etanol do freelandera
Moderátor: Safraporte
etanol do freelandera
nazdar, má někdo zkušenost s tankováním etanolu do 1.8 i.
dík za radu
Mirda
dík za radu
Mirda
Re: etanol do freelandera
no to právě potřebuju poradit,
někdo říká že když budu michat půl na půl s benzinem tak můžu jezdit bez přestavby,
další říká že bez přestavby moc dlouho jezdit nebudu,
proto prosím o radu jestli má někdo zkušenosti.
díky
někdo říká že když budu michat půl na půl s benzinem tak můžu jezdit bez přestavby,
další říká že bez přestavby moc dlouho jezdit nebudu,
proto prosím o radu jestli má někdo zkušenosti.
díky
- fotosam
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Kontaktovat uživatele:
Přestavby dělá (a tím pádem s tím má zkušenosti) DEFENDER.CZ Kolín (http://www.defender.cz" onclick="window.open(this.href);return false;)
no dobře ale je ta přestavba nutná ?
a za kolik se dělají?
Dík
a za kolik se dělají?
Dík
- fotosam
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Kontaktovat uživatele:
Proto Ti tam dávám odkaz, na kterém najdeš všechny kontakty, kde se můžeš dozvědět všechno, co k tomu chceš vědět 

ok. dík zkouším to ale nemůžu se s nima spojit tak to budu zkoušet dál.
ale přesto nemá někdo osobní zkušenost?
díky
ale přesto nemá někdo osobní zkušenost?
díky
- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Nestačil by methanol? Je ho teď všude plno 

Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
Chtěl jsem to teď taky řešit, sice na Žabožroutovi, ale to je fuk, a zjištoval jsem infomace všude možně na fórech a od různých prodejců, ale až nakonec jsem zavolal do Roudnice n. Labem: http://www.magicacustic.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; a mluvil asi čtvrt hodiny s člověkem co vypadal, že tomu opravdu rozumí a jak jsme spolu mluvili, tak mi dokonce vlastně tu úpravu rozmluvil - viz. dál.
Ve zkratce pokud budeš přidávat E85 bez tý upravený jednotky bude to víc žrát, protože při spalování E85 dochází kvůli lambda sondě k oblbnutí jednotky auta díky tomu, že výfukový plyny obsahují víc kyslíku a tak řídící jednotka vytváří trvale bohatší směs (lépe popsaný to máš v bodu 3) - http://www.magicacustic.cz/wordpress/pr ... lzi-o-e85/" onclick="window.open(this.href);return false;
Upravená jednotka ale řídí délku vstřiku ve třech režimech (start, zahřívání a normální provoz) kdy v prvních dvou musí být směs znatelně bohatší a žere to víc do doby než se motor ohřeje*, potom je spotřeba prý srovnatelná s jízdou na N95, jelikož řídící jednotka auta dokáže upravit předstih a využívá se vyššího oktanového čísla E85 -> vyšší výkon -> míň šlapeš na plyn, ale pořád má E85 nižší výhřevnost, takže na nižší spotřebu než s N95 se asi nedostaneš.
Alespoň takhle jsem to pochopil a doufám, že si to pamatuju dobře, případně mě někdo opravte.
*proto se to nevyplatí pokud jezdíš krátký vzdálenosti, což je můj případ a nakonec mi právě sám ten člověk řekl, že na mým místě by to vzhledem k tý vzdálenosti co běžně jezdím nedělal.
Ve zkratce pokud budeš přidávat E85 bez tý upravený jednotky bude to víc žrát, protože při spalování E85 dochází kvůli lambda sondě k oblbnutí jednotky auta díky tomu, že výfukový plyny obsahují víc kyslíku a tak řídící jednotka vytváří trvale bohatší směs (lépe popsaný to máš v bodu 3) - http://www.magicacustic.cz/wordpress/pr ... lzi-o-e85/" onclick="window.open(this.href);return false;
Upravená jednotka ale řídí délku vstřiku ve třech režimech (start, zahřívání a normální provoz) kdy v prvních dvou musí být směs znatelně bohatší a žere to víc do doby než se motor ohřeje*, potom je spotřeba prý srovnatelná s jízdou na N95, jelikož řídící jednotka auta dokáže upravit předstih a využívá se vyššího oktanového čísla E85 -> vyšší výkon -> míň šlapeš na plyn, ale pořád má E85 nižší výhřevnost, takže na nižší spotřebu než s N95 se asi nedostaneš.
Alespoň takhle jsem to pochopil a doufám, že si to pamatuju dobře, případně mě někdo opravte.
*proto se to nevyplatí pokud jezdíš krátký vzdálenosti, což je můj případ a nakonec mi právě sám ten člověk řekl, že na mým místě by to vzhledem k tý vzdálenosti co běžně jezdím nedělal.
Naposledy upravil(a) masar dne 24 kvě 2013 20:21, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 2 Td5
ok díky za radu, ale po dvou dnech volání do různých úpraven mi to celkem taky rozmluvili, měl jsem trochu obavy aby to nějak nepoškodilo motor ale to mi vymluvili že se ůdajně nic nestane,
pouze se nepatrně zvedne spotřeba z důvodu delšího zahřívání motoru.
pouze mi doporučily kombinaci poměru 4/1 pro lepší starty.
tak jsem se rozhodl že to zkusím a uvidíme.
díky za rady
Mirda
pouze se nepatrně zvedne spotřeba z důvodu delšího zahřívání motoru.
pouze mi doporučily kombinaci poměru 4/1 pro lepší starty.
tak jsem se rozhodl že to zkusím a uvidíme.
díky za rady
Mirda
-
Na E 85 jezdím přes pul roku s jednotkou , bez problému.Spotřeba se nezvýšila , jen v zimě po nastartování musím chvíli počkat cca 1 min než se dá vyjed , motor se musí ohřát , má tendenci se dusit .