Já sem ti to říkalmacronera píše:takže vzhledem k náročnosti vyměnit čerpadlo ( byl jsem línej čistit to kolem tý hrozný matky ) jsem vyměnil wastegate ventil a auto jede jak za mlada. děkuji tímto všem za rady
TD5 palivové čerpadlo a waste gate
Moderátor: Miky_CZ
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: TD5 palivové čerpadlo a waste gate
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- macronera
- tel.: 775651798
- auto: DISCOVERY II,IV
- Kontaktovat uživatele:
tak problém bude jinde přátelé. po výměně wastegate lehké zlepšení asi na 40 km. pak opět to samé. po výměně za nový kus beze změny a při tom odešlo čerpadlo do věčných lovišť. po výměně čerpadla a ujetí cca 50km motor za jízdy zhasnul a nejde nastartovat. když mu fouknu trochu start spreje, tak se chytne ale jede jen na ten start sprej. na naftu nepřejde, mlsoun jeden... tak a ted mám před sebou otázku. chyba na vstřikách? regulátor tlaku? - je suchej a vypadá že mu nic nechybí ale nevím , nebo znova čerpadlo? asi budu vděčný za každou radu. turbo do poslední chvíle tlačilo i poměrně předpisové tlaky... a oleje v motoru je dost aby se hryznul na to že by byl na suchu 
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Nedavno som pocitil tiez cukanie pri 2500-3000 otackach, vyskusal som wastegate ventil a bol seknuty
Nereagoval na pripojenie napatia. Kupil som novy a auto ide OK bez cukania
Novy ventil som trochu preveril ako ma pracovat a tu su vysledky aby si kazdy mohol overit ten svoj.
Bez napatia ma byt volny prietok vzduchu podla sipky na obr 1.
Po pripojeni 12V na kontakty ventilu (zerie 0,4A) ma byt prietok vzduchu podla obrazku 2.
Mozno to niekomu pomoze.
Bez napatia ma byt volny prietok vzduchu podla sipky na obr 1.
Po pripojeni 12V na kontakty ventilu (zerie 0,4A) ma byt prietok vzduchu podla obrazku 2.
Mozno to niekomu pomoze.
Naposledy upravil(a) vladob8 dne 16 srp 2012 13:13, celkem upraveno 1 x.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
... mohol si este popisat, ktory koniec je kam pripojeny. Co ak to ma niekto "poprehadzovane".vladob8 píše:Novy ventil som trochu preveril ako ma pracovat a tu su vysledky aby si kazdy mohol overit ten svoj.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- maky
- tel.: 0903312465
kde to mam na defovi hladat?DanoDEF píše:... mohol si este popisat, ktory koniec je kam pripojeny. Co ak to ma niekto "poprehadzovane".vladob8 píše:Novy ventil som trochu preveril ako ma pracovat a tu su vysledky aby si kazdy mohol overit ten svoj.
defík nie je auto - defender je životný štýl
... na Defovi Td5 nikde. To ma iba DII Td5.maky píše:kde to mam na defovi hladat?
-
sivok
- tel.: 724290591
- auto: LR Discovery 2
- Kontaktovat uživatele:
Mě se stalo to samý, protože jsem koupil jen to levný z druhovýroby, když jsem dal originál jezdím bez problémů.macronera píše:tak problém bude jinde přátelé. po výměně wastegate lehké zlepšení asi na 40 km. pak opět to samé. po výměně za nový kus beze změny a při tom odešlo čerpadlo do věčných lovišť. po výměně čerpadla a ujetí cca 50km motor za jízdy zhasnul a nejde nastartovat. když mu fouknu trochu start spreje, tak se chytne ale jede jen na ten start sprej. na naftu nepřejde, mlsoun jeden... tak a ted mám před sebou otázku. chyba na vstřikách? regulátor tlaku? - je suchej a vypadá že mu nic nechybí ale nevím , nebo znova čerpadlo? asi budu vděčný za každou radu. turbo do poslední chvíle tlačilo i poměrně předpisové tlaky... a oleje v motoru je dost aby se hryznul na to že by byl na suchu
- macronera
- Kontaktovat uživatele:
tak u mě chyba odhalena 1.) umřelo čerpadlo 2.) ucpaný naftový filtr =>došlo k výměně a původní wastgate šel na zkoušku zpět a běhá
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com
- macronera
- Kontaktovat uživatele:
tady je ten obrázek "co kam"DanoDEF píše:... mohol si este popisat, ktory koniec je kam pripojeny. Co ak to ma niekto "poprehadzovane".vladob8 píše:Novy ventil som trochu preveril ako ma pracovat a tu su vysledky aby si kazdy mohol overit ten svoj.
... vlado to doplnil do svojich obrazkovmacronera píše:tady je ten obrázek "co kam"