrive so nepocul a nevidel.
Poradte prosim cim by to mohlo byt.
Vdaka
Poradte prosim cim by to mohlo byt.
Vdaka
...dopředu píšu že nevim a kdybych snad se pokusil eliott mi to stejně vyvrátí...takovej je život
...
taky mi to třese a v tahu a jenom někdy..po poslední Jihlavě co jsme se viděli jsem to čistil a lez pod autem s vapkou,všechno vymyl, vyměnil kola za synchrony4x4 od michelinu v normálním rozměru a protože to bylo relativně bez bahna měl jsem slíbenou geometrii, tak jsem tam s tím zajel (ty nadávali, ty řvali, že to nikdo leta nepovoloval
)...že je volná převodka a řízení nějaký divný od narození jsem věděl..podstatně se to zlepšilo (i to řízení
), i když dnes jela jak po másle, tak stejně mám pocit, že ty zemědělský vůle(když se zahřeje jsou znát potfory
) co tam všude jsou nadělají občas rotyku
...protože je přídavná převodovka a přední kardan po repasi od eliotta jak nová tak tam pes zakopanej nejni
...vzpomínáte huštění pneu...mám vzadu 2,7 a ve předu 2,1 tzn zhruba +0,2 navíc oproti tomu co je v manuálu na funkci třesu to vliv teda nemá, v tomhle vedru při těchto gumách to hvízdá na každým kruháči jak sviňa
- nemám automat
upřímně jsem zvědav na co přijdeš, nebo jaké přijde řešení cekově
P.

taky mi to třese a v tahu a jenom někdy..po poslední Jihlavě co jsme se viděli jsem to čistil a lez pod autem s vapkou,všechno vymyl, vyměnil kola za synchrony4x4 od michelinu v normálním rozměru a protože to bylo relativně bez bahna měl jsem slíbenou geometrii, tak jsem tam s tím zajel (ty nadávali, ty řvali, že to nikdo leta nepovoloval

...vzpomínáte huštění pneu...mám vzadu 2,7 a ve předu 2,1 tzn zhruba +0,2 navíc oproti tomu co je v manuálu na funkci třesu to vliv teda nemá, v tomhle vedru při těchto gumách to hvízdá na každým kruháči jak sviňa

- nemám automat
upřímně jsem zvědav na co přijdeš, nebo jaké přijde řešení cekově
P.
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
Skusim teda pozriet ten bubon a uvidim....hodne som pouzival rucnu brzdu, je mozne ze aj to napomohlo uvolneniu dubna....visby píše:zaklad je zistit, ci je vibracia zavisla od otacok alebo od rychlosti. potom uz sledovat, ze kedy to robi. kriz to nebude, to sa rychlostou zhorsuje. ale skus napriklad bubon na rozvodovke, mne sa raz povolil a vibrovalo to, pri vyssich rychlostiach sa asi vystredil a vibroval menej. sprevadzali to vsak plechove zvuky...
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Zatím ještě vyčkávám a pozoruju. Jezdil jsem teď pár dní Freelanderem, protože bylo hezky a sudavací střecha je
. Po cca deseti dnech odpočinku Disco vibruje o poznání méně ???, ale dole začalo něco vrzat. Asi to nakonec bude obligátní dvojkříž na předním kardanu, i když na něm není žádná vůle cítit...

Jestli bys to chtěl řešit případně "repasí" - výměna obou křížů a středícího pouzdra, tak zvaž jestli by nebylo lepší to nechat předělat na jednoduchej, ale větší kříž - když jsem to zrepasovali na tátově DII a pak vezli kardan vyvážit, řekli nám v kardan servisu, že by to bylo lepší a vyšlo by nás to levněji.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Levnější by to asi bylo, ale že by lepší? To pochybuju, to by to tam bylo už od výroby.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš v přídavce uzávěru, zařaď ji, vyndej kardan a uvidíš.Maxsel píše:Zatím ještě vyčkávám a pozoruju. Jezdil jsem teď pár dní Freelanderem, protože bylo hezky a sudavací střecha je. Po cca deseti dnech odpočinku Disco vibruje o poznání méně ???, ale dole začalo něco vrzat. Asi to nakonec bude obligátní dvojkříž na předním kardanu, i když na něm není žádná vůle cítit...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych zkusil jak radí Eliott. Mě to na DI dělalo stejně a byl to kříž na kardanu.eliott píše:Jestli máš v přídavce uzávěru, zařaď ji, vyndej kardan a uvidíš.Maxsel píše:Zatím ještě vyčkávám a pozoruju. Jezdil jsem teď pár dní Freelanderem, protože bylo hezky a sudavací střecha je. Po cca deseti dnech odpočinku Disco vibruje o poznání méně ???, ale dole začalo něco vrzat. Asi to nakonec bude obligátní dvojkříž na předním kardanu, i když na něm není žádná vůle cítit...
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
...a aj u mna boli problemy sposobene poskodenym kardanovym krizom...a tiez spociatku, to chvilu bolo hlucne a pri nasledujucej jazde som mal pocit, ze ramus prestal... neskor sa to uz nedalo pocuvat, vliezol som pod auto a riadne, silou zadrmal kardanmi...no a kriz na prednom kardane pri rozvodovke bol bez ihliciek a klobucika...
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Po výměně křížků na dvojkloubu předního kardanu jsou vibrace pryč.
zdravim. mam podobny problem na D1. Pri zaradeni 3. stupna pri rychlosti asi 40kmh za zacne triast volant a postupne prejdu vibracie dozadu auta a potom prestanu. neviete co by to mohlo byt?