oprava origo rádia
oprava origo rádia
Lidi, poradíte někoho, kdo umí opravit origo rádio? ( Defender r.v. 01 ) Nechci tam jiný a tohle při zapnutí ukáže, že mám navolit kod, ale při mačkaní čudlíků dle manuálu nereaguje. Nebo, je na to nějakej fígl? Kod znám. Díky 

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Re: oprava origo rádia
....vyhod ho, je to smejd
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
... jak nereaguje? Nechaj ho v zapnutom stave cca pol hodku a potom skus zadavat kod.horsik píše:Lidi, poradíte někoho, kdo umí opravit origo rádio? ( Defender r.v. 01 ) Nechci tam jiný a tohle při zapnutí ukáže, že mám navolit kod, ale při mačkaní čudlíků dle manuálu nereaguje. Nebo, je na to nějakej fígl? Kod znám. Díky
... no nie je to ziadny HiFi stroj ale pri doplneni o dobre repraky hraje velmi uspokojivo.Jenda píše:....vyhod ho, je to smejd![]()
H.
Je to radio znacky VISTEON.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Podle návodu má při špatně zadaném kodu svítit nápis CODE WAIT - to chápu- kod- čekat. Mě tam ale třeba celej den svítí Code a menším nápisem manual. Spíš bych ho chtěl nechat opravit. Chci mít na autě všechno origoš i když je to asi šmejd.... Nechci tam mít žádnou barevnou diskotéku, to se podle mě k tomu autu nehodí...Díky za rady a za snahu!
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Dělali jsme teď opravu a servis na D2 a po odpojení baterky chtělo rádio samozřejmě taky kód. Je to origo LR s kazeťákem.
Je to tady už myslím někde popsaný, ale třeba ti to pomůže. Na displeji by ti měl svítit nápis "CODE". Když jej zadáš špatně, svítí ERR.
Po prvním špatným zadání musíš čekat asi 2 min, po druhém chybném pokusu 8 a potom 16 minut. Jak je to po čtvrtém omylu nevím.
My jsme zadávali kód následovně: Při displeji, který píše "CODE" zmáčkneš volič stanic č.1 a šipkou na hledání frekvence (ne knoflíky hlasitost, basy, fader s balanc!!!) mačkáš tak dlouho, až je první číslo v hodnotě, jakou máš uvedenou v kódu. Abys mohl zadat druhé číslo čtyřmístného kódu, zmáčkneš opět předvolbu stanice č. 1 a tím se na displeji posuneš na zadání druhého čísla kódu. Šipkami pro volič frekvence opět navolíš požadované číslo a tak se to opakuje pro třetí číslo a potom čtvrté číslo kódu. Po zadání čtvrtého čísla kódu zmáčkneš opět volič stanic č.1 a rádio skočí do provozního režimu. Toť vše.
Cyril
Je to tady už myslím někde popsaný, ale třeba ti to pomůže. Na displeji by ti měl svítit nápis "CODE". Když jej zadáš špatně, svítí ERR.
Po prvním špatným zadání musíš čekat asi 2 min, po druhém chybném pokusu 8 a potom 16 minut. Jak je to po čtvrtém omylu nevím.
My jsme zadávali kód následovně: Při displeji, který píše "CODE" zmáčkneš volič stanic č.1 a šipkou na hledání frekvence (ne knoflíky hlasitost, basy, fader s balanc!!!) mačkáš tak dlouho, až je první číslo v hodnotě, jakou máš uvedenou v kódu. Abys mohl zadat druhé číslo čtyřmístného kódu, zmáčkneš opět předvolbu stanice č. 1 a tím se na displeji posuneš na zadání druhého čísla kódu. Šipkami pro volič frekvence opět navolíš požadované číslo a tak se to opakuje pro třetí číslo a potom čtvrté číslo kódu. Po zadání čtvrtého čísla kódu zmáčkneš opět volič stanic č.1 a rádio skočí do provozního režimu. Toť vše.
Cyril
... bude lepsie ak tu vlozi fotku radia. Na mojom sa to nastavuje inac.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107

DanoDEF píše:... bude lepsie ak tu vlozi fotku radia. Na mojom sa to nastavuje inac.
Chlapi, jsem vděčnej, ale přesně tak do dělám. Akorád na zmáčknutí 1 nereaguje. Jedině zkusím nechat zapnutý rádio hodně dlouho a uvidíme, jestli mě to pustí dál. Měl jsem zatím zapnuto asi 1 h a žádná změna. Nafotím a dám fotku.
Ahoj, posílám fotku rádia, který mám v autě a nedaří se ho rozchodit. Po zapnutí mi třeba celou noc svítí na Display CODE------manual. Kod znám, ale na zadávání dle příručky neraguje...Umíte někdo spravit, nebo máte někdo tohle rádio funkční na prodej? Díky! 

- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Co blbneš, vždyť je to na kazety
! Dneska už se ani CD nenosí! Já budu kupovat tohle, tak jestli chceš tak ti toho Soňáka, co tam mám, klidně daruji za odvoz
!
http://www.obchodcr.cz/product/autoradi ... sxs100-usb" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.obchodcr.cz/product/autoradi ... sxs100-usb" onclick="window.open(this.href);return false;
No já mám právě většinu pecek na kazetách
Ne, vážně, já chci mít v Defu origo rádio. Stejně nejsem moc na poslouchání hudby v autě. Rád bych tohle opravil, nebo sehnal stejný funkční, proto to tady řeším. Teprve, pokud se napodaří dám tam z nouze nějakou barvnou diskotéku...ale díky za nabídku, schovej mi ho 

- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Ja horsika chapem, chce mat origo radio, ja som nieco podobne riesil tiez, podarilo sa
Zaujimalo by ma ako prislo k problemu s code... odpojenie baterie? dovtedy bolo vsetko OK? tlacitka boli funkcne? Ak by som nenasiel sposob opravy volil by som kupu cez eBay, trebars: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-DE ... _500wt_949" onclick="window.open(this.href);return false;
tak vela zdaru.

Zaujimalo by ma ako prislo k problemu s code... odpojenie baterie? dovtedy bolo vsetko OK? tlacitka boli funkcne? Ak by som nenasiel sposob opravy volil by som kupu cez eBay, trebars: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-DE ... _500wt_949" onclick="window.open(this.href);return false;
tak vela zdaru.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
... co znamena nereaguje podla prirucky. Ja mam sice novsi model LR radia s CD a kod sa zadava predvolbami 1-4 to znamena prve cislo kodu sa zadava opätovnym stlacanim predvolby 1 az sa zobrazi sparavne cislo nasledne druha pozicia predvolbou 2, tretia predvolbou 3 a stvrta predvolbou 4 potom sa to potvrdi urcitym tlacitkom.horsik píše:Kod znám, ale na zadávání dle příručky neraguje...
Jak došlo k zakodování nvím, tak jsem už auto koupil.Ano, tak je to v návodu k rádiu. Auto je s CZ, takže mám k němu všechny doklady. Nereaguje znamená to, že i když mačkám předvolby, nic se neděje a pořád svítí CODE. Prostě se při mačkání čudlíků nic neděje. Asi budu řešit koupi nového ( staronového ). Dám odkaz do správné sekce. Pokud se ale najde nějaká dobrá duše, která by origo rádio darovala místo zahození do popelnice, budu vděčnej.