Výlet na sever Ruska
Moderátor: Miky_CZ
Výlet na sever Ruska
Tož som si tento rok splnil jeden sen - ísť do Ruska.
Za 23 dní sme na Defovi prešli 8644 km a spálili 781,5 litra nafty na trase SK - PL - LT - LV - Moskva - Jaroslavľ - Vologda - Kirillov - Vitegra - Petrozavodsk - Kem - Murmansk - polostrov Rybačij - St.Peterburg - Tallinn
Obrázky z cesty sú tu: http://jozefpales.rajce.idnes.cz/rusko/" onclick="window.open(this.href);return false;
Za 23 dní sme na Defovi prešli 8644 km a spálili 781,5 litra nafty na trase SK - PL - LT - LV - Moskva - Jaroslavľ - Vologda - Kirillov - Vitegra - Petrozavodsk - Kem - Murmansk - polostrov Rybačij - St.Peterburg - Tallinn
Obrázky z cesty sú tu: http://jozefpales.rajce.idnes.cz/rusko/" onclick="window.open(this.href);return false;
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výlet na sever Ruska
super foto! co ste presli na rybacij?
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Lopiku tak to je absolutní paráda
Nádherné místa! Tiše závidím
!

krása nádhera
spoustu míst poznávám
jaké je to v září? kdy se stmívá?

spoustu míst poznávám
jaké je to v září? kdy se stmívá?
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Moc pekne.Ak to nieje tajomstvo aké boli celkové náklady nech viem či mám o takomto niečom vôbec snívať. 

V jednoduchosti je krása.
tak my vloni i předloni při zhruba stejných kilometrech do 30 tis. komplet se vším - cena nafty rusko do 18kč/l - cena nyní určitě bude zajímavá pro srovnáníforester píše:Moc pekne.Ak to nieje tajomstvo aké boli celkové náklady nech viem či mám o takomto niečom vôbec snívať.
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
caute ako je mozne ze som vas v MT este nestretol
ja zelene disco 1 zo snorchlom
ja zelene disco 1 zo snorchlom
Real Land Rover is built, not bought
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
No kámo,treba jazdiť tade kde my ostatný.Inak neviem či ste si to všimli,ale je nás tu z martina najviac registrovaných na počet obyvateľov.To by chcelo nejaký zraz a pojazdenie.ČÍ!?
Sorry za burinu.

Sorry za burinu.
V jednoduchosti je krása.
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Zase Rybacij... to se neda vydrzet... 

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
vďaka za ohlasy
skúsim postupne:
visby: viem to len tak opisne, najprv sme šli stredom polostrova na východ, chcel som sa dostať na severné pobrežie a prejsť na najvýchodnejši cíp, ale "cesty" sú tam veľmi zlé, nie je to na foto, hodne kamenisté to tam je, skalné stupne a podobne... väčšinou redukovaná 1 a opatrne aby som niečo nerozbil. Jednu noc sme kempili len tak pri jazere vo "vnútrozemí" a potom ako sme zhodnotili koľko času ešte máme, tak sme to otočili spátky. Druhá trasa bola tiež stredom polostrova ale západným smerom k tomu majáku na najsevernejší bod. Tam to už bolo oveľa lepšie s cestou (ale aj to bol ešte pekný offroad) takže to šlo o dosť rýchlejšie. Ale mám nový sen, vrátiť sa s dostatočnou zásobou času a paliva a prejsť celý Rybačij
pajam: na najsevernejšom bode sme boli 9.9. a vtedy slnko zapadlo okolo 21:30 a potom ešte asi hodinu bolo relatívne svetlo
forester: priznám sa, že úplne presne to zrátané nemám, ale zhruba asi takto:
-- autoturistické víza pre dve osoby vybavené cez agentúru - 180€
-- cena nafty v rusku priemerne 30 rubľov za liter, prerátané na euro asi 0,75€/l (kurz bol cca 40 rubľov za 1€)
-- cena nafty v iných krajinách únie bola takmer ako u nás
-- takže náklady na naftu za celú cestu boli približne 730€
-- jedlo, pitie a ostatné veci dokopy (ale len hrubým odhadom okolo) 250€
Forsttimber: ono, po MT jazdím Defom len príležitostne, mám ešte druhé presúvadlo, takže nie je úplne ľahké ma stretnúť
(forester: zraz je dobrý nápad
)

