Nazdar kluci,
musim zjavne menit kontakty ...starter Freelander 1,9TDi.r.v.1998.
Vcera som sa v tom vrtal,zial nedostal som sa k vsetkym srobom.Su dva alebo tri?Ide to von aj s prirubou???
Aky je postup na demontaz?Vytiahnut vrchom alebo zdola?
Dakujem.
Demontaz startera
Moderátor: Safraporte
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Demontaz startera
Je to 2.0Di a ne 1,9TDi.
Jestli si dobře vzpomínám tak starter drží 3 šrouby ( možná 4, už je to doba co jsem ho měl venku ) ale hlavně bacha při vyndávání. Bude tam dost "zarostlej" a vůbec se mu nebude chtít ven. Chce to nebát se a zabrat ale bacha ať mu neublížíš.
Jestli si dobře vzpomínám tak starter drží 3 šrouby ( možná 4, už je to doba co jsem ho měl venku ) ale hlavně bacha při vyndávání. Bude tam dost "zarostlej" a vůbec se mu nebude chtít ven. Chce to nebát se a zabrat ale bacha ať mu neublížíš.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
Dakujem za upresnenie.Potrebujem len vymenit spinacie kontakty,takze ci musi ist cely von???...a ak ano...ci ho vytiahnem odspodu...alebo odvrchu.Dakujem.
já ho vytáhl vrchem
Freelander 2.0 DI · 20TN2 · 72 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
Kontakty som vymenil svojpomocne.Starter 2 dlhe sroby.Vyhodit baterku,filter vzduchu....zhodil vodicove koleso.Dlha spodna 15stka cez otvor soferovho capu riadenia ...orech na dlhom nastavci a druha 15stka pod hadicami vzduchu k turbu.Po troske hmatania sa daju namakat.Po vyskrutkovani vypadol sam von,vrchom som ho vytiahol...vymena kontaktov cca 20minut a spatna montaz v opacnom poradi.Nic zlozite,cca dve hodky roboty aj s cigaretkou.Kontakty Startex BA.
Boli poriadne opecene...na jednom uz chybalo cca 1.5mm v mieste styku.
Hodne stastia.
Boli poriadne opecene...na jednom uz chybalo cca 1.5mm v mieste styku.
Hodne stastia.