visby: viem to len tak opisne, najprv sme šli stredom polostrova na východ, chcel som sa dostať na severné pobrežie a prejsť na najvýchodnejši cíp, ale "cesty" sú tam veľmi zlé, nie je to na foto, hodne kamenisté to tam je, skalné stupne a podobne... väčšinou redukovaná 1 a opatrne aby som niečo nerozbil. Jednu noc sme kempili len tak pri jazere vo "vnútrozemí" a potom ako sme zhodnotili koľko času ešte máme, tak sme to otočili spátky. Druhá trasa bola tiež stredom polostrova ale západným smerom k tomu majáku na najsevernejší bod. Tam to už bolo oveľa lepšie s cestou (ale aj to bol ešte pekný offroad) takže to šlo o dosť rýchlejšie. Ale mám nový sen, vrátiť sa s dostatočnou zásobou času a paliva a prejsť celý Rybačij

pajam: na najsevernejšom bode sme boli 9.9. a vtedy slnko zapadlo okolo 21:30 a potom ešte asi hodinu bolo relatívne svetlo
forester: priznám sa, že úplne presne to zrátané nemám, ale zhruba asi takto:
-- autoturistické víza pre dve osoby vybavené cez agentúru - 180€
-- cena nafty v rusku priemerne 30 rubľov za liter, prerátané na euro asi 0,75€/l (kurz bol cca 40 rubľov za 1€)
-- cena nafty v iných krajinách únie bola takmer ako u nás
-- takže náklady na naftu za celú cestu boli približne 730€
-- jedlo, pitie a ostatné veci dokopy (ale len hrubým odhadom okolo) 250€
Forsttimber: ono, po MT jazdím Defom len príležitostne, mám ešte druhé presúvadlo, takže nie je úplne ľahké ma stretnúť

(forester: zraz je dobrý nápad

Moc pěkný fotky, díky 

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Jsi borec !
Krásný výlet, krásné fotky.
Krásný výlet, krásné fotky.

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- visby
- Kontaktovat uživatele:
presne toto by som chcel aj ja, prejst si cely rybacij. my sme sli na mys nemeckij po zapadnom pobrezi a potom sme to zvrtli do vnutrozemia (kamene a redukovanu 1 velmi dobre pozname).lopik píše:visby: viem to len tak opisne, najprv sme šli stredom polostrova na východ, chcel som sa dostať na severné pobrežie a prejsť na najvýchodnejši cíp, ale "cesty" sú tam veľmi zlé, nie je to na foto, hodne kamenisté to tam je, skalné stupne a podobne... väčšinou redukovaná 1 a opatrne aby som niečo nerozbil. Jednu noc sme kempili len tak pri jazere vo "vnútrozemí" a potom ako sme zhodnotili koľko času ešte máme, tak sme to otočili spátky. Druhá trasa bola tiež stredom polostrova ale západným smerom k tomu majáku na najsevernejší bod. Tam to už bolo oveľa lepšie s cestou (ale aj to bol ešte pekný offroad) takže to šlo o dosť rýchlejšie. Ale mám nový sen, vrátiť sa s dostatočnou zásobou času a paliva a prejsť celý Rybačij
na severnom pobrezi boli prekrasne plaze!
podla mna je to asi najkrajsia oblast v normalnom dosahu na vyletik...
lopik píše:Tam to už bolo oveľa lepšie s cestou (ale aj to bol ešte pekný offroad) takže to šlo o dosť rýchlejšie. Ale mám nový sen, vrátiť sa s dostatočnou zásobou času a paliva a prejsť celý Rybačij![]()
JJ to Ti schvaluji za zkoušku to stojí a krajina je krásná, také jsme měli takový nápad, ale podruhé jsme to stejně nedali celé, chce to alespoň 2 dny na red.1, ty kamenné desky na visbyho fotce byly dokonalé
tady je ta perfektní pláž, akorát max.12 °C

- visby
- Kontaktovat uživatele:
tam by podla mna aj tulene prisli;-)pajam píše:tady je ta perfektní pláž, akorát max.12 °